Jak zabezpieczyć ciastka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Jak zabezpieczyć ciastka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lamika (2014-12-10 19:31:13)

Temat: Jak zabezpieczyć ciastka

Upiekłam ciastka, przyozdobiłam lukrem + jakimiś posypkami. Chciałabym je wysłać za granicę, ale boję się że po drodze zrobi się z nich paćka. O ile same ciastka przed zgnieceniem jeszcze jakoś zabezpieczę, ale boję się co z lukrem i posypkami. Nie chcę żeby okazało się że cały lukier z ciastek został na folii. No i czy lepiej w folię owinąć czy papier? Kazde ciastko osobno zawinac, czy wystarczy np warstwami i przełożyć je papierem?
Proszę o jakąś pilną poradę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zabezpieczyć ciastka

big_smile No toś sobie wyzwanie wymyśliła!

Spróbuj delikatnie posmarować folię tłuszczem, może to zminimalizuje przyklejanie sie lukru.

Albo... Weź większe pudełko i zrób z kartonu takie przegródki ja do pakowania delikatnych rzeczy - bombek czy kieliszków i popakuj każde ciastko osobno zabezpieczając je folią. Tzn nie owijaj jak kanapkę tylko delikatnie zrób wokól każdego z nich taką foliową poduszkę.

Powodzenia big_smile

3

Iceni napisał/a:

big_smile No toś sobie wyzwanie wymyśliła!

Chciałam komuś bliskiemu sprawić trochę radości smile

4

Jak lukier zastyga to nie jest taki klejący smile A jakbyś zawinęła ciastka w celofan i dopeiro tak zabezpieczone wsadziła w pudełko?

5

McMiodek napisał/a:

Jak lukier zastyga to nie jest taki klejący smile A jakbyś zawinęła ciastka w celofan i dopeiro tak zabezpieczone wsadziła w pudełko?

Tak zrobię. Teraz widzę że lukier już ładnie zastygł. Mam nadzieję że tak zostanie smile.

6

Z całego serca polecam użycie metalowego pudełka. Zapewne będzie mniej elegancko, ale kartonowe może się w podróży pognieść, miażdżąc ciasteczka. Pudełeczko wyłóż bibułkowymi ścinkami, i dopiero między nie powkładaj owinięte w celofan słodkości.

7 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-12-11 18:23:17)

Moja mama co roku daje mi pierniki które potem wiozę do domu, może nie rzucam nimi jak na poczcie, ale nie przejmuję się nimi zbytnio. Mama chowa je do metalowych pudełeczek i nigdy się nie połamały smile

Babo czemu mniej elegancko, niektóre metalowe pudełeczka są bardzo ładnie zdobione i nietanie, potem obdarowany ma jeszcze ładne pudełeczko na przydasie ;p

8

Małpa69 napisał/a:

Babo czemu mniej elegancko, niektóre metalowe pudełeczka są bardzo ładnie zdobione i nietanie, potem obdarowany ma jeszcze ładne pudełeczko na przydasie ;p

Jasne, po prostu miałam na myśli, że nie da się ich (ciastek) tak ślicznie wyeksponować jak w tych rozkosznych kartonikach z okienkami smile Same metalowe pudełeczka bywają piękne, fakt.

9 Ostatnio edytowany przez Lamika (2014-12-12 15:56:00)

Małpa69 napisał/a:

Moja mama co roku daje mi pierniki które potem wiozę do domu, może nie rzucam nimi jak na poczcie, ale nie przejmuję się nimi zbytnio. Mama chowa je do metalowych pudełeczek i nigdy się nie połamały smile

Moje ciastka czeka dłuuuga podróż, w tym samolotem smile, ale jakoś je zabezpieczyłam i mam nadzieję że przetrwają big_smile

Poza tym najbardziej bałam się tego lukru, bo kiedyś jak robiłam ciastka to jakoś nie chciał mi ten lukier zastygnąć, i bałam się że teraz będzie tak samo i cały się poprzylepia do folii, ale tym razem bardzo ładnie zastygł także nie powinno się z ciastkami nic stać big_smile

10

Lamilko, jak Twoje ciastka? Dotarły bezpiecznie? smile

11

Ja znam jedyny chyba najlepszy i niezastąpiony sposób na zabezpieczenie ciastek: niezwłoczne ich ...pożarciehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Jak zabezpieczyć ciastka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024