Zastanawiałam się dłuższy czas nad szkołą językową dla swojej córki, niedługo czas wybrać dla niej szkołę w Polsce, szukamy jednak czegoś z bardzo dobrą renomą, szkoła ta musi zapewnić jej dobre warunki i oczywiście musi dać gwarancję wykształcenia. Córka uwielbia języki obce i rozmawiamy często o jej przyszłej nowej szkole językowej w której będzie się czuła znakomicie :-) pomóżcie nam w szukaniu takiej szkoły, która waszym zdaniem jest najlepsza i o której słychać dobre opinie??
1 2014-12-30 22:35:44 Ostatnio edytowany przez Agnieszka2221 (2014-12-30 22:41:23)
2 2014-12-31 15:35:37 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-12-31 15:46:19)
Każdy rodzic chce najlepiej dla swojego dziecka, najlepiej jakłby było ideałem.
Aby być kierowcą trzeba się przeszkolić zdać egzamin- aby zostać rodzicami wystarczy kochać i mieć owoc swojej miłości.
Następnie rodzice dbają o swoą pociechę ale czy robią to właściwie.
To o czym piszesz jest trzymaniem dziecka pod kloszem aby nie miało traumy żeby było mu jak najlepiej,
Ale czy życia się nauczy. Dziecko trzymane pod kloszem Zbyś.
P.s. Zamiast najleprzych szkół, pokażcie swojemu dziecku, miłość szacunek dobro,jak dorośnie to i tak złapie wiatr w żagle i nic nie zrobicie, zostanie to co pokazaliście jak żyć kochać i cieszyć się życiem.
A w jakim wieku jest dziecko? Nie każda szkoła jest dla dzieci w każdym wieku. SpeakUp przyjmuje chyba z tego co pamietam dopiero od 12 roku życia. Mniejsze dzieci chyba lepiej puścić na jakieś kursy szkolne lub przedszkolne. Albo jeśli ma się jakieś podstawy języka to samemu można spróbować.
Agnieszka2221,
w jakim mieście i jakiego języka/ języków chce się córka uczyć?
Ja znam sprawę z pozycji lektorki i wiem, że opinie bywają często przereklamowane.
Córka powinna sama się uczyć sporo, kupować książki z podanymi na końcu rozwiązaniami do zadań itd.
Moim zdaniem nie ma sensu aż tak się spinać ![]()
Trochę zdolności, samozaparcia i naprawdę nie potrzeba aż tak wiele
Na studiach córka sporo się nauczy.
6 2015-01-13 17:52:21 Ostatnio edytowany przez Agnieszka2221 (2015-01-13 18:02:33)
Córka bardzo chcę iść do takiej szkoły, prosiła mnie o pomoc więc jej pomagam :-) szukamy tej szkoły i liczymy na to, że znajdzie się coś fajnego dla niej :-) Thenessy a ta szkoła co napisałaś/eś to możesz mi coś więcej na ten temat napisać? Czy jest dobra ta szkoła? Gdzie jej szukać?
Agnieszka2221,
w jakim mieście i jakiego języka/ języków chce się córka uczyć?
Interesuje nas kurs w Warszawie, chodzi nam o język angielski. Co do wieku to córka ma już 16 lat, więc Thennesy mogłabym ją zapisać do speak up. Wiesz coś czy to dobra szkoła? Może ktoś mi jeszcze pomoże wybrać szkołę, nie ma jak to doświadczenie:-)
Nie mieszkam w Waw-ie, ale mogę polecić kurs metodą direct lub Callan (z tym, że metoda obejmuje jedynie poziomy do B2 włącznie). Na wyższych poziomach polecałabym kursy prowadzone przy konsulacie brytyjskim. Są to drogie kursy, ale można zdawać tam egzaminy, na różnych poziomach i specjalizacjach. Ponadto, dba się tam z reguły o poziom i renomę.
Co do szkoły Speak Up, która spamuje mnie przynajmniej raz w tygodniu, byłabym sceptyczna - jest tam niby indywidualny tok nauki etc., można samemu modyfikować grafik i chodzić na wybrane zajęcia w ramach wpłaconej sumy, jednak myślę, że za dużo tu samodzielności jak dla 16-latki.
Tez polecam metode Callana, a tak poza tym ze względu na obecne agresywne kampanie marketingowe, marketing szeptany itp. najlepiej do namierzonej szkoły wybrac się osobiscie, porozmawiac z właścicielem, lektorami, poprosic nawet o umozliwienie wejścia na przykładową lekcję. Popytac innych rodziców, które odbierają dzieci ze szkoły.
10 2015-01-19 13:52:13 Ostatnio edytowany przez Agnieszka2221 (2015-01-19 13:54:07)
Dzięki dziewczyny za wskazówki - macie racje, że fajnie się przejść do szkół i popytać - zamierzam tak właśnie zrobić w tym tygodniu. Dam znać co i jak - córka nie jest na aż tak wysokim poziomie, więc myślę, ze kursy z konsulatu to później najwyżej :-)) Jeszcze mam pytanie - słyszałyście coś o empik school? Miałybyśmy blisko z tego co patrzyłam i jednak to znana marka. Jeśli coś słyszałyście dajcie znać;-)
I co wybrałaś? Nie wiem czy jeszcze szukasz, ale niezły jest speak up. Mają elastyczne godziny, zajęcia są dostosowane do indywidualnie do osoby.