Byłem na imprezie i około godziny 3 goście się za czeli rozchodzić, zostałem ja i dwie koleżanki. Rozmawialiśmy sobie pijąc winko, i w pewnym momencie przyszło na rozklejenie, jedna kumpela zaczyna płakać, ze w Polsce nikt nie zwraca na nią uwagi....?. Opowiadały jak to jest na zachodzie, że tam facet zabiega o dziewczynę, zajmuje się nią. a W Polsce one się uśmiecha a facet spuszcza głowę, że jak idą na dysko w Polsce to tylko faceci się przyglądają. Powiedziały że są za mądre, za ładne i nie doceniane...Jedna z tych dziewczyn mi się podoba, i wczoraj było fajnie, położyła głowę na mych kolanach, aja głaskałem, bawiłem się jej włosami. Rano wróciło wszystko do normy czyli było normalnie. Raz już podbiłem do niej ale dostałem kosza, słowami, że nie umie się zmuszać, za wcześnie. Zawsze jak rozmawiamy normalnie to mnie gasi jakimś tekstem:) i mówią jacy to są grecy, Portugalczycy, Francuzi...
2 2009-10-19 12:38:40 Ostatnio edytowany przez lady-in-black (2009-10-19 12:39:09)
No tak.
Wiesz tez mieszkam za granica.
I duzo razy spotkalam sie z zaczepianiem na ulicy, mowieniem wprost jaka to ja piekna jestem i prosba o umowienie sie. Przypadkowo spotkany mezczyzna potrafi wyznac milosc, ale nie tylko do jednej w ciagu dnia moze sporo ich zaliczyc ha ha ha.Robia to glownie obywatele Turcji, Albanii, Wlosi. Mi to sie smiac chce jak widze takich obcokrajowcow z maslanym wzrokiem, ktorzy nieba by Ci przychylili, albo gwiazdke dali jakby tylko mogli, a ilu z nich ma zony, dzieci...
Takze dla mnie takie gadanie jacy to oni nie sa wspanili, jest smieszne.
Oczywiscie nie przecze ze sa tez faceci wporzadku.
Nie o wspaniałości ich było lecz porównanie do Polaków w Polsce z nutką nostalgii abyśmy tacy byli na naszym kraju;) i potem mała refleksja "chciała bym miec faceta w Polsce przy sobie ale jak sie uśmiechnę spuszczają głowę":)
Nie rozumiem.
Przeciez ma Ciebie, a Ty chyba nie spuszczasz glowy na widok jej usmiechu?
Ja podbiłem raz ale kosza dostałem przeczytaj prolog, mi się ona podoba ale chłodno mnie traktuje;(
Hmm... ciezka sprawa, jesli chlodno Cie traktuje to chyba odpusc.
Przeczytalam prolog.
w czasie imprezy zabawy przy alko chłodno nie jest;) ale ona nie lubi we mnie, że mi trzeba powiedzieć zrób to sam się nie domyślam, pytam np zatańczysz anie porywam do tańca;)
To badz bardziej spontaniczny, nieprzewidywalny.
Kobiety to lubia.
A teraz rozumiem dlaczego tak sie podoba sposob bycia facetow, obcokrajowcow, bo oni wlasnie tacy sa.
A ile macie lat?
26 wszyscy
no skoro Cię traktuje chłodno to na Twoim miejscu wybadałabym czy jej się podobasz.. Moim zdaniem one mówiąc o facetach mają zawsze na myśli takich, którzy by się im podobali w jakiś sposób. Tak mi się wydaje bo np. nie mam teraz faceta, choć nie mogę powiedzieć bym np. nie miala powodzenia (dziecinnie zabrzmiało;p ) ale jak ktoś spyta to powiem :"nie poznałam nikogo interesującego". Faceci są, tylko nie CI ;D
26 lat? Dziwne zachowanie, dziecinne wg mnie.
Zgadzam się z November. No i musisz wybadać, czy naprawdę jej się podobasz, czy jesteś dla niej tylko dobry na imprezę...
hmm to wygląda tak, że ona i jej koleżanka po pijaku jakie one to samotne, ze uśmiechają sie do polskiego faceta on nic, na disco nic. A z drugiej strony, zaprosiłem ja raz do kina, poszła to chyba mnie lubi, traktuje jak kolegę ! czasem wyjadę z nią na spacer, pojedziemy do sklepu, napisze sms, pójdziemy pobawić się, byłem z nią na weselu potem poprawiny. Juz raz chciałem jej powiedzieć co czuje ale napisałem list, to potem jej kolezanka, że trzeba było w oczy. I dostałem kosza takiego jakby wyżej napisane;)
Musze przyznac racje Twoim kolezankom - ze jezeli chodzi o kulture srodziemnomorska - faktycznie faceci caly czas zaczepiaja kobiety. Chociaz nie uwazam sie za cud pieknosci tak sie tam zawsze czulam - co chwile zaczepki, komplementy. Mozna sie dowartosciowac
Musze przyznac ze to jest mile. W Polsce tego nie ma (ale tez w innych krajach, np Niemczech czy Czechach) inna kultura ![]()
Ale to wcale nie znaczy ze Polki w Polsce sa niedoceniane. Sa podziwiane z daleka
:D:D Nie rozumiem tylko dlaczego dorosle kobiety przejmuja sie takimi gluotami - moze faktycznie potrzeba im milosci ![]()