Nie wiedziałam gdzie dokładnie założyć ten temat.Otóż jestem w trakcie kupna domowego zestawu do tatuazu wraz z wzorami i aplikatorami i całym tym bajzlem.Chodzi i o zajęcie wolnego czasu jak i dorobienie sobie na bieżące potrzeby.
Powiedzcie mi dziewczynki kochane czy gdyby któraś z waszych znajomych zajęła się czymś takim to dałybyście się namówić na taki tymczasowy tatuaż?Starałam się czytać duzo na ten temat i zaczynam mieć wątpliwość.
Wiem, wiem...robic testy na alergie na henne i tym podobne...juz to obadałam...
co myslicie o takim pomysle?
Czy same zrobiłybyście sobie taki tatuaż?
pozdrawiam :*
Z racji tego, że planuję od jakiegoś czasu zrobienie tatuażu, ale jakoś nie mogę się na 100% zdecydować zrobiłabym sobie tatuaż z henny. Kiedyś już miałam i oprócz końcówki, gdy już się zmywał nie narzekałam.
Delicious miał brązową barwe czy czarną??na skórze??to mnie najbardziej interesuje..czy kolorem jest zblizony do tatuazu trwałego czy zawsze jest brązowy =.=
Taki granatowy raczej był. Zresztą to było chyba w gimnazjum, więc raz, ze dawno, a dwa, że miałam wtedy kolorowe wypełnienie, czego teraz bym za żadne skarby świata nie zrobiła ![]()
Cóż...wiele czytam o tzw "czarnej hennie" która zawiera parafenylenodiamine czyli w skrócie PPD co może prowadzić do ran otwarych i poparzeń w miejscach takich tatuazy...i nie chciałabym zrobić nikomu krzywdy a każdy pyta się czy tatuaż będzie czarny...
Bo wiadomo, ze większość woli czarny zamiast granatowego czy brązowego. Musisz duuużo poczytać. A nie ma czegoś co złagodziłoby działanie tej czarnej henny? W ten sposób, żeby można było zrobić tatuaż bez ewentualnych poparzeń?
Niesyty nie czytam przez ostatni miesiąc i tylko utwierdzam się w tym by jej nie uzywac...Wpisz w wyszukiwarce "czarna henna" jest tego mnóstwo nawet opatrzone zdjęciami niektóre...
To jak dziewczynki??Robiła sobie któras kiedys taki??Wypowiadac sie prosze...bo zastanawiam sie nad kupnem i mam watpliwości..
hmm...to może po prostu poczytaj ile trwa wykonywanie takiego testu probnego(ile czasu potrzeba, aby mieć pewność ze dana soba nie jest uczulona na czarną henne).
Nastepnie wykonuj taki test i ...jesli sie okaże, ze wszystko jest wporządku...to przystepuj do wykonywania tatuażu..?:)
Kasia chyba masz racje...test i dopiero zabierać się za wykonanie...