wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie

Witam serdecznie Forumowiczki!

Mam nadzieje, ze to dobre miejsce za zadanie mojego pytania smile No niestety (nikomu tego nie zycze) ale uleglam wypadkowi na urlopie wypoczynkowym za granica (wypadek nie z mojej winy, udokumentowany policyjnie). W jego wyniku mam zlamana reke, zwolnienie L-4 do 05 stycznia 2014. Byc moze zwolnienie to bedzie przedluzone ze wzgledu na rehabilitacje po sciagnieciu gipsu. Wyplaty zawsze mam wyplacane 5tego kazdego miesiaca. W zwiazku z tym mam kilka pytan. Ile powinna wynosic moja wyplata w miesiacu grudniu (wyplata 5tego grudnia jest za listopad) oraz w styczniu, czy bedzie to 80% czy 100% wynagrodzenia? A takze kiedy wyplacac mi ja bedzie pracodawca a od kiedy ZUS?

urlop mial trwac od 10tego listopada do 02 grudnia sad

Niestety moj pracodawca zaczal sie ociagac z moja wyplata a powiem szczerze, ze ja w temacie zwolnien lekarskich, zus-ow itp jestem strasznie "zielona".

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie

Wynagrodzenie chorobowe przysługuje w Twoim wypadku w wysokości 80%.

Pracodawca wypłaca wynagrodzenie chorobowe przez pierwsze 33 dni L4 w roku. Czyli jeśli jest to Twoje pierwsze zwolnienie w tym roku to za 33 płaci pracodawca. Potem dopiero zus.
Jeśli zakład pracy zatrudnia powyżej 20 osob, to kiedy już uzyskasz prawo do zasiłku chorobowego (po tych 33 dniach) dalej wypłatę dostajesz z firmy, tylko zus zwraca pracodawcy. Wydaje mi się że w mniejszych firmach jest tak samo,  no ale pewna nie jestem. Trzeba by było do przepisów zajrzeć. 

Co do wynagrodzenia za listopad to do dnia wypadku masz wyplacony urlop a od dnia wypadku chorobowe w wysokości 80%

3

Odp: wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie

Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wypadek na urlopie wypoczynkowym a wynagrodzenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024