profil na fb i zarobek??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: profil na fb i zarobek???

witajcie
mam pewne pytanie
może ktoś wie coś na ten temat i podzieli sie informacją, będę wdzięczna:)
czy zakłądając profil na fb , np z moim hobby, robiąc fotki, opisując , udzielając odpowiedzi to mozna na tym zarobić?

wielu ludzi zakłąda tematyczne profile np na temat kawy i czy robi to bo lubi czy ma z tego korzyści finansowe???
jak to działa/?
widze na fb treści aby dawać lajki czy komentarze dla osób chorych, potrzebujących pieniedzy, zastanawiam sie jak to funkcjonuje? podobno każdy lajk to złotówka??
wiecie coś na ten temat???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: profil na fb i zarobek???

Żebyś cokolwiek zarobiła, musiałabyś mieć min. kilkadziesiąt tysięcy fanów. Z reklam fejsbukowych wtedy i tak dużo Ci nie wpadnie, a za jakąś reklamę prywatną na tego typu FP (czyli zamieszczasz post reklamujący coś tam na swojej stronie) dostaniesz jakies 2-5 zł średnio przy takiej ilości fanów. Na reklamach FB cokolwiek zarobisz od kilkuset tysięcy fanów. Żeby to było opłacalne, w sensie zamiast innej pracy, musiałabyś mieć kilkanaście-kilkadziesiąt takich fp z aktywnimi fanami (czyli nie liczy się sama ilość kliknięć przez np. fikcyjne profile).

3

coraz czesciej widzi się jak ludzie umieszczają na profilach , udostępniają cusze zdjęcia z prośbą o pomoc, np zbieranie kasy na przeczep, wózek i td.. zastanawiam sie jak to działa?? czy jest sens aby takie fotki udostępniać??
z czystej ciekawości pytam.

4

lepiej założyć bloga i tam sprzedawac reklamy które się wyświetlają można troche na tym zarobić smile

5

Eileen napisał/a:

Żebyś cokolwiek zarobiła, musiałabyś mieć min. kilkadziesiąt tysięcy fanów. Z reklam fejsbukowych wtedy i tak dużo Ci nie wpadnie, a za jakąś reklamę prywatną na tego typu FP (czyli zamieszczasz post reklamujący coś tam na swojej stronie) dostaniesz jakies 2-5 zł średnio przy takiej ilości fanów. Na reklamach FB cokolwiek zarobisz od kilkuset tysięcy fanów. Żeby to było opłacalne, w sensie zamiast innej pracy, musiałabyś mieć kilkanaście-kilkadziesiąt takich fp z aktywnimi fanami (czyli nie liczy się sama ilość kliknięć przez np. fikcyjne profile).

Lepiej nie traktowac takiej pracy jako "zamiast innej pracy" - przez ten caly czas kwalifikacji zawodowych nie podnosisz a twoje zarobki uzależnione są od wirtualnego ruchu, jakże ulotnego

6

boziu, jeszcze polityka fb jest taka, że stracisz prawa autorskie do własnych zdjęć i guzik z tego będziesz miała. lepszy blog, nawet jakbyś miała go sprzedać googlowi

7

Dokłanie, na co kłopotów... lepiej pomyśl o pracy przez neta bardziej dochodowej, może dochód pasywny, tyle teraz tego...

8 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-09-24 15:56:43)

Właśnie chciałam założyć podobny wątek, więc go jedynie odświeżę.
Mam stronkę poświęconą swoim wierszom i książce i chciałam by więcej osób się o niej dowiedziało. Wczoraj zapłaciłam 2 zł za reklamę jednodniową.
Przyznam od razu, ze nie miałam pojęcia na czym to polega. Teraz patrzę, że przysłano mi jakiś rachunek na 0,50 zł, którego zresztą otworzyć nie umiem hmm . Tak się zastawiam za co, skoro wczoraj zapłaciłam już 2 zł?
Widzę w przeglądzie konta, że miałam 2 kliknięcia co niby dało 0,60 zł i napisane jest wydana kwota 1,20 zł . Szczerze... nic z tego nie rozumiem. Próbowałam znaleźć w sieci info, ale same ogólniki albo napisane takim językiem, że nic nie kapuję. Ja prosty człowiek jestem i proszę o wyłożenie jak krowie na rowie big_smile .

9

tajemnicza75 napisał/a:

Właśnie chciałam założyć podobny wątek, więc go jedynie odświeżę.
Mam stronkę poświęconą swoim wierszom i książce i chciałam by więcej osób się o niej dowiedziało. Wczoraj zapłaciłam 2 zł za reklamę jednodniową.
Przyznam od razu, ze nie miałam pojęcia na czym to polega. Teraz patrzę, że przysłano mi jakiś rachunek na 0,50 zł, którego zresztą otworzyć nie umiem hmm . Tak się zastawiam za co, skoro wczoraj zapłaciłam już 2 zł?
Widzę w przeglądzie konta, że miałam 2 kliknięcia co niby dało 0,60 zł i napisane jest wydana kwota 1,20 zł . Szczerze... nic z tego nie rozumiem. Próbowałam znaleźć w sieci info, ale same ogólniki albo napisane takim językiem, że nic nie kapuję. Ja prosty człowiek jestem i proszę o wyłożenie jak krowie na rowie big_smile .

Emm... kupujesz coś, tzn. podpisujesz umowę z drugim podmiotem i nawet jej dokładnie nie czytasz?

10 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-09-26 17:41:54)

Z nikim niczego nie podpisywałam! Kliknęłam w "promuj post", zapłaciłam 2 zł przez internet i zaczęli promować. Ot cała historia. Nie było napisane o żadnych fakturach/rachunkach, kliknięciach itp.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024