Witajcie Na studniówkę kupiłam złotą sukienkę no i tu mam problem. Czy pasują do niej granatowe buty. Proszę was o rady:
Moim zdaniem każdy kolor będzie dobry tylko powinnaś mieć jeszcze coś w kolorze tych butów (torebka, biżuteria albo chociaż jakaś drobna ozdoba we włosach), no i nie dorzucać już niczego w innych kolorach niż złoty i granatowy żeby nie przesadzić.
"Złota" to zbyt szerokie pojęcie. Czy to długa sukienka, czy krótka? Złota np. wyszywana cekinami, czy raczej złota tafta? Z może coś bardziej przypominającego brokat? Satynę? Dżersej? A może materiał całkowicie syntetyczny?
Jakkolwiek by nie było do złotych sukienek sprawdzają się najlepiej złote sandały. Aczkolwiek w zimie, w naszym klimacie lepiej sprawdzą się czółenka. Ale złote czółenka musiałyby być idealnie dopasowane do sukienki, albo zupełnie gładko złote. Granatowe będą wyglądały jak zupełnie z innego zestawu.
Możesz zaszaleć z czerwonymi, wtedy wystarczy dobrać szminkę albo lakier do paznokci idealnie w tym samym kolorze.
Możesz iść w granatowe buty dorzucić do tego makijaż oczu w pawich kolorach, albo takież kolczyki.
Oczywiście wszystko zależy jeszcze od tego jaki masz typ urody...
Sukienka przed kolano, dekolt w ksztalcie litery V "wybite" sa na niej wzory swiecace/polyskujace. Buty sa ciemno granatowe bardziej chabrowe. Mam niebieskie oczy, wlosy koloru braz, do czasu studniowki opale sie na solarium jeszcze 2 razy wiec napewno blada nie bede. Paznokcie pomaluje na granatowo i mam zamiar nalozyc rowniez granatowe kolczyki
Granatowe buty ze złotą sukienką powinny komponować się bardzo dobrze. Poza tym granat jest teraz bardzo modny. Weź jednak pod uwagę, że i złoto, i granat ma mnóstwo odcieni, więc najlepiej dołóż jedno do drugiego i sama oceń .
Gdybyś ostatecznie szukała czegoś innego, to możliwości masz bardzo wiele - czerwień, bordo, zieleń, czerń czy choćby czekoladowy brąz też powinny doskonale się sprawdzić.
nie granatowe do zlotej to nie- najlepiej w takim samym kolorze bądź czarne albo spróbuj z czerownymi, bo ja kiedyś miałąm czerwona sukienkę i złote buty i to pasowało fajnie..
7 2017-08-08 12:01:58 Ostatnio edytowany przez dollo.dollo (2017-08-08 12:02:42)
może jakieś czarne ?
Czerwone i do tego czerwona torebka ze złotymi elementami.
A według mnie połączenie złota z granatem jest świetne, często występuje w biżuterii, na przykład są zgeraki złote z granatową tarczą i wygląda to dobrze, albo złoty pierścionek i granatowe oczko. Skoro się sprawdza w biżuterii, to czemu tego nie przełożyć na stylizację ?
Bordo albo śliwka tez pasuje. A może nawet róż. Musiałabym zobaczyć tę sukienkę.
nie granatowe do zlotej to nie- najlepiej w takim samym kolorze bądź czarne albo spróbuj z czerownymi, bo ja kiedyś miałąm czerwona sukienkę i złote buty i to pasowało fajnie..
Ale dlaczego nie, przecież to zestawienie świetnie się ze sobą komponuje, podobnie jak żółty z granatem.
Czarne są bardzo zachowawcze, a już zupełnie nie wyobrażam sobie, aby i sukienka, i dodatki miały być w kolorze złota - moim zdaniem tych błyskotek byłoby już zdecydowanie zbyt dużo, a co za dużo, to niezdrowo .
Edit:
Dopiero teraz zwróciłam uwagę, że wątek jest mocno przeterminowany .
Zrobiłam risercz i wyszło mi jednoznacznie, że do złotej sukienki to jednak tylko szklane pantofelki!
;P
13 2017-08-18 21:06:36 Ostatnio edytowany przez nataliabukwas (2017-08-18 21:09:39)
Mysle ze granat lub kobalt bylby ok. Do tego w podobnym kolorze kolczyki i paznokcie lub torebka. Oczy podkresl delikatnie granatowa kredka, reszta delikatnie. Udanej zabawy
Edit: Rzeczywiscie mocno przeterminowany