Kolega stał się snobem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-01-08 00:14:12)

Temat: Kolega stał się snobem?

Cześć, od iluś dni zastanawiam się czy mój bliski kolega stał się bufonem, czy się mylę.

Znamy się od wielu lat, dogadywaliśmy się bardzo dobrze, lecz odkąd znajomy podjął pracę u zagranicznej firmy, dostając przy tym porządną wypłatę kontakt nie tylko lekko się urwał, ale przede wszystkim Dawid zaczął wydawać pieniądze w głupi sposób. Co mnie irytuje.

Nie chcę nikomu zaglądać w kieszeń, jeśli jednak dostaje wypłatę jakby nie patrzeć właściwie za nic (jest ochroniarzem i ma 4 tys na rękę) to przeznacza ją na markowe ciuchy.

Ostatnio ubolewał, że spotkał się ze znajomymi w klubie. Miał ubraną koszulkę house, buty i jeansy. Jego kolega widząc logo house skomentował, że ubiera się w house.
Dawid zezłościł się, iż ten dostrzegł tylko tę koszulkę. Jak mówił był rozczarowany, miał na sobie drogie spodnie, drogie buty, a on widział tylko tanią koszulkę. Wyciągając wniosek, że ubiera się w housie obraził go.

Gdy chciał kupić skarpety, poleciłam mu sklep gdzie kupi się dobre jakościowo za małe pieniądze. Ten odmówił, bo jego zdaniem 5zł za parę skarpet to mało i dla niego liczy się najwyższa jakość. Kupił kilka par za 70zł jedna.

Do tego Dawid kupuje drogie ubrania. Sweter przeceniony za 500. Po co mu taki drogi sweter?  Czy taki za 300 jest w czymś gorszy? Spodnie po 300zł, bluzy za 400 i koszule tu mnie rozwalił wybierał tylko hugo bossa, armaniego, lacoste itd.

Proponowałam porządne koszule za 100-200zł, ale nie słuchał, kupuje po parę stów znanych marek.

Jego pieniądze, kupuje co mu się podoba, tylko czy nie stał się snobem?

Odrzuca dobre i tańsze marki, wybiera tylko te drogie. Na razie mieszka z rodziną, więc nie płaci za mieszkanie i większość pieniędzy wydaje na ubrania. Jestem w stanie zrozumieć dodawanie kolejnych ciuchów, ale wydawanie grubych pieniędzy na bardzo drogie marki nie będąc milionerem i jeżdżąc rowerem po to by się tym afiszować to głupota.

Jak wy to odbieracie?

Ze względu na błąd w tytule, został on poprawiony. Pozdrawiam, mod. Olinka

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez mart92 (2014-12-30 15:30:03)

Odp: Kolega stał się snobem?

po 1. snobem, a nie snopem! jezus!
po 2. Snob to osoba, która chce zaimponować  w celu zamanifestowania swojej kultury, zainteresowań czy upodobań. co to ma wspolnego z wydawaniem pieniedzy?
po 3. Co Cie za przeproszenime obchodzi za ile pieniedzy kupuje skarpetki czy sweter? To sa jego pieniadze i może je nawet rozdawac bezdomnym czy podcierac sobie nimi tyłek.

moim zdaniem przemawia przez Ciebie zazdrość! nie jest to wasz wspolny budzet wiec nic ci do tego.

3

Witamy kolejnego trolla na forum tongue
Tym razem trolla - analfabetę big_smile

4 Ostatnio edytowany przez Emilia (2014-12-30 15:40:00)

Weszłam tu z ciekawości, bo nie wiem, co to snop. Myślałam, że się czegoś nowego nauczę, ale nie. Przykre...
A w temacie, jakby mnie było stać, to kupiłabym sweter nawet przeceniony z 2000 na 1000. Grunt, żeby był dobrej jakości i dobrze leżał. A co myślą różne Becie to mi loto wink.

5

Poczekaj do mlocki. Jak go rozwiaza to znaczy, ze Twoja diagnoza jest niestety prawdziwa.

6

Może i SNOP, bo słoma mu wychodzi tu i tam:)

7

Nie widzę problemu, póki przez te metki nie definiuje siebie albo innych ludzi (czuje się albo uważa kogoś za lepszego czy gorszego, bo ma taki a nie inny ciuch).

również weszłam tu z ciekawości zastanawiając się co to jest "snop" Autorka wątku mnie oświeciła.  czuje się dużo mądrzejsza smile Dziękuję Autorko

9

Autorko, zrób przysługę światu i zajmij się swoją głodową pensją ;p

Sorry za sarkazm, nie mogłam się powstrzymać.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024