Witajcie, przez 6 lat pracowałam w pewnej dużej firmie jako pracownik produkcji, praca bardzo mi odpowiadała, dawała mi satysfakcję, szkolono mnie regularnie, zdobywałam nowe kwalifikacje, byłam młoda, pełna energii, chętna do pracy i doskonalenia swoich umiejętności. Jednak byłam pracownikiem Agencji Pracy Tymczasowej, co za tym szło kiedy było mniej pracy "odsyłano" mnie do domu, kiedy były święta i pracownicy zatrudnieni na stałe dostawali premie ja musiałam obejść się smakiem, często spotykałam się z pogardliwymi komentarzami pracowników zatrudnionych bezpośrednio przez firmę. Przez jakiś czas w firmie było tak, że po jakiś czasie pracownicy tymczasowi "przechodzili" do firmy, jednak przyszedł kryzys w 2008 roku i "przejścia" się skończyły a ja zostałam pracownikiem tymczasowym na stałe. Po kilku latach straciłam zupełnie nadzieję, że kiedykolwiek coś zmieni się na lepsze. Stałam w miejscu, nie mogłam awansować. Mimo, że bardzo lubiłam tą pracę odeszłam. Do dziś tęsknię za tą pracą, za ludźmi, ale wiem, że warunki na jakich byłam zatrudniona były odzierające mnie z godności.
Nie mogę zrozumieć, że w tym kraju gdzie zarabiamy chyba najmniej w UE znajdzie się jeszcze taki wynalazek jak APT i, że to staje się coraz bardziej powszechne. Czy mieliście doświadczenia z podobnymi firmami? Co o tym myślicie?
1 2015-01-21 18:17:09 Ostatnio edytowany przez kawusia85 (2015-01-21 18:18:19)
APT są po to, żeby tworzyć nowe miejsca pracy, ściągac podatki, ruszyć rynek... W biednych krajach, tak próbuje się sztucznie podtrzymac rynek ![]()
ja też tak pracowałam, tyle że dorywczo i powiem szczerze - 2 tygodnie pod rząd po 12 godzin, a później miesiąc nic - trochę to człowieka może wykończyć.
Mam nadzieję, że udało Ci się znależć coś lepszego, coś gdzie wszyscy Cie doceniają ![]()