Jak znalezc wyjscie z tej sytuacji ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak znalezc wyjscie z tej sytuacji ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: Jak znalezc wyjscie z tej sytuacji ?

Pytanie jakich setki, ale ja naprawde nie wiem co robic...
Sytuacja przedstawia sie tak, ze jest dziewczyna, ktora bardzo mi sie podoba i przez jakis czas bylismy na stopie kolezenskiej (ok 3 miesiace). Ona miala faceta, ale mimo to spotykalismy sie dosc czesto, przy okazji roznych pretekstow itd. Ona wysylala mi wiele sygnalow, cos iskrzylo, ale z racji tego ze kogos miala to ja nic nie robilem, bo nie wiedzialem jaki ma do mnie stosunek.

Pozniej mielismy jakis konflikt i nie odzywalismy sie do siebie przez kilka miesiecy.. Wyrzucilem ja z glowy, bylo okej. Ale niedawno dostalem od niej sms-a co slychac, ze jak mam ochote to moglibysmy sie spotkac. No okej, poszlismy na kawe, pozniej spotkalismy sie jeszcze 1-2 razy i mowila mi, ze bardzo sie stesknila za mna, zaczelismy sie witac i zegnac buziakiem w policzek czego wczesniej nie bylo, rozstala sie z tym gosciem, probowala wybadac czy ja sie z kims spotykam, ale widzialem ze ma opory zeby spytac o to wprost, chce isc na jakas impreze, czesto pisze smsy, na gg pierwsza, ze np przytulila mnie na powitanie, a nigdy tego nie robi....." na dowod tego ze sie stesknila i ze wczesniej nigdy sie tak nie witalismy. itd. Rowniez sama proponuje spotkania pod roznymi pretekstami. Pisze mi, ze fajnie ze jestem, ale moze traktuje mnie tylko jako oparcie po facecie? Ale po co chcialaby wtedy sprawdzic czy jestem sam czy z kims, zarejestrowala sie na popularny portal dopiero wtedy jak jej powiedzialem, ze mozna tam sprawdzic czy ktos jest wolny czy w zwiazku (ja tam mam konto)...
Np. jak siedziemy w jej domu i ogladamy jakis film na laptopie to ona jest tak mocno przyklejona do mnie, czasem opiera glowe na moim ramieniu, czasem reke.. Ostatnio cos zmienialem w filmie i ona chciala cos innego to polozyla swoja reke na mojej i przeciagnela na odpowiednia opcje. I duzo takich roznych gestow i dotykow niby przypadkowych.

I w sumie ja wiem, ze nic nie trace, zobaczylem, ze mozna zyc bez niej, bylo mi dobrze, ale i tak mam opor przed jakims ruchem, ktory moglby wyjasnic sytuacje. Jak myslicie z tego opisu czy ona moze cos czuc do mnie ? Albo moze nie czuc, ale przynajmniej dopuszczac mozliwosc bycia razem. W sumie tez nie znamy sie dlugo zeby to mogla byc jakas super przyjazn i to z pewnoscia za duze slowo.
I jak sie teraz zachowac czy pogadac z nia o tym po prostu, powiedzec co sie czuje czy lepiej nie i czekac zeby to samo wyszlo. Pomozcie dziewczyny.. Czy ona ma taki charakter i taki stosunek do kolegow czy moze bylaby sklonna sprobowac znajomosci w innym charakterze. Wiem, ze na pewno bardzo mnie lubi, ale no wlasnie jak.. Dodam, ze ma okolo 21 lat (nie wiem dokladnie ile).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak znalezc wyjscie z tej sytuacji ?

Nie! Ja osobiscie mysle, ze te wszystkie jej ruchy sa dobrze przemyslane. Jak to napisales, poczekaj az samo wyjdzie, chodz nie próbuj udawac, ze nie widzisz tych gestow. Wg mnie ona uważa, ze najlepszym lekarstwem na rozstanie jest... nowy facet. Zalezy od Ciebie czy chcesz nim byc.

3

peter- ale ty jesteś d..a ! Ona cię podrywa , bo pewno bardzo cie lubi . Ty nie okazujesz jej zainteresowania ,więc ona poprostu przejeła inicjatywę .

4

Ale moze mnie lubi jak kolege np.. Ma kogos do pogadania, spedzania czasu itd hmm Nie wiem..

5

Czas pokaże, czy lubi Cię jako kolegę, czy bardziej jako chłopaka dla siebie. Nie nalegaj na jakieś szybkie deklaracje. Okazuj jej również swoją sympatię, a zobaczysz, jak ona reaguje i co z tego wyniknie.

6

Celia ma racje czas pokaże , ale myślę , że ona się wstydzi powiedzieć  wprost o co jej chodzi . Może ty powinieneś zapytać ją , czy traktuje cię jak kolege czy sympatię . Czasem mijamy się z miłością właśnie przez niedomówienia . Rozmowa napewno wyjaśni wszystko.

7

A po co chce zebym poznal jej bylego... Z ktorym dalej utrzymuje kontakt. Moze ma wyrzuty sumienia, ze z nim juz nie jest i odrazu spedza tyle czasu ze mna.. I mam z nim podobno pogadac tylko tak czesc, czesc zeby sie poznac. Pokrecona sytuacja delikatnie mowiac, bo ostatnio prawie sie obrazila jak gdzies poszedlem ze swoja kolezanka i mi caly czas odradza wyjscia bez siebie, o kazdej dziewczynie o ktorej mowie, ktora lepiej zna to ja "niszczy", ze brzydka, ze po co ona, itd.

8 Ostatnio edytowany przez zui (2009-10-21 17:21:07)

hm... Dziwna sytuacja.

Mi to wydaje się, że jednak chce Tobą posłużyć się jako facetem, dzięki któremu zapomni o byłym- tak jak już ktoś to powiedział. Te jej wszystkie zagrywki są na siłę, a Ty widzę, że już nie pałasz do niej aż takim zaangażowaniem jak kiedyś. Ona wiedząc na pewno, że Tobie kiedyś wpadła w oczy, chce to teraz wykorzystać. Niby czemu chce zapoznać Cię ze swoim byłym? Aby wzbudzić w nim zazdrość.

Ja na Twoim miejscu bym sobie chyba darowała... Niech znajdzie sobie kogoś innego jako obiekt do zapomnienia. Czemu chyba? Powinieneś odpowiedzieć sobie na pytanie: czy Tobie na niej zależy? Z tego co piszesz to ciągle ona proponuje wszystko- to ona Ciebie chce zdobyć, a to nie o to chodzi. Wg mnie, ona coś knuje...

Tak nie ładnie to zabrzmiało może, ale mi się tak wydaje.

9

peter napisał/a:

I w sumie ja wiem, ze nic nie trace, zobaczylem, ze mozna zyc bez niej, bylo mi dobrze, ale i tak mam opor przed jakims ruchem, ktory moglby wyjasnic sytuacje.

I tego się trzeba było trzymać. Opory na bok i sytuację wyjaśnij szybko bo coś mi się wydaje, że ta dziewczyna coś kombinuje.

10

Spytaj ją co to wszystko jej zdaniem znaczy... Powiem tak: skoro dla Ciebie Wasze relacje nie dają się określić przyjaźnią, to nie ryzykujesz nic. Co innego przyjaźń. Ja mam przyjaciela faceta i wiem, że mogłoby coś być, ale tego mi szkoda. Związki się rozpadają a potem nie da się wrócić do "tamtego" punktu. Nie stracisz przyjaciółki, możesz zdobyć kobietę, na której Ci zależało. Ja bym w to weszła;p do dzieła chłopie, do dzieła;p

11

kombinuje kombinuje, chyba chce sie odegrac na swoim byłym i do swoich zagrywek wykorzystać Twoją osobę. Mniejsza o większosc lepiej od razu z nią porozmawiaj i zapytaj sie skąd ten nagły przypływ uczuć

12

A ja też mam takiego kumpla, który jest moim kumplem mimo, że kiedyś wpadł mi w oko i go chciałam poderwać. I też podobnie się zachowuję wobec niego - a wcale nie oznacza to ani, że chcę z nim być ani, że chcę go wykorzystać by zapomnieć o chłopaku albo by wzbudzić w nim zazdrość. Naprawdę, czasem fajnie jest z kimś niezobowiązująco poflirtować - to wszystko.
Jasne - czasem coś więcej z tego wychodzi ale nie warto w takim razie na siłę nic przyspieszać. Uważam, że powinieneś spokojnie ją obserwować i zachowywać się sam naturalnie - tak jak ci serce podpowiada. Co ma wyjść to wyjdzie.

13

Dokladnie, sytuacja jest mocno niejasna.. Albo jasna, a jedynie ja wynajduje sobie problemy i mam jej falszywy oglad aby usprawiedliwic sie przed nie podejmowaniem dzialania.
Ja juz ja znalem jak spotykala sie jeszcze z tym facetem i wiem, ze miala z tego problemu czasem nieprzyjemnosci, on byl o mnie zazdrosny itd choc nidgy osobiscie sie nie poznalismy. Ale np. nie moglem jej pisac komentow pod zdjeciami itp, bo tamten jej robil o to wyrzuty.
Umowmy sie, jakby ktos to widzial z zewnatrz to by powiedzial pewnie tak: stary, ale ona cie rwie, a ty nic ?? Siedzimy obok siebie, ona czesto bardzo blisko, przyklejona, patrzymy sobie w oczy dluugo, ona tylko blyskawicznie przenosi wzrok z moich ust na oczy i odwrotnie. Boze no tak sie nie patrzy na kolege, albo ja juz sobie cos roje albo ona tak gra.......Czesto dzwoni, pyta co robie, widze, ze chce sie spotkac chocby na chwile tak o sie zobaczyc i pogadac bez konkretnego powodu, pisze mi smsy (tzn ja tez czasem wychodze z incjatywa, ale ona rowniez wyraznie to robi).
Kiedys byly takie aluzje w zartach co by bylo gdybysmy byli razem.. I jestem pewien, ze ona nie wie jaki ja mam stosunek do niej przynajmniej teraz i moze nawet zastanawia sie nad moja biernoscia (jakby nie to, ze opowiadalem jej o wczesniejszej dziewczynie to by na pewno myslala, ze jestem gejem - bo ja 90% facetow podrywa, a ja qrwa jak robot).
Ale z drugiej strony mysle, ze moze ma mnie jako przyjaciela swojego tylko i wylacznie, choc dziwne wtedy wyglada jej zachowanie.. Ale moze nie ma z kim pogadac czy cos, nie ma wielu znajomych.

14

Sam sobie odpowiedziałeś- to zachowanie byłoby zbyt dziwne. Choć po tym co piszesz ciężko ją określi. No nic pozostaje Ci z nią pogada jak inni radzą...musisz sobie poradzić. Nie chcesz w to wchodzić- nie wchodź, żeby potem się nie okazało, że tracisz i kobietę i przyjaciółkę. Powodzenia big_smile

15

Post przeniesiony:

peter napisał/a:

Witam, dzis powiedzialem pewnej dziewczynie, ktora mi sie podoba i ktora dawala mi pewne znaki, interesowala sie mna w jakis sposob, ze mi sie podoba nie tylko jak kolezanka. Znamy sie 2-3 miesiace na stopie kolezenskiej. Ja troche wmurowalo, powiedziala ze nie wie co powiedziec, ze jak to sobie wyobrazam itd i ze na pewno wrocimy do tego tematu. I tak sie rozstalismy.. Ona jest tez w luznym zwiazku z jakims facetem, o ktorym jednak mowi, ze to drobnostka i nic do niego nie czuje. Po kilku godzinach przyslala mi smsa zebym dal jej czas. Odpisalem, ze jasne.. I jak sie teraz zachowac ? Wiadomo, ze nie bede jej naciskal, ale mam czekac na jej sygnal, cos pisac do niej, zapronowac sam spotkanie?

16

Post przeniesiony:

młody-stary napisał/a:

Czekać. Brak smsa może być odmową.
Może nawet nie chodzić o tamtego faceta.
I skąd pewność, że też nie będziesz "drobnostką"?
Jak nie chcesz naciskać to nic nie proponuj.

17 Ostatnio edytowany przez majorka (2009-11-17 09:16:57)

Ja powiem wprost miałam taka sama sytuacje... mojemu koledze wydawało sie, że daje mu znaki  i wyskoczył mi czy moglibyśmy razem spróbować... wmurowało mnie poprosiłam o czas.. który tak naprawde nie był mi potrzebny.....
Chcesz to poczekaj, napewno nic na siłe i nienaciskaj moze ona akurat naprawde potrzebuje czasu...

18 Ostatnio edytowany przez peter (2009-11-17 14:38:08)

Ja nie wiem na ile to jest szczere, a na ile jakies zaciemnianie sytuacji.. Prawda jest jednak, ze jest tez w relacji z tamtym facetem i ciezko byloby chyba oczekiwac zeby odrazu rzucila mi sie na szyje jak jej to powiedzialem. U nas wchodzi jeszcze spora roznica wieku w gre wiec roznych okolicznosci jest sporo.
A sygnaly byly takie jak zazdrosc np., dopytywanie sie o kazdy moj zly nastroj itd w sposob niemal natretny jakby wlasnie chciala uslyszec to co jej powiedzialem. Plus wiele innych mniejszych i wiekszych (chociaz 100% pewnosci nie mam co do ich kontekstu). Poza tym spytala jak to sobie wyobrazam czyli cos jej przez glowe musialo chyba przejsc i ja jej wtedy powiedzialem ze jak mnie w 100% traktuje jak kolege to spoko, zrozumiem, ale ona nie skomentowala tego. Nie wiem naprawde.. Chodzi mi o to czy zaczekac na jej jakas wiadomosc albo inny sygnal czy samemu jej spytac czy np przemyslala juz to sobie, albo wysylas jej jakies inne smsy jakbym to widzial wszystko..

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak znalezc wyjscie z tej sytuacji ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024