Dziewczyna się wyprowadziła - czy to koniec? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna się wyprowadziła - czy to koniec?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2010-01-03 20:55:19)

Temat: Dziewczyna się wyprowadziła - czy to koniec?

0

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna się wyprowadziła - czy to koniec?

Wiesz, trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo każda dziewczyna jest inna. Ale uważam, że Twoja dziewczyna tak naprawdę sama nie wie czego chce. Nie zachowuje się w taki sposób względem kogoś, kogo się kocha. Chyba, że Cię nie kocha i wszystko jej jedno czy Wasz związek przetrwa czy się rozpadnie. Rozumiem, że Ty jesteś i byłeś w porządku wobec niej i nie leży tutaj przyczyna jej zachowania. A może to koleżanki tak ją zmanipulowały? Bo skoro one nie mogą być szczęśliwe, to Twoja dziewczyna też nie. Może specjalnie odciągają ją od Ciebie? Proponuje szczerą rozmowę z dziewczyną. Wyprowadzka w trudnej sytuacji jest ucieczką. Tylko ucieczką od czego? Dojrzali ludzie na ogół poważnie podchodzą do związku i tutaj nie ma czego się bać. A raczej jest to powód do zadowolenia. Zapytaj ją o co tak naprawdę chodzi. Bez tego ciężko będzie cokolwiek ustalić. A snucie domysłów nie jest najlepszym rozwiązaniem. Pozdrawiam

3

gooslaw napisał/a:

Czesc jestem nowy, zwracam sie do was Kobiet, bo nikt inny mi nie pomoże!!
Wiedź  jestem studentem mieszkam z dziewczyna juz 2 lata. Po wakacjach w których nawzajem pracowaliśmy nie moglismy sie spotykać codziennie rozmawialiśmy po parę godzin, sms itd.) Teraz gdy znowu mieszkamy razem minelo okolo 6 miesiecy gdzie nie powiedziala mi ze mie Kocha, tylko same odpowiedzi jak ja pytam czy kocha odp. tak albo myhyyy, zaczela wychodzic z kolerzankam na imprezy wracala pijana( o 3 nad ranem jak sie imprezy konczyly i nie brala kluczy budzila mie), zewzgledow na to ze obydwie kolezanki sie rozstaly ze swoimi chlopami ( 1-- juz zareczona zwiazek padl a 2-- facet wyjechal do holandi na dlugo i sie nieodzywal), a ona byla rozdzierana przez nie  ja to rozumie ze musiala doradzic, poradzic, pomoc. no OK A widzialem ze moga  miec wplyw na nia bo zawsze mialy )  Teraz postanowila sama ze nasz zwiazek sie sypie jest zle i sie wyprowadza do 1. kolezanki, ktora ma stancjie niedaleko jej pracy ma tam pokuj jednoosobowy dla niej i bedzie na uczelnie dojerzdzac samochodem z nia( ale chce zemna byc niechce mie opuscic) i ze tak bylo bylepiej dla naszego zwiazku ze mialby sie naprawic  (uwaza ze jestem monotonny -- tylko pracujemy i uczymy sie i malo czasu jest na co kolwiek staram sie wykozystywac czas ale nie dopasuje zawsze żeby, jej bylo dobrze) Przez te imprezy z kolezankami zaczolem sie denerwowac i emocjie mie ponosily wrecz krzyczalem zeby juz skonczyla tlumaczylem ze co ty robis ile pijesz spedz zemna czas...Na pytanie chcesz zmena byc czy nie opd. chce.........Pytanie co moze chcec taka kobieta Czy ona chce odpoczac zoabczyc czy  ZATESKNI czy to jest to? Czy przestraszyla sie ze ja tak powaznie podchodze do zwiazku ?Czy chce sie poprostu powoli rozstawac !! Bez cierpienia NIBY

musisz być bardzo zdenerwowany bo jak na studenta robisz okropne byki...możliwe że przytłacza ją poważny związek,albo zasmakowała szaleństwa i dobrze jej z tym Daj jej czas....

4 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2010-01-03 21:07:31)

0

5

To mam nadzieję, że czas i ten dystans pokaże co dalej. Ale to nie jest tak, "że jak jest Wam pisane być razem, to będziecie". To Wasza decyzja i konsekwencje Wy będziecie ponosić. Zarówno dobre, jak i te złe. A tak na marginesie to dodam jeszcze, że chyba każda dziewczyna chciałaby być zaskakiwana, od czasu do czasu zaproszona na jakiś spacer, do kina, dostać kwiatka tak po prostu - bez okazji. I to nie zależy od tego czy znacie się miesiąc czy ileś tam lat. Nie może wkraść się monotonia, to zabija związki. Zamieszkaliście razem, to była poważna decyzja. Jesteś pewien, że ten krok nie był zrobiony zbyt wcześnie?

6 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2010-01-03 21:07:49)

0

7

No to rzeczywiście wydaje mi się, że decyzja o wspólnym zamieszkaniu była podjęta zbyt szybko. Myślę, że ten krok sprawił, że zatarła się u Was granica poznawania i przeszliście do kolejnego etapu, a to nie jest dobre. Egoizm to zła cecha, potrafi bardzo niszczyć, ale można to w sobie zmienić, tylko trzeba chcieć. Rozumiem, że ona zawsze chciała najlepiej dla siebie, a Twoje odczucia się nie bardzo liczyły. Myślenie o teraźniejszości jest dobre na krótką metę, jeśli jest się w związku to myśli się o przyszłości. To normalne. A może rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby zamieszkanie na jakiś czas osobno, szczera rozmowa i wrócenie do etapu, którego w Waszym związku zabrakło? To nie jest tak, że pewnych rzeczy nie można naprawić. Wszystko można, tylko obie strony muszą tego chcieć.

8

A czy możliwe ze tu leży wina 3 osoby nie wiem może coś przez wakacie się stało bo od tamtego momentu ciężko nam sie rozmawia, moze zdradzila mie a teraz ciezko jej zapomniec o tamtym kolesiu i dlatego nie wiem chce zebym zaczol sie starac aby mogla o tamtym zapomniec i pokochac mie znowu moze jest na tyle niedojrzala

9

Wiesz, takiej ewentualności nie można wykluczyć. Ale musiałby być strasznie niedojrzała, żeby się tak zdradzić, ukrywać to i zachowywać się w taki sposób. Tylko póki nie masz na to dowodów nie możesz jej obwiniać. Bo być może niczego złego nie zrobiła. Naprawdę w tej sytuacji aż się prosi szczera rozmowa. Tylko szczerość za szczerość jest w stanie wyjaśnić co się tak naprawdę stało.

10

Dziękuje za rady sad Jakoś sobie poradzę

11

a mnie się wydaje ze coś jej brakuje. moja kumpela teraz jest w takim stanie, sama nie wie czego chce. chodzi z gosciem pare lat, ale on jest spokojny, na imprezy przeważnie chodziła sama, on nie miał ochoty.   w towarzystwie sie nie odzywal, bo się nie umiał znależć.  kocha go ale chce żyć bardziej "żywo".  jak on jej mówi że nie beda mniec dzieci, a jak juz to jedno bo nie bedzie ich stac na więcej to nie dziwne że odpycha tym dziewczyne od siebie.  Facet jest tak przewidywalny że aż nudny, ona wie co bedą robić każdego wieczoru. Monotonia ich dopada, kochają się a nie umieją tego rozruszać z powrotem.  Może Twojej dziewczynie tez cos takiego przyszło do głowy ? moze sie z tobą nudzi i dlatego szuka wyprowadzki , napisałes :   "ale chce ze mna byc nie chce mie opuscic"   moim zdaniem cos tu nie gra,  moze ją czyms zaskocz, bądz bardziej żywiołowy.   moze ona chce zobaczyc czy zateskni, czy cos jeszcze do ciebie czuje? KOBIETA POTRZEBUJE ADORACJI CAŁY CZAS, A NIE TYLKO NA POCZĄTKU ZWIĄZKU

12

Myślę, że wszystko jest na dobrej drodze to że dziewczyna sie wyprowadza to tylko dobrze dla Ciebie , więcej czasu bedziesz miał dla siebie, a dziewczyna moze nie dojrzała na takie decyzje (najpowazniejsze). potrzebujjecie jeszcze czasu. lepiej się dogadacie bez zamieszkiwania;) na to jeszcze bedzie czaas. Bawcie sie zyciem to bedzie umacniac kazdy związek.;)

13 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2009-11-03 12:46:53)

Chyba pokazuje swoja słabość bo zaczęła wobec mię przeklinać !!

14 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2010-01-03 21:09:03)

0

15

Twoja dziewczyna ma mętlik w głowie... Na pewno jakiś wpływ na jej decyzję mają koleżanki...
One samotne, żyją sobie jak chcą... chodzą gdzie chcą... ona też tak chce....
Porozmawiaj z nią i ustalcie coś.. albo w prawo albo w lewo... nikt nie lubi żyć w niepewności...

16

jak ja mam przeprowadzić te rozmowę aby wyszło dobrze bez żalów i w ogóle ?

17

Przede wszystkim spokój i opanowanie, bez nerwów, bez oskarżania się... Niech każde z Was bez żalu powie co mu leży na sercu, co mu się podoba, a co nie...i później ustalcie coś razem.Jeśli ona będzie chciała zakończyć ten związek, to trudno. Poradzisz sobie. Przynajmniej nie będziesz musiał się zadręczać co robi i ile wypiła smile
Powiedz jej, że nie podoba Ci się to, że koleżanki mają na nią większy wpływ niż Ty...
Tylko pamiętaj! Bez nerwów.... Krzyków....

18 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2009-12-10 17:55:52)

Ja wiem ze ja sie zaczynam meczyc ze kazdy jej ruch sprawia mi przykrosc,, nawet jej mowa............ I nie wiem czy to miłość czy przywiązanie ja juz sam nie wiem !!!!! A ona zachowuje sie jak by niC a to jeszcze bardziiej mie dobija.( brak czulosci pytan wzgledem tego, buziak jest ale w policzek  a jestesmy 2 lata zesoba i jeszcze mieszkalismy ).. Moze rozmowa nic nieda wsesie nierozstaniemy sie aleee czy to bedzie mialo dalej sens !! Wiem ze jak bede mial czas to sie samo ulozy ale to meczarnia na poczatku

19

Początki na pewno będą trudne, ale jeśli oboje będziecie chcieli walczyć o Wasz związek to musi być dobrze. Ale tego muszą chciać dwie osoby, bo sam niczego nie zdziałasz... Jeśli Twoja dziewczyna będzie potrzebowała czasu to jej Go daj... Może Tobie trochę czasu na przemyślenie tego wszystkiego też by się przydało ...

20

a ja myślę że odpuśc sobie ją. Nie daj sobą manipulować bo Twoje zachowanie wygląla mniej więcej tak ze "Niby nie a jednak tak.."
przyzwalsz na to ze ona Tobą pomiata, kiedy chce jest sama a kiedy potrzebuje faceta jesteś Ty. Co to ma byc? To co w Waszym związku ona nie ma zadnych zobowiazań wobec Ciebie? kazdy by tak chciał!

albo Ty albo koleżanki, albo zwiazek albo samotność niech wybiera. Powiedz jej to a jak nie zadecyduje ona, to zadecyduj Ty i wtedy nie będzie już żadnego odwołania.

21

Wiesz co... ta historia jest troche podobna do mojej.
Kiedy sie popsuło miedzy mną a moim chłopakiem, to powiedziałam sobie 'dość' i stałam sie egoistka. Bawiłam się, wlasnie dobrze ujete 'zasmakowałam szalenstwa' i mimo, ze mam dopiero 19 lat to poczułam jakbym odzyskała drugą młodość. rzeczywiscie było mi troche ciasno w związku, zwłaszcza, ze bylo duzo kłotni. Z tą róznica, ze ja sie w inny sposob bawiłam... z przyjaciółmi na grillu itp, nie zdarzyło się cos takiego, ze poszlam na impreze i wrociłam pijana...
A zaznacze, ze z chłopakiem mieszkałam kilka miesiecy. Od wrzesnia mielismy sie wspolnie przeprowadzic do innego miasta na studia.
W konsekwencji wyszło tak, ze kompletnie mi odbiło i wynajełam w nowym miescie sama mieszkanie a moj chłopak drugie mieszkanie.
On postapil w tej sytuacji tak, ze cały bol i wsciekłosc zamknął głeboko w sobie i pokazał, ze jakby mu to roznicy nie zrobiło.
A ja po miesiacu mieszkania bez niego biłam się w piers, ze taki blad zrobiłam. Musiałam go długo prosić zebysmy jednak zamieszkali razem big_smile i za miesiac bedziemy mieli wspolne mieszkanie tongue
Takze sytuacje masz nieciekawą ale jesli bedzie jej właził w tyłek to przyniesie odwrotne skutki. Pokaż, że jak nie chce to nie, że swiat Ci sie przez to nie zawali.

22

zerwałem z nią, powiedziała ze chyba mię nie kocha !!

23

chyba potrzebowałeś takiego bodźca który upewniłby Cie w tym ze to nie ma sensu. Teraz moze tego nie widzisz ale dobrze sie stało bo Wasz "związek" tylko przysparzałby Ci cierpień.

24

ja nie wiem jestem glupi bo mam jeszcze nadzieje ze moze sie ułoży!!! Głowa swoje ze toxycznosci w zwiazku nie moze byc !! A serce mowi co innego !!

25

nie jesteś głupi to normale jak się kogoś bardzo kocha to cięzko się pogodzić z jego utratą.
ten zwiazek i tak sporo Cie kosztował a Ty zasługujesz na taką kobietę któa tak samo Ciebie pokocha jak Ty ją.
Widać ze bardzo się starałeś, poszerzyłeś swoją granice cierpliwości, starałeś się ale do tego obie strony muszą się starać a nie tylko jedna.
Teraz już wiesz na czym stoisz, widzisz że ona Cię nie kocha to powinno Ci oczy otworzyć, nie poniżaj się dla niej bo jak widac ona nie zasługuje na takiego kogoś jak Ty. Mam nadzieje że przetrwasz ten ciężki czas.

26

Dziękuje

27

Poradzisz sobie, napewno! Będę trzymac kciuki smile

28 Ostatnio edytowany przez gooslaw (2010-01-03 21:10:08)

0

29

Moim zdaniem jesli dziewczyna mowi, ze 'chyba' Cie nie kocha... to w tym przypadku Ty nie powinienes nic gadać o zwiazku...
Bo wtedy wlasnie mozna powiedzieć, że zachowasz się trochę jak taki lamus.
Wiadomo rozum swoje a serce swoje. Ale musisz miec tą swiadomosc, ze to ty jestes pokrzywdzony i jesli ktos tu powinien jakies rozmowy o WAS zaczynać to napewno nie Ty.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna się wyprowadziła - czy to koniec?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024