Renonans Magnetyczny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Renonans Magnetyczny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Renonans Magnetyczny

Witam. za dwa tygodnie jadę na rezonans magnetyczny kolana. Mam przeciw skazania jak uczulenie na leki i katar sienny. Boje się trochę. I chciałam się dowiedzieć czy któraś z was miała rezonans kolana?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Renonans Magnetyczny
mkk napisał/a:

Witam. za dwa tygodnie jadę na rezonans magnetyczny kolana. Mam przeciw skazania jak uczulenie na leki i katar sienny. Boje się trochę. I chciałam się dowiedzieć czy któraś z was miała rezonans kolana?

To co wymienilas to nie są przeciwwskazania do Rezonansu

3

mkk napisał/a:

Witaj, ja miałam rezonans magnetyczny kolana i też się obawiałam, gdyż byłam wtedy chora (czyt. katar i kaszel).
Na szczęście jak się okazało, w pomieszczeniu do rezonansu jest szczególny "mikroklimat", tzn. chłodne rozrzedzone powietrze, pokój jest świetnie klimatyzowany, więc ja przynajmniej przez te pół godziny nie zakaszlałam ani mi nic nie pociekło i udało się utrzymać potrzebny bezruch. Myślę,  że będzie ok. To raczej jak ktoś ma zapalenie oskrzeli to byłoby ciężej a tak to luz.

Tylko weź sobie porządny sweter żeby nie zamarznąć smile

4

dzięki wielkie smile a sweterek zabiorę ze sobą smile

5

W rzeczy samej - jest tam ziiiiiiiiimno! Poza ciepłym swetrem zabierz jakieś krótkie spodenki, bo inaczej zostaniesz w samych majtkach:)

Miałam robiony RM kolana jak byłam przeziębiona i dostałam okresu. W zasadzie chodzi o to, żeby się tam w środku nie ruszać, ja nie wytrzymałam i kichnęłam wprost do "mikrofonu" tongue A potem jeszcze zamiast już siedzieć cicho i się nie ruszać to zaczęłam przepraszać i w ogóle:D

6

mkk napisał/a:

Oprócz dresów/bluzy (pamiętaj, że nie mogą zawierać elementów metalowych) weź ze sobą porządne zatyczki do uszu - ja brałam takie wykonane z jakby różowego wosku. Maszyna do rezonansu dudni, huczy i wydaje szereg kosmicznych dźwięków które mogą Ci przeszkadzać, a słuchawki dawane przez obsługę są do niczego.

7

Byłam na tym Rezonansie nie był potrzebny kontrast, tylko się wysiedziałam:)
Dzięki wam wszystkim:)

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Renonans Magnetyczny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024