Obalanie mitów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Obalanie mitów

Jak w temacie, ale z humorem, zdarzyło się wam usłyszeć coś takiego, co zupełnie zmieniło wasze spojrzenie na sprawę.

Moja polonistka z LO była dobra w obalaniu mitów - o Mickiewiczu od razu powiedziała, że gość był bardzo kochliwy i nie była to taka piękna, szlachetna i romantyczna miłość, jakby się można było spodziewać po wieszczu. Ostatnio usłyszałam historyjkę o Staszicu, tak tym od oświecenia, że lubił chodzić w rudej peruce (niby incognito)... na panienki lekkich obyczajów.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez dżdżownick (2016-06-14 16:05:42)

Odp: Obalanie mitów

Spróbuję poszperać w pamięci o takich zasłyszanych od kogoś obaleniach mitów. Na razie pierwsze co mi przychodzi do głowy to moje własne obalenia pewnych, zdawałoby się - oczywistych idei, w moich poglądach.
Aha - jest jeden,  taki z przymrużeniem oka. Kobiety też "prykają" wink Niektórym burzy to mity smile

3

Jak gdzieś znajdę to wrzucę zdjęcie jako dowód, że będąc w Czarnogórze sam obaliłem jeden miejscowy MIT i koledzy odnieśli mnie do pokoju. Moja pamięć sięga tak gdzieś do 3/4 obalania potem tylko mrok i ogromny ból głowy na drugi dzień po odniesionym sukcesie.

4

Pałac i Labirynt Minotaura w Knossos, wcale nie muszą być mitycznym miejscem, a tylko odzwierciedleniem wyobrażeń archeologa Artura Evansa. Co ja piszę? Jaki labirynt? Hipoteza, że znajduje się pod ruinami pałacu.

5

ewelinaL napisał/a:

Pałac i Labirynt Minotaura w Knossos, wcale nie muszą być mitycznym miejscem, a tylko odzwierciedleniem wyobrażeń archeologa Artura Evansa. Co ja piszę? Jaki labirynt? Hipoteza, że znajduje się pod ruinami pałacu.

No patrzaj wink
A ja chodząc po tych ruinach prawie go widziałam. Tego Minotaura ma się rozumieć. A labirynt fascynujący. To może teraz obaliłam twój mit ?
Ciekawość ...

6 Ostatnio edytowany przez ewelinaL (2016-06-15 04:50:26)

in_ka napisał/a:
ewelinaL napisał/a:

No patrzaj wink
A ja chodząc po tych ruinach prawie go widziałam. Tego Minotaura ma się rozumieć. A labirynt fascynujący. To może teraz obaliłam twój mit ?
Ciekawość ...

Łee! Jakiś fresk red bulla i trochę ruin, które Evans odrestaurował wokół własnej wizji. A labirynt podobno znajduje się pod ruinami. Aczkolwiek pewności nie ma, bo sam pałac był tak zawile zbudowany, że nazywano go labiryntem.

7 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-06-15 10:26:27)

ewelinaL napisał/a:
in_ka napisał/a:
ewelinaL napisał/a:

No patrzaj wink
Ciekawość ...

Łee! Jakiś fresk red bulla i trochę ruin, które Evans odrestaurował wokół własnej wizji. A labirynt podobno znajduje się pod ruinami. Aczkolwiek pewności nie ma, bo sam pałac był tak zawile zbudowany, że nazywano go labiryntem.

No cóż można i tak wink
Chodząc po ruinach niezbędna siła wyobraźni inaczej kiepsko, nie ma po co się wybierać na zwiedzanie.

8

In_ka, niektórym natura poskąpiła wyobraźni na rzecz postrzegania faktów wink
Masz rację, pewnych rzeczy nie można zobaczyć tylko oczami.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024