terapia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » terapia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: terapia

Jestem wrakiem człowieka, nie ma nikogo. Jestem samotna, nie mam komu się wygadać. Miałam myśli samobójcze. Chodzę do psychoterapeuty od miesiąca.
Ile trwa terapia? Chodził ktoś?
Boje się, że mi nie pomoże, a raz w tygodniu to za mało.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: terapia

Ja chodziłam do psychiatry moja terapia trwała około roku. Pierwsze efekty były widoczne po 2 miesiącach. Kontaktowałam się telefonicznie kiedy tylko chciałam, a wizyty w gabinecie miałam co 2 tyg.
Chciał sie zanic, mialam dosc zycia, i wyszłam z tego, cieszylam sie zyciem.
Ale niestety depresja powrociła. Mam dosc wszystkiego, zostal sama bo najblizsza osoba mnie zoatawila, ale walcze. Ty tez musisz!

3

Dlaczego się rozstaliście? Ja też jestem w trakcie rozstania! Jest mi ciężko, nie mam komu opowiedzieć o swoim życiu!

4

Zostawił mnie bo zaczęłam mieć obiawy depresji. Tylko nie sadził ze przez niego. Był dla mnoe wszystkim bylismy ze soba 4 lata, chciałam zareczyn, slubu a on wszystko przekreslil.
Przez 3 miesiace walczylam o zwiazek, im bardziej walczylam tym bardziej sie pograżałam. A kiedy poszłam do lekarza i uslyszalam ze moge chorowac na sm jak mam ( co okazało sie zwykła anemia) zostawił mnie, argumentujac zerwanie tym ze napewno bede chora i moje dzieci tez i nie widzi ze mna przyszlosci.
I zostawił mnie ze wszystkim sama. Zawsze mnie wspieral, ja jego, pomagałam mu we wszystkim byłam wstanie oddac za niego zycie. Przez 4 lata mial identyczny stosunek donie jak ja do niego. A w mikołajki powiedział nara. Nie walczac o nic.

5

Witam...

Terapie są bardzo pomocne w powrocie do.. NORMALNEGO I WARTOŚCIOWEGO ŻYCIA .. jednak jak ktoś się "wypali" odnośnie zwiążku, milości, wiary w siebie, bądz ma jakieś poczucie winy ( bądz beznadzielności) to nie zawsze terapie pomagają..
Najlepszą terapią jest- wsparcie rodziny, bliskich i przyjaciol, ale przede wszystkim praca nad samym sobą, nad wlasnymi slabościami..
Zmiana toku myślenia i znalezieniu sobie jakiegoś hobby, pasji .. by odwrócic negatywne myśli..

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » terapia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024