Brak czułości u partnerek mojego brata - pomóżcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak czułości u partnerek mojego brata - pomóżcie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Brak czułości u partnerek mojego brata - pomóżcie

Wyżalił się mi mój brat nie wiem, co mu powiedzieć, jestem nieobiektywna.

Uważam, że jest przystojny, wygadany, chciałby się ożenić, ustatkować, teoretycznie mucha nie siada, ale...

No właśnie, pytam go czemu nie ma dziewczyny, a on twierdzi, że spotyka jedynie kłody, które tylko czekają, aż coś zrobi.

I tak się zastanowiłam, może coś w tym jest, ale nie wiem jak to sprawdzić.

Bo jednak są pary, w których dziewczyna jest miła, czuła, podchodzi, inicjuje dotyk, przytula się sama z siebie, ukradkiem daje całusy, etc.
On mówi, że jeszcze takiej nie miał.
Tylko tak, że jak on obejmie, to ona też, że jak on zasugeruje że potrzebuje czułości to zazwyczaj działa to przez 5 minut...

I co ja mam mu doradzić?

Ps. witam po długiem przerwie

Zobacz podobne tematy :
Odp: Brak czułości u partnerek mojego brata - pomóżcie

Wybierac osoby, które kochają a nie które oczekują realizacji związku jako celu w zyciu. Jest 1/5 statystycznie szans na to. Jezelu bratu zależy powinien zainteresować się tematem, nauczyć wybierac a nei brac byle co.

3

Powiedziałam tak. To stwierdził, że nie zna ani jednej. Nie bierze jednak byle czego, był rok z dziewczyną, kłodą też jak to stwierdził, potem miał dość długą przerwę, zanim był z inną.

Tylko czy kochanie = czułość. W każdym przypadku pewnie nie.

Jakby odwrócić kota ogonem, to oczekiwanie czułości jest celem, poszukiwaniem realizacji związku, ale co mam mu powiedzieć, żeby nie zwracał na to uwagi?

W ogóle to się zapytałam mojego i on stwierdził, że czasem to miłe, a czasem mu obojętne, gdy co całuję znienacka, łapię za rękę. Uznaje to za normę, a wy jak macie?

Wydaje się ze skupiacie się na powierzchowności a to nie jest milosc w zadnym razie. Tutaj jest wiele watkow, które np. opisują ze dziewczyna jednak była aktywna ale do czasu, itp. Wszystkie te przypadki cechuje jedno. Jedna albo obie strony wchodzą w związek "dla związku" mimo ze jakiś dogłębnych uczuc tam nie ma. Piszesz ze brat wchodzi ciagle w związku. To może podam Ci takie porównanie. "Wolny" czlowiek w związku w ciągu całego zycia może być 100-200 razy ale milosc spotka 1-3 razy. To tez tak samo ze jak chcesz zrodo/dobrze zjeść to idziesz do reastauracji, poswiecasz czas w domu a jak byle jak do to fastfoodu. Bylejakosc to nie tylko nasze własne postepowanie ale również pozwalanie na te bylejakość w stosunku do was.

Moim zdaniem brat zdobyl doświadczenie i ma już pierwsze kryterium "wartości" związku. Teraz musi wiec go wykorzystywać i nie pozwalac na bylejakość, która się bierze z tego ze nie ma tego czegos.

5 Ostatnio edytowany przez ChloeIllusion (2015-01-17 19:50:37)

Są 2 opcje. Po pierwsze, ludzie mają różne potrzeby okazywania uczuć, może trafiał akurat na takie, które te potrzeby mają mniejsze niż on. Po drugie, kwestia siły uczucia - ja muszę bardzo kochac, żeby czuc potrzebę dotyku czy fizyczności w ogole. Maniek ma rację, ze takiego przyciągania na pewno nie ma w "związku dla związku", po prostu musi być miłość.
Podsumowując - albo brat trafia na dziewczyny o mniejszej potrzebie niż on, albo po prostu nie kochają na tyle, żeby tą potrzebę poczuć. Niekoniecznie musi robić coś źle, zakładając, że ich nie molestuje big_smile

6 Ostatnio edytowany przez zrozumieckobiety (2015-01-17 21:14:55)

jeśli mucha nie siada to znaczy że jest to 'ideał'. co to znaczy juz piszę
kazda bedzie mowila, ze chcialaby miec takiego, ze napewno ktoras go zechce, ze to marzenie skarb
ale dziwnym trafem zadna go nie bedzie umiała pokochac i pragnac
mezczyzna typu rodzinnego jest tym gorszym sortem dla was przynajmniej dopoki nie chcecie zakladac na juz rodziny (licza sie tylko warunki mieszkaniowe, kasa zaradnosc)
czas to przekazac glosno i wyraznie

dobry mezczyzna to zły mezczyzna
niech sie cieszy ze choc przystojny jest

7

zrozumieckobiety napisał/a:

jeśli mucha nie siada to znaczy że jest to 'ideał'. co to znaczy juz piszę
kazda bedzie mowila, ze chcialaby miec takiego, ze napewno ktoras go zechce, ze to marzenie skarb
ale dziwnym trafem zadna go nie bedzie umiała pokochac i pragnac
mezczyzna typu rodzinnego jest tym gorszym sortem dla was przynajmniej dopoki nie chcecie zakladac na juz rodziny (licza sie tylko warunki mieszkaniowe, kasa zaradnosc)
czas to przekazac glosno i wyraznie

dobry mezczyzna to zły mezczyzna
niech sie cieszy ze choc przystojny jest

Zrozumieckobitety,jaki jesteś przedział wiekowy?
Tak z ciekawości pytam głównie, bo chciałabym wiedzieć przez pryzmat ilu lat doświadzeń stawiasz swoje tezy. Naprawdę pytam z ciekawości i niczego więcej. 

Sorki bezowakulko za offtopic, ja się generalnie zgadzam z Mańkiem i ChloeIllusion.
Z porad praktycznych: a pogadaj sobie z nim, co dla niego znaczy, że dziewczyny są kłodami i co to były za dziewczyny a potem niech szuka w przeciwnym kierunku. smile  Jakby wyszła przy okazji jego księciowatość, w sensie, że chciałby sam, żeby za nim biegano a się nie stara, to go odpowiednio nakieruj. smile
A przy okazji, mam kuzyna, 22 lata, praca, studia zaoczne, sport i też narzeka, że dużo dziewczyn jest takich nieciekawych. Natomiast u niego jest tak, ze on funkcjonuje w świecie starszych od siebie osób ze względu na pracę i zainteresowania i częściowo dlatego większość dziewczyn w jego wieku wydaje mu się strasznie płytka i bez pomysłu. Stąd moje tezy, że czasami to co wokół, nie jest adekwatne do tego, czego dana jednostka potrzebuje i stąd wrażenie, że to już koniec i masakra. A tu niestety po prostu trzeba szukać i umieć wybeirać.

8

Dzięki za odpowiedzi.

Pogadałam i wnioski:

- Brat nie rzuca się w ramiona pierwszej lepszej i nie wchodzi w relacje, tylko dlatego, żeby nie być sam.
Właśnie dlatego narzeka na brak czułości u kobiet, bo ta mu się podoba, tamta, ale są dla niego inne. Niektórym daje szansę.
- Nie jest tak, że on się nie angażuje, powiedziałam mu, że może za dużo daje, bo jak idzie na randkę to jest taki arcydżentelmen, ale dobrze wiem, że też z niego flirciarz gdy trzeba. Faktem jest, że jakbym wrzuciła tu jego zdjęcie to by każdy powiedział, że to dobry człowiek... @Zrozumiećkobiety - nie będę z niego robiła sukinsyna.
- Kwestia dojrzałości? Wątpię.
- @Robingirl: Wróciłam z nim do jego ostatniego związku, trwało to kilka miesięcy, powiedział, że dziewczyna ani razu nie zainicjowała  spotkania, pocałunku, nie mówiąc o seksie, natomiast na wszystko, co on proponował to się zgadza = nudy, flaki z olejem. Wyjedziemy tam? Dobrze. Może kino? Dobrze. Nie odzywa się dwa dni. Cisza.

Zaczynam się zastanawiać, czy może on jest nudny, ale chyba nie, lubi tańczyć, robi to ponadprzeciętnie jak na Polskę.

Także co to znaczy zły mężczyzna, bo ja tego też nie rozumiem, może to kwestia wychowania, ale tacy mnie nie bawią.

9

Może po prostu przyciąga taki a nie inny typ kobiet. Mogłabym ponarzekać tak samo jak on tylko z kobiecej strony, moja przyjaciółka stwierdziła, że jakimś cudem w swoim życiu trafiałam tylko na nic nie wartych facetów. Pod koniec mojego ostatniego związku bałam się nawet powiedzieć kocham Cię żeby nie zostało to źle przez niego przyjęte i uważałam na słowa ale czasami mówiłam to tak jakoś automatycznie. Wydaje mi się że właśnie tak jest w miłości, że jeżeli kocha się tą osobę z którą się jest to słowa, gesty wychodzą tak same z siebie. Co za tym idzie może z ich strony nie było miłości, bo chyba każdy ma potrzebę bliskości inną bo każdy z nas jest inny ale jest i druga osoba powinna to odczuć. Arcydżentelmen pare lat temu zwątpiłam w istnienie takowych ale wierzę na słowo.

10

A może zapytaj się, jakie ma ZŁE cechy charakteru lub zachowania. Nie typu: "nie ..., ale to była Jej wina". Taka świadomość własnych wad/niedoskonałości. Bo znamy Jego dobre strony, ale jest jeszcze druga strona medalu.
No i czy ma jakieś "mocne" zainteresowania. Czyli nie wszystko po trochu (lub trochę przeciętnie), ale jakieś hobby w które inwestuje całe Swoje serce (Jego pasje).
Oczywiście jak przedmówcy wcześniej zaznaczyli, może zauroczenie dziewczyn nie przerodziło się w miłość? Może wybiera (robi to świadomie, nikt Mu tego nie nakazuje) dziewczyny, które nie lubią tego typu "okazywania" uczuć?

11

Mandevilla napisał/a:

Może po prostu przyciąga taki a nie inny typ kobiet.

To jak ma przyciągnąć czułe kobiety do siebie? To jest jakiś klucz - nie umie odczytywać emocji... trochę naciągane, ale może coś w tym jest.

Nektarynka53 napisał/a:

A może zapytaj się, jakie ma ZŁE cechy charakteru lub zachowania. Nie typu: "nie ..., ale to była Jej wina". Taka świadomość własnych wad/niedoskonałości. Bo znamy Jego dobre strony, ale jest jeszcze druga strona medalu.
No i czy ma jakieś "mocne" zainteresowania. Czyli nie wszystko po trochu (lub trochę przeciętnie), ale jakieś hobby w które inwestuje całe Swoje serce (Jego pasje).
Oczywiście jak przedmówcy wcześniej zaznaczyli, może zauroczenie dziewczyn nie przerodziło się w miłość? Może wybiera (robi to świadomie, nikt Mu tego nie nakazuje) dziewczyny, które nie lubią tego typu "okazywania" uczuć?

Wady:
Nie chce mu się czasem sprzątać, naczynia w zlewie czasem mu narosną.
Czasem się spóźnia, choć już to bardzo poprawił.
Jest trochę melancholijny, czasem lubi sobie ponarzekać.

Pasje:
Gry komputerowe big_smile
Piłka nożna big_smile
nic szczególnego, teraz powoli rozkręca swój biznes i jest czasem bardzo zestresowany i myślę, że brak czułej dziewczyny też mu nie pomaga.

12 Ostatnio edytowany przez zrozumieckobiety (2015-01-18 19:34:29)

robingirl napisał/a:

Zrozumieckobitety,jaki jesteś przedział wiekowy?
Tak z ciekawości pytam głównie, bo chciałabym wiedzieć przez pryzmat ilu lat doświadzeń stawiasz swoje tezy. Naprawdę pytam z ciekawości i niczego więcej.

jestem po 30
młodsze kompletnie sie mną nie interesowały poza romansem i tak to trwalo dopoki nie dorobilem sie wysokiej posady
gdy poznaja moja uczuciowosc odchodzą po jakims czasie
starsze same podrywają myslac ze jesten bogaty, jesli skłamie to nagle cale zainteresowanie mija
ale na romans sie znajdzie zawsze gdy sie dobrze wyglada

cechy melancholiczne to cechy słabe
w wiekszosci kobiety sa melancholiczkami
czyli wykazuje cechy kobiece (ciepłe kluchy)
mam to samo i musze ukrywac ile sie da by miec romans

13

Może podobają mu się takie chłodne księżniczki, które sam musi zdobyć , tylko chciałby , żeby po jakimś czasie z zimnej nagle stała się bardzo wylewna ? A to nie możliwe raczej - jak zimna to zimna, nic się raczej nie zmieni. Skoro On dziewczyny od razu przyzwyczaja do tego, że nie muszą o niczym decydować , wszystko On inicjuje to może się rozleniwiają ?

14

A dziewczyny od początku znajomości były "zimne", czy po pewnym czasie? Jeśli lubi tylko czasami ponarzekać (czyli typowy Polak tongue) to nie widzę, większych powodów do niepowodzeń.
Czyli w grę wchodzi brak odwzajemnionej miłości lub "gustowanie" w tego typu kobietach. Albo w związku zachowuje się "trochę" inaczej, niż na co dzień.
A w jakich sytuacjach najczęściej poznaje kobiety, które z czasem stają się Jego dziewczynami?

15

bezowakulka też bym chciała wiedzieć jak mam takiego ciepłego faceta przyciągnąć i gdybym znała klucz to bym się podzieliła.

Każdy czasem potrzebuje wsparcia, bardzo się cieszę że mogę przynajmniej polegać na znajomych skoro na facetach jakoś nigdy nie mogłam. Każdy też narzeka, wydaje mi się że w związku ważne są kompromisy więc narzekać może byle by w ostatecznym rozrachunku dało się z nim dogadać. Naczyń też mi się nie chce zmywać ale mam zmywarkę więc korzystam i polecam ^^

Mandevilla napisał/a:

bezowakulka też bym chciała wiedzieć jak mam takiego ciepłego faceta przyciągnąć i gdybym znała klucz to bym się podzieliła.

to jest bardzo proste bo takich jest wiekszosc
tylko wy chcecie polaczenia i przystojny i dusza towarzystwa i zaradny i cieply
nie ma , cos za cos
zwykle ciepli sa mniej atrakcyjni fizycznie i mentalnie, to z nimi sie mozesz przyjaznic i bedziesz miała jak w raju
tylko milosci w tym brak

17

zwykle ciepli sa mniej atrakcyjni fizycznie i mentalnie, to z nimi sie mozesz przyjaznic i bedziesz miała jak w raju
tylko milosci w tym brak

Na szczęście człowiek mądrzeje z wiekiem -czasami wink, więc jest szansa by priorytety sobie w głowie odpowiednio poprzestawiać.
Ja tam uwielbiam ciepłych, czułych facetów tylko jeden warunek - muszą mieć mega mózg w pakiecie smile

Elle88 napisał/a:

Ja tam uwielbiam ciepłych, czułych facetów tylko jeden warunek - muszą mieć mega mózg w pakiecie smile

co oznacza mózg w twoim mniemaniu u takiego czułego faceta? byłaś kiedyś z takim i odczuwałaś pociąg fizyczny, mogłas sie w nim zakochać?

19

felizaa napisał/a:

Może podobają mu się takie chłodne księżniczki, które sam musi zdobyć , tylko chciałby , żeby po jakimś czasie z zimnej nagle stała się bardzo wylewna ? A to nie możliwe raczej - jak zimna to zimna, nic się raczej nie zmieni. Skoro On dziewczyny od razu przyzwyczaja do tego, że nie muszą o niczym decydować , wszystko On inicjuje to może się rozleniwiają ?

Doprecyzuję, bo w sumie trafiłaś. Nie zimne, ale nie lubi ciepłych kluch, oczekuje ciętej riposty, ale nie kastrowania, oczekuje czułości, ale nie ciepłych kluch.

Powiedział mi, że jak zostawia im wolną rękę, typu co byś chciała zrobić, to często spotykał się z zarzutem, że to niemęskie zostawiać wolną rękę.

Nektarynka53 napisał/a:

A dziewczyny od początku znajomości były "zimne", czy po pewnym czasie? Jeśli lubi tylko czasami ponarzekać (czyli typowy Polak tongue) to nie widzę, większych powodów do niepowodzeń.
Czyli w grę wchodzi brak odwzajemnionej miłości lub "gustowanie" w tego typu kobietach. Albo w związku zachowuje się "trochę" inaczej, niż na co dzień.
A w jakich sytuacjach najczęściej poznaje kobiety, które z czasem stają się Jego dziewczynami?

W sumie też mu to powiedziałam, na początku, że nie ma szczęścia póki co, musi poczekać, ale on się wtedy fochnął na mnie i wtedy zaczęłam myśleć, no i generalnie nie wierzy w przeznaczenie, itp.

Poznaje różnie, kursy tańca, może coś w knajpach, choć to nie w jego stylu, raczej imprezy, gdzie przychodzą znajome jego znajomych. Kiedyś poznał taką jedną na konwencie gier, czy coś, ale to mimoza była. Jeszcze mi powiedział, że imponują mu dziewczyny, które trochę są niebezpieczne, np. jeżdżą szybko. I jak mi tak się żalił to, że np. siedzi na stadionie a obok nie dość, że ładna laska, zainteresowana piłką, bo ogarniała spalone to jeszcze mega czuła dla swego faceta i wcale nie wyglądał na bogatego czy coś - to akurat umie rozpoznać.

Chyba dam mu ten temat poczytać, bo mi nie daje to już spokoju.

jak widzisz jego partnerki insynuowały mu ze jest niemęski
on z kolei chce dziewczyne sukowatą, ripostującą, byc moze męską czyli chłodniejszą

przeciwienstwa szuka do siebie, czyzby?
ciepła kobieta bedzie dla niego nudna, wiec szuka swoich ubytkow
to samo kobiety ciepłe robia szukajac "chama", ktory jest silny i je zdominuje

te męskie kobiety, chcą jeszcze silniejszego, a nie takiego co zyje po partnersku
taki wniosek, niech pomysli

21

Interesujące. Może One tak się zachowują, bo myślą, że Mu to nie powinno przeszkadzać? I wystarczy, że dziewczyna zna zasady jakiejś gry będąc czułą kobietą i od razu zazdrości Jej chłopakowi? Dziwne. Do tego ten tekst, że nie był "bogaty". To czuła dziewczyna nie może być z uboższym mężczyzną? Twój brat głównie ocenia ludzi na podstawie WYBRANYCH WARTOŚCI, które są szybko i/lub prosto dostrzegalne w krótkim czasie. Jest na nich tak mocno skoncentrowany, że przestaje dostrzegać inne cechy danej osoby (szybko dokonuje osądu).
A szybko wchodzi w związki z nowo poznanymi i Mu się podobającymi dziewczynami?
Jeśli Twój brat nie przyjął do wiadomości, że miał pecha. To w jakim aspekcie widzi problem (jak sądzi co doprowadziło do tego, że nie może znaleźć Sobie czułej dziewczyny)? Co obwinia?

22 Ostatnio edytowany przez bezowakulka (2015-01-19 00:55:45)

jak widzisz jego partnerki insynuowały mu ze jest niemęski
on z kolei chce dziewczyne sukowatą, ripostującą, byc moze męską czyli chłodniejszą

przeciwienstwa szuka do siebie, czyzby?
ciepła kobieta bedzie dla niego nudna, wiec szuka swoich ubytkow
to samo kobiety ciepłe robia szukajac "chama", ktory jest silny i je zdominuje

te męskie kobiety, chcą jeszcze silniejszego, a nie takiego co zyje po partnersku
taki wniosek, niech pomysli

Przejaskrawiasz. Przecież napisałam, że raczej idzie ku złotemu środkowi. Trochę pieprzu, ale trochę kluch.

Nektarynka53 napisał/a:

Interesujące. Może One tak się zachowują, bo myślą, że Mu to nie powinno przeszkadzać? I wystarczy, że dziewczyna zna zasady jakiejś gry będąc czułą kobietą i od razu zazdrości Jej chłopakowi? Dziwne. Do tego ten tekst, że nie był "bogaty". To czuła dziewczyna nie może być z uboższym mężczyzną? Twój brat głównie ocenia ludzi na podstawie WYBRANYCH WARTOŚCI, które są szybko i/lub prosto dostrzegalne w krótkim czasie. Jest na nich tak mocno skoncentrowany, że przestaje dostrzegać inne cechy danej osoby (szybko dokonuje osądu).
A szybko wchodzi w związki z nowo poznanymi i Mu się podobającymi dziewczynami?
Jeśli Twój brat nie przyjął do wiadomości, że miał pecha. To w jakim aspekcie widzi problem (jak sądzi co doprowadziło do tego, że nie może znaleźć Sobie czułej dziewczyny)? Co obwinia?

Nie rozumiem.

Tekst o bogatym poszedł dlatego, że padła sugestia materializmu. Rozmawiam z nim na bieżąco.
A że zazdrości gościowi, od którego zwyczajnie nie czuje się gorszy? Gdyby nie to, to nie byłoby całego tego tematu.

A jak szybko wchodzi w relacje? Normalnie, chodzi na randki, od spotkania do spotkania relacja się rozwija, jeśli znajdują nić porozumienia... ale nie wiem do końca.

I ostatnie. Mój brat się ZASTANAWIA, więc nie wie, w czym problem.

23

Elle88 napisał/a:

co oznacza mózg w twoim mniemaniu u takiego czułego faceta? byłaś kiedyś z takim i odczuwałaś pociąg fizyczny, mogłas sie w nim zakochać?

Nie byłam, bo odległość - ale zdecydowanie mogłabym.
Nie był Misterem Wszechświata wink

Zresztą, ja w mężczyźnie zawsze mózg uważałam za najseksowniejszy organ, oczywiście nie może to iść w bufonadę i egocentryzm - a tu już gorzej.

24

Aha a ile to zastanawianie trwa. Bo żeby Siebie bardzo dobrze znać i nie znaleźć CHOĆ jednego powodu? Przecież nikt nie jest idealny.
Napisałam własne odczucia na podstawie Twoich postów. Mogłam nie trafić tongue.
A na randkach nie zauważa, że dana kobieta nie lubi np. okazywania uczuć, czy właśnie wtedy są czułe, a później okazuje się co innego?
Jak dla mnie trudno jest określić co jest powodem. Bo niby wszystko gra, a jednak.

25

Elle88 napisał/a:
Elle88 napisał/a:

Nie byłam, bo odległość - ale zdecydowanie mogłabym.
Nie był Misterem Wszechświata wink

Zresztą, ja w mężczyźnie zawsze mózg uważałam za najseksowniejszy organ, oczywiście nie może to iść w bufonadę i egocentryzm - a tu już gorzej.

Ja byłam i jestem, to mój mąż smile I wbrew teorii, że tacy są niemęscy czy nieatrakcyjni, ma w sobie super magnetyzm i jest dokładnie w moim typie. A to, ze nie zgrywał macho, tylko wiedział że jest OK taki, jak jest i się tego nie wstydzi, jest najbardziej seksowną rzeczą, jaką mogę sobie wyobrazić smile

26

Nektarynka53 napisał/a:

Aha a ile to zastanawianie trwa. Bo żeby Siebie bardzo dobrze znać i nie znaleźć CHOĆ jednego powodu? Przecież nikt nie jest idealny.
Napisałam własne odczucia na podstawie Twoich postów. Mogłam nie trafić tongue.
A na randkach nie zauważa, że dana kobieta nie lubi np. okazywania uczuć, czy właśnie wtedy są czułe, a później okazuje się co innego?
Jak dla mnie trudno jest określić co jest powodem. Bo niby wszystko gra, a jednak.

No mniej więcej od założenie tematu do teraz...
Wiem, że temat jest trochę jak wróżenie z fusów, ale cóż, sama nie wiem, co z tym tematem począć. Dziś idę z nim na takie grupowe spotkanie, może coś wywnioskuję, ale jestem nieobiektywna, może kogoś podpytam.

Cóż, pierwsze randki na bank są nieco oficjalne, te randki, o których opowiadał w euforii, że nareszcie coś, raczej kończyły się rozczarowaniem i wzajemną nieakceptacją różnic u partnera, więc teraz już dojrzalej do tego podchodzi.
Wiesz, jeszcze sobie ubzdurał, że jak dziewczyna go nie dotyka, nie zbliża się do niego, nie szepcze mu do ucha, nie poprawia włosów na jego widok, nie kokietuje go, to go zwyczajnie nie chce...

Ja tych wad nie widzę, więc inaczej: jak można sprawić, żeby dziewczyna była czuła? Co w Was wzbudza czułość?

U mnie jest to też inteligencja, zachowanie zasad savoir-vivre, błysk w oku, z cech fizycznych chyba najbardziej wzrost. Uważam, może się mylę, że brat ma wszystkie te cechy.

27

zrozumieckobiety chcę żeby mój facet mnie szanował, opiekował się mną i pomagał mi w domu. Kiedyś miałam wymagania ale zakochałam się w takim a nie innym (nie będę opisywała związku który się rozpadł) teraz uważam że moje wymagania drastycznie zmalały właściwie to tak naprawdę chciałabym tylko żeby mnie szanował. Uważam też, że nie to co ładne tylko to co się komu podoba więc nie szukam przystojniaka. Nie chcę żeby był duszą towarzystwa to dla mnie raczej wada, zaradny być też nie musi choć to mi jest obojętne, takie cechy ogólne nie są dla mnie ważne, ważne jest to jak się zachowuje względem mnie.

Powiem szczerze tylko proszę nie krytykujcie, we mnie najbardziej czułość wzbudzało jak mój były szturchał mnie noskiem w rękę jak pies gdy chce żeby go pogłaskać, lub gdy widziałam go jak bawił się z dzieckiem (może dlatego że chciałam założyć z nim rodzinę), lub gdy dawał mi różę i przy tym klękał na jedno kolano (nie chodzi o dawanie tylko o gest), albo gdy spał. Chcę wierzyć, że po prostu jeszcze nie trafił na tą właściwą i jeszcze wszystko przed nim. W ostateczności ludzie spotykają swojego życiowego towarzysza w różnym wieku i w różnych miejscach.

28

bezowakulka napisał/a:

Ja tych wad nie widzę, więc inaczej: jak można sprawić, żeby dziewczyna była czuła? Co w Was wzbudza czułość?

Myślę, że jak mężczyzna kobiecie okaże czułość, to kobieta powinna automatycznie odpowiedzieć tym samym - przynajmniej ja jak coś czuję to jest to automatyczne.

Czyli On szuka takiej, żeby miała 'jaja' w rozmowie, seksownej, z zadziorem- ale z drugiej strony takiej, która będzie się do niego tulić, głaskać ... Nie wiem, czy są takie. Tego typu kobiety raczej ( tak mi się wydaje ) dbają o swoją reputację, chcą być uważane za takie, którym to nikt nie podskoczy , a gdyby publicznie zaczęły jakiegoś faceta kokietować , okazywać czułość - te gesty mogłyby tą reputację , wrażenie jakie sprawiają swoim zachowaniem , zniszczyć .
Chyba powinien bardziej doprecyzować , czego szuka w kobietach , bo jak czuła , to nie ostra. Czuła , lubiąca okazywać uczucia nie będzie używała ciętych, czasem chamskich ripost, żeby kogoś nie zranić.

Mandevilla napisał/a:

zrozumieckobiety chcę żeby mój facet mnie szanował, opiekował się mną i pomagał mi w domu. Kiedyś miałam wymagania ale zakochałam się w takim a nie innym (nie będę opisywała związku który się rozpadł) teraz uważam że moje wymagania drastycznie zmalały właściwie to tak naprawdę chciałabym tylko żeby mnie szanował. Uważam też, że nie to co ładne tylko to co się komu podoba więc nie szukam przystojniaka. Nie chcę żeby był duszą towarzystwa to dla mnie raczej wada, zaradny być też nie musi choć to mi jest obojętne, takie cechy ogólne nie są dla mnie ważne, ważne jest to jak się zachowuje względem mnie.

Powiem szczerze tylko proszę nie krytykujcie, we mnie najbardziej czułość wzbudzało jak mój były szturchał mnie noskiem w rękę jak pies gdy chce żeby go pogłaskać, lub gdy widziałam go jak bawił się z dzieckiem (może dlatego że chciałam założyć z nim rodzinę), lub gdy dawał mi różę i przy tym klękał na jedno kolano (nie chodzi o dawanie tylko o gest), albo gdy spał. Chcę wierzyć, że po prostu jeszcze nie trafił na tą właściwą i jeszcze wszystko przed nim. W ostateczności ludzie spotykają swojego życiowego towarzysza w różnym wieku i w różnych miejscach.

wyszalałam się kiedyś z kims nieodpowiednim
dzis milosci juz mi nie trzeba, a spokoju

podsumowanie zycia zwiazkowego wiekszosci kobiet

tylko jaki mezczyzna nan to pojdzie gdy nie bedzie sie czuł kochany, a tylko szanowany?
to co pisalem w temacie wczesniej ze tak samo mnie kobiety zaczel traktowac
opieka na dzieckiem, zalozenie rodziny, przyniesc kase ,szanowanie kobiety
a ja na ostatnim miejscu, seks 3 razy na rok bo kochania nie ma

30

felizaa napisał/a:
bezowakulka napisał/a:

Myślę, że jak mężczyzna kobiecie okaże czułość, to kobieta powinna automatycznie odpowiedzieć tym samym - przynajmniej ja jak coś czuję to jest to automatyczne.

Czyli On szuka takiej, żeby miała 'jaja' w rozmowie, seksownej, z zadziorem- ale z drugiej strony takiej, która będzie się do niego tulić, głaskać ... Nie wiem, czy są takie. Tego typu kobiety raczej ( tak mi się wydaje ) dbają o swoją reputację, chcą być uważane za takie, którym to nikt nie podskoczy , a gdyby publicznie zaczęły jakiegoś faceta kokietować , okazywać czułość - te gesty mogłyby tą reputację , wrażenie jakie sprawiają swoim zachowaniem , zniszczyć .
Chyba powinien bardziej doprecyzować , czego szuka w kobietach , bo jak czuła , to nie ostra. Czuła , lubiąca okazywać uczucia nie będzie używała ciętych, czasem chamskich ripost, żeby kogoś nie zranić.

1. No to właśnie o tym piszę: on jest czuły, one nie odpowiadają czułością na czułość.

2. Nie wymaga od nich, żeby publicznie okazywał czułość, ale w ogóle.

Cóż, po spotkaniu trochę pogadaliśmy i uzbroił się w cierpliwość, więc czekamy na tę jedyną. big_smile

31

Mandevilla napisał/a:

wyszalałam się kiedyś z kims nieodpowiednim
dzis milosci juz mi nie trzeba, a spokoju

podsumowanie zycia zwiazkowego wiekszosci kobiet

tylko jaki mezczyzna nan to pojdzie gdy nie bedzie sie czuł kochany, a tylko szanowany?
to co pisalem w temacie wczesniej ze tak samo mnie kobiety zaczel traktowac
opieka na dzieckiem, zalozenie rodziny, przyniesc kase ,szanowanie kobiety
a ja na ostatnim miejscu, seks 3 razy na rok bo kochania nie ma

Chciałabym się zakochać ale zaczynam wątpić że takie uczucie istnieje. Nie zakocham się jeżeli nie będę poznawać osób płci przeciwnej tylko że ja nie zagadam bo to mężczyzna powinien zagadać do panny która mu się podoba, a takich mężczyzn teraz nie ma bo przecież jest równouprawnienie tylko że niektóre kobiety są z ubiegłego wieku... Nie chce mi się szukać miłości na siłę więc pozostaje mi staropanieństwo.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak czułości u partnerek mojego brata - pomóżcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024