Proszę, jak wiecie co to może być - napiszcie :-( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Proszę, jak wiecie co to może być - napiszcie :-(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Proszę, jak wiecie co to może być - napiszcie :-(

Witam wszystkich, mam pewien problem zdrowotny od dwóch miesięcy i strasznie się boję co to może być :-(
Zaczęło się od bólu kręgosłupa szyjnego (dodam że przy trójce małych dzieci mam mocno nadwyrężony), potem pojawił się ból rąk i nóg oraz drętwienie i częste zmęczenie. To nie jest tak że non stop mam te objawy, czasami na parę dni to przechodzi a potem znowu. Wiem co powiecie - lekarz :-) ja powiem - byłam...dostałam jedynie skierowanie na tarczycę i tyle...wyszło że mam bardzo niewielką niedoczynność ale moje dolegliwości nie są z tym związane. I to by było na tyle bo na inne badania NFZ nie ma pieniędzy, dopiero po Nowym Roku :-/
No a ja oczywiście nie wytrzymałam i zaczęłam szukać na Internecie...trafiłam na stronę o stwardnienie rozsianym i praktycznie wszystko by pasowało :-( boję się że to to płakać mi się ciągle chce z tych nerwów, ze strachu, nie mam humoru, boję się :-(  do stycznia to ja szaleje a prywatnie zrobić wszystkie badania w tym rezonans to troszkę za drogo dla mnie w tym momencie :-(
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Proszę, jak wiecie co to może być - napiszcie :-(

Opisane przez Ciebie objawy mogą być skutkiem zmian w kręgosłupie szyjnym; warto zrobić badanie RTG.

3 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2014-11-25 10:07:41)

Witaj Wrażliwa. smile Nikt na żadnym forum nie postawi ci diagnozy.
Twoje objawy chorobowe to jedno, a badania to druga sprawa i tylko łącząc je lekarz zdiagnozuje chorobę.
Weszłam na stronę z SM i faktycznie najbardziej miarodajnym obecnie badaniem polecane jest wykonanie rezonansu magnetycznego.
Z tego co się orientuję, to koszt jego wykonania jest rzędu kilkuset złotych.
Faktem też jest, że z końcem roku fundusz NFZ jest na wyczerpaniu. Jednakże, gdy lekarz na skierowaniu napisze: PILNE, to miałabyś szanse na zrobienie tego badania jeszcze w tym roku.
Ale nie wspominasz, żebyś w ogóle skierowanie na MR dostała, a nawet na wykonanie badań po nowym roku, to z reguły są już zapisy pod koniec obecnego.

Nie piszesz u jakiego byłaś lekarza, bo jeśli tylko u rodzinnego, to powinnaś żądać skierowania do neurologa i ortopedy.
Nie myśl od razu o najgorszym, bo te występujące bóle, mogą pochodzić tylko i wyłącznie od kręgosłupa.
Najlepszym dla ciebie wyjściem, jeśli chodzi o zdiagnozowanie choroby, byłoby położenie się na badania do szpitala, czy kliniki i przeprowadzenie kompleksowego badania. Tylko mając na uwadze, że masz trójkę małych dzieci, nie wiem czy jest to obecnie wykonalne.

A póki co, to na ile jest to możliwe, to staraj się nie przeciążać kręgosłupa, zastosuj jakieś maści np. z kasztanowca, żeby troszkę ulżyć bólowi. Zresztą, jak powiesz pani mgr w aptece, to ci doradzi.

I jeszcze mam pytanie, czy lekarz zlecił ci podstawowe chociażby badania z krwi i z moczu?
Pozdrawiam.

4

Nie myśl od razu o najgorszym
Warto czasami sprawdzić oferty innych przychodni. Ostatnio dowiedziałam się, że u mnie w Poznaniu jedna z przychodni ma taki pakiet, że za przepisanie się do lekarza rodzinnego uzyskujemy także opiekę innych specjalistów i darmowe badania i jakieś jeszcze zniżki na usługi prywatne. Więc może poszukaj takiej przychodni w swojej okolicy. Teraz to jest ich tyle, że muszą stosować takie promocję by ludzie do nich przychodzili
Pozdrawiam

5

Oj już bez przesady, sama mam problemy z drętwieniem kończyn, zawrotami głowy, a nie mam stwardnienia tylko totalnie koślawy i przeciążony kręgosłup, bardzo pomaga rehabilitacja i specjalne ćwiczenia. Udaj się do lekarza zrób RTG i poszukaj dobrego rehabilitanta i głowa do góry rehabilitacja czyni cuda smile

6

Nie wiem jak u innych ale moje zawroty głowy zniknęły gdy zaczęłam się reguarnie odrobaczać

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Proszę, jak wiecie co to może być - napiszcie :-(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024