męskie potrzeby - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: męskie potrzeby

Ja - 43 lata, On- 41. Znamy sie dwa lata, po ślubie jesteśmy półtora roku.
Dogadujemy się w sprawach wszystkich, poza seksem. Nie kłócimy się wcale, nie podnosimy głosu na siebie, w oznace szacunku i własnej godności. Pracujemy -on własna działalność, ja służba zdrowia.

Mamy podobne charaktery, nie denerwujemy się na lekki bałagan w domu, potrafimy wybaczać brudne skarpety czy nieugotowany obiad..wszystko jest do dogadania.. . oprócz seksu.

Nie chcę to ja, jako kobieta zachęcać, podrywać, okazywać zainteresowanie, to mamy do cholery jakoś w genach poustawiane że rola zdobywcy jest po stronie faceta..

mój facet przez brak pociągu seksualnego staje się dla mnie takim .. nie facetem, taką ciapą. Traktuje mnie jak swoje córki, przytuli, pogłaszcze, da buzi w czółko, i spanko. Nieważne, że mam na sobie skąpe fatałaszki, figura jako taka, depiluję się i chcę żeby to sprawdzał, a on mówi że nie ma teraz chęci na igraszki i najczęściej idzie spać.

zwracam mu uwagę że nie na tym polega intymność w małżeństwie, proszę ,błagam, grożę romansem, płaczę że POTRZEBUJĘ SEKSU.. . nic.NIC NIC NIC!!!!

Od roku niby na pokaz wszystko gra, a pod wieczór, gdy spać mamy razem, to zastanawiam się co by tu zrobić, żeby mnie zechciał..to chyba nie bardzo normalne jest , co nie??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: męskie potrzeby

no nie...
a tak, w czym, no konkretnie masz problem?

3

A była w ogóle taka godzinna rozmowa oko w oko na temat seksu? Co wówczas powiedział? W pracy jest tyle godzin ile musi?

4 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2014-12-30 00:47:58)

To pewnie kolejny wytresowany przez kobiety do aseksualnosci facet. Pewnie jak mial 20,25 czy nawet 30 lat to kobiety ciagle tepily u niego potrzebe seksu, by nie ogladal sie za innymi, by nie myslal o jednym itd. I nagle w wieku 40 lat zdziwienie, ze facet moze zyc bez seksu.

Szkoda, ze jest tak, ze faceci i kobiety mocno sie tu wiekowo rozmijaja. Faceci najbardziej chca seksu miedzy 20 a 30 rokiem zycia a kobiety jakby dopiero kolo 40 w pelni pozwalaja sobie i partnerowi na seks. Szkoda, ze tak pozno. Coz, czuja teraz to co czuli 20 letni faceci ktorzy maja ochote a nie maja z kim.

5

Obawiam się, że miałaś pecha i trafiłas na niewłaciwego faceta. Moze okres narzeczeństwa/poznawania się był za krótki i czasu na "wszechstronne testy" było mało. Może byłaś za bardzo jego pozaseksualną osobowością zauroczona? No, ale nie o tym miało być.

Zdarzają się takie przypadki - kompletny aseksualizm.
Myślę, że nie obędzie się tu bez dogłębnej do bólu rozmowy, ale czy potrafisz zmusic swojego faceta do bezwzględnej szczerości?
Przyczyn jego zachowania moze byc mnóstwo - od czysto fizjologicznych poprzez psyche- strach przed kobietami, przed Twoja ciążą, może sobie uzmysłowił, że za Tobą nie nadąza, itd. itp.

Choc nie jestem kobietą, uważam, ze doskonale rozumiem Twoje potrzeby w zakresie seksu i dotkliwość ich niezaspokojenia. Serdecznie współczuję i zaciskam kciuki, abys doszła z partnerem - na którym Ci bardzo zalęzy, to przebija z Twojego listu - do porozumienia i rozwiązania swoich problemów.

6

panigie napisał/a:

Ja - 43 lata, On- 41. Znamy sie dwa lata, po ślubie jesteśmy półtora roku.
Dogadujemy się w sprawach wszystkich, poza seksem. Nie kłócimy się wcale, nie podnosimy głosu na siebie, w oznace szacunku i własnej godności. Pracujemy -on własna działalność, ja służba zdrowia.

Mamy podobne charaktery, nie denerwujemy się na lekki bałagan w domu, potrafimy wybaczać brudne skarpety czy nieugotowany obiad..wszystko jest do dogadania.. . oprócz seksu.

Nie chcę to ja, jako kobieta zachęcać, podrywać, okazywać zainteresowanie, to mamy do cholery jakoś w genach poustawiane że rola zdobywcy jest po stronie faceta..

mój facet przez brak pociągu seksualnego staje się dla mnie takim .. nie facetem, taką ciapą. Traktuje mnie jak swoje córki, przytuli, pogłaszcze, da buzi w czółko, i spanko. Nieważne, że mam na sobie skąpe fatałaszki, figura jako taka, depiluję się i chcę żeby to sprawdzał, a on mówi że nie ma teraz chęci na igraszki i najczęściej idzie spać.

zwracam mu uwagę że nie na tym polega intymność w małżeństwie, proszę ,błagam, grożę romansem, płaczę że POTRZEBUJĘ SEKSU.. . nic.NIC NIC NIC!!!!

Od roku niby na pokaz wszystko gra, a pod wieczór, gdy spać mamy razem, to zastanawiam się co by tu zrobić, żeby mnie zechciał..to chyba nie bardzo normalne jest , co nie??

I na początku był inny? Zdarzał wam się spontaniczny seks 3 razy dziennie?

To, że się nie klócicie, to wcale nie jest dobry znak - mała kłótnia raz na jakiś czas dobrze oczyszcza atmosferę, pozwala rozładować napięcie. W związkach, gdzie jest ogień, są też i kłótnie. Oczywiście bez popadania w przesadę.

Jedynym prostym problemem będzie ten, że twoj mąż ma problemy ze zdrowiem, stresem i to odbija się na jego witalności przez co nie ma ochoty na seks. Każdy inny problem to już jazda pod stromą górkę.

7

Facet79 napisał/a:

To pewnie kolejny wytresowany przez kobiety do aseksualnosci facet. Pewnie jak mial 20,25 czy nawet 30 lat to kobiety ciagle tepily u niego potrzebe seksu, by nie ogladal sie za innymi, by nie myslal o jednym itd. I nagle w wieku 40 lat zdziwienie, ze facet moze zyc bez seksu.

Szkoda, ze jest tak, ze faceci i kobiety mocno sie tu wiekowo rozmijaja. Faceci najbardziej chca seksu miedzy 20 a 30 rokiem zycia a kobiety jakby dopiero kolo 40 w pelni pozwalaja sobie i partnerowi na seks. Szkoda, ze tak pozno. Coz, czuja teraz to co czuli 20 letni faceci ktorzy maja ochote a nie maja z kim.

Polać temu Panu!

8 Ostatnio edytowany przez alcybiades (2014-12-30 21:07:16)

...seks jest był i będzie tym co uszczęśliwia facetów...brak odczuwania szczęścia lub wręcz unikanie seksu przez Twojego faceta to bardzo poważny sygnał ostrzegawczy i wiedz, że coś się dzieje? naturalnie nie ma co wpadać w panikę, jeżeli raz czy dwa będzie wyczerpany, albo śpiący ale trzy razy w krótkim odstępie czasu to już przesada....facet nawet jak jest totalnie zmęczony czy boli go głowa nie pogardzi przyjemnościami erotycznymi....może nie będzie stroną czynną tylko bierną w takim stanie?ale absolutnie zawsze sprawi mu to radość....kiedy masz ochotę to zaczynasz się dobierać do swojego mężczyzny....to najlepsze uczucie kiedy facet widzi jak jego kobieta jest szczerze napalona na niego i widać, że ma ochotę i nie posunie się przed niczym by go mieć....może bądź stroną inicjującą?no tak różni faceci to różne libido?ale wiedz, że jak pokażesz mu jak bardzo go pociągasz, jak bardzo masz na niego ochotę to zdecydowanie wpłynie na jego wyobraźnię, jego libido.....jeżeli pomimo tego będzie zimny?to po co Ci taki mężczyzna?....przecież możesz mieć trzeciego męża smile i smile  smile.

9

Facet prowadzi wĺasną firmę ,moźe stres...zamiast skąpych ciuszków wspólna kąpiel relaksująca,masaź itp i moźe po drodze coś się "urodzi".

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024