Czuję się niepotrzebny, zbędny w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czuję się niepotrzebny, zbędny w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Czuję się niepotrzebny, zbędny w związku

Witam szanowne Panie.
Pisze tutaj bo szukałem już wielu rozwiązań sytuacji w jakiej niestety się znalazłem.
Mam ogromny problem z dotarciem do swojej partnerki. Szukałem już różnych rozwiązań i radziłem się wielu psychologów ale nic nie pomogło. Po skrócie. Czuje się odrzucony, niepotrzebny i brak jest jakiegokolwiek zainteresowania mną od strony partnerki. Często krzyczy i nie ma czasu ani chęci rozmawiać o moich problemach. Nie mam poczucia bezpieczeństwa. Wiem, że każdy spyta czy takie poczucie daje partnerce? Czuje, że tak mimo że borykałem się z utrata pracy. Ale to nie powód bo trwa już to bardzo długo. Przytulenie w chwilach kryzysowych... Nie ma. Jest krzyk i opamiętanie. Nie ma czasu na wrażliwość. Jest postawienie do pionu. Bliskość... brak. Nie jestem idealny i czasem faktycznie zachowuje się ignorancko, wręcz opryskliwie. Ale staram się mimo wszystko. To ja wyciągam pierwszy dłoń, to ja wychodzę z propozycją, czy tak naprawdę prośba choćby przytulenia co i tak często kończy się odpowiedzią że nie mam ochoty. Tysiące razy winiłem siebie ale wiele naszych wspólnych znajomych widząc to zachowanie neguje partnerkę. zastanawiam się nad odejściem ale mamy dziecko i to nasze dziecko trzyma mnie w tym związku. Nie wiem już co robić. Czuję się niepotrzebny, zbędny... Proszę o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuję się niepotrzebny, zbędny w związku

"Czuje, że tak mimo że borykałem się z utrata pracy. Ale to nie powód bo trwa już to bardzo długo" Dobrze rozumiem, że nie pracujesz?

3

Praca to nie wszystko. Sadzę, że warto zainteresować się osobowością, tym wszystkim co mnie męczy, problemami z którymi borykam się sam a nie myśleć tylko o sobie. Życie to nie bajka ale można starać się i wspierać aby do niej dążyć. Bo kto jak nie ludzie piszę powieść o własnym życiu. ta powieść powinna mieć tytuł "rodzina"

4

wiesz zgadzam się z tym że w związku trzeba się wspierać, ale  wydaje mi się że Ty za bardzo się nad sobą użalasz, nie znam też kobiety która dobrze czułaby się z tym że jej partner od długiego czasu nie ma pracy. Chyba przenosisz swój zły nastrój na dziewczyna i ona może zwyczajnie mieć dość, tym bardziej jeśli Cię utrzymuje...

5

Ja miałem z pracą problem przez niecały miesiąc ale nie praca jest tu problemem. Już pracuje i od strony finansowej wychodzimy na prostą. Problem który chciałem poruszyć to obojętność i lekceważenie mojej osoby. Brak komunikacji i pytań. totalna obojętność. I z tym nie wiem co zrobić. Najłatwiej byłoby odejść i o tym tez myślę ale mamy dziecko...

6

A próowałeś ze swoją kobietą tak zwyczajnie i po ludzku, bez żalu i urazy porozmawiać?
bo ja mam wrażenie, że  jesteś jednym z tych facetów, którzy unikają bezpośredniości.
Nawet po sposobie w jaki piszesz posty można to wykminić.
Rozwlekle, patetycznie i kompletnie na około. Jeśli tak samo zachowujesz się w domu, w sensie pokazujesz dąsaniem się że masz problem, a nie umiesz o tym z nią po prostu beż kwasów pogadać to ja tu nie widzę opcji reperacji.

7

Wiele razy rozmawiałem i próbowałem wprost powiedzieć co leży mi na sercu. Różnie to się kończyło. Kilka razy prosiłem o szczerą rozmowę bo nie zawsze możemy rozmawiać ze względu na dziecko ale różnie to się kończyło. Najbardziej boli mnie ignorancja. jak można żyć w związku gdzie para ludzi nie jest razem ale obok siebie. Ona nie ma pojęcia co się dzieję, co robię a ja specjalnie nie będę naciskał z informacjami. Piszę tu bo jestem anonimowy, nie przychodzi mi to łatwo.
Od razu napomnę iż od samego początku widziałem problem w sobie i siebie winię wciąż za całą sytuacje bo nie ma ludzi idealnych. Ale chcę rozwiązanie, pomocy. Normalności...

8

Jeżeli tak lekko podchodzisz do życia jak do braku pracy przez miesiąc, to wcale się nie dziwię że jest źle. Kobieta musi mieć w partnerze oparcie i przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa. Musi wiedzieć, że jeżeli jej się coś stanie (złamie rękę, wypadek, straci pracę) to ty dasz sobie radę. A ty mi się wydajesz takim Piotrusiem Panem, co wszystko lekko przyjmuje i wszystko olewa

9

Widocznie macie zupełnie rózne podejścia do tego jak związek wyglądać powinien.
Ja ci doradzać nie będę bo nie wiem co ci doradzić. Szczerze mówię. Raz, że mnie komplewtnie nie przekonujesz do tego że oczekujesz pomocy, a dwa dalej cholera wie co tak naprawdę między wami nie gra bo piszesz same ogólniki.

10

Posłuchajcie Piotrusiem panem nie jestem bo jestem już zbyt dojrzały na takie podejście. Poważnie traktuję źródło dochodu i pracę i tez staram się nie zarabiać po 1000zł miesięcznie tylko wiele więcej. Prace straciłem niestety w niezbyt miłych relacjach i czułem się oszukany prze pracodawcę. Co na pewno skończy się w instancjach wyższego szczebla z powodu ewidentnego oszustwa. Pracę zaraz znalazłem i tylko miesięcy nie miałem stałego źródła dochodu. Miałem oszczędności z których mogliśmy żyć. Co jest problemem w moich oczach i na wstępie pisze iż czuję się również winny i nie do końca pozytywny z całą sytuacją.
Brak chęci rozmowy
Brak chęci jakiejkolwiek bliskości od dłuższego czasu
Brak miłych słów i tylko traktowanie jak rzecz. Zrób to, zrób tamto.
Co my zrobimy jak nie masz pracy. zamiast co planujemy dalej i czy masz jakąś alternatywę.
Użalanie się nad sobą że mogłaby mieć lepiej co mnie irytuje i powtarzam że droga wolna.
Nie czuję się bezpieczny przy swojej kobiecie. W każdej chwili może zrobić coś wbrew mnie. Taka sytuacja miała już miejsce kilka lat temu ale dałem nam szansę. Wybaczyłem.
Spałem ze swoją kobietą na początku września ostatnio a dalej pozostaje wierny
Śpimy w trójkę z dzieckiem i ja zawsze śpię po drugiej stronie łóżka
Nasz dziecko ma 5 lat...
Jak mieliśmy wspólnie wolne to od razu mówiła abym najlepiej znalazł sobie jakies zajęcie i najlepiej jakbym gdzieś wyszedł bo ma swoje zajęcia
mam pisać dalej... Tego jest mnóstwo.
A ja zalogowałem się na Wasze forum aby uzyskać rady bo wciąż chcę ratować ten związek.
Jestem odpowiedzialny za siebie i rodzinę. Nie biedujemy bo jeśli jest potrzeba zrobię wszystko aby niczego nam nie brakowało od strony finansowej.
Sam zacząłem lekceważyć partnerkę bo nie czuje najmniejszego zainteresowania z jej strony. Bardzo długo sam prosiłem, sam przytulałem, sam uspokajałem.  Ona nigdy mnie. No może 5 lat temu

11 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-11-09 11:02:18)

Żonaty....?? Bo z treści to nie wynika.

12

W związku partnerskim.... To zrozumiałe ale przecież związek to pasmo kompromisów i dbanie o drugą osobę, pielęgnowanie związku. Rutyna to najgorsze co może się stać. Ja oczekuję czegoś więcej skoro sam daje więcej. Nie chce być lekceważony, aby lekceważyć moje problemy i zajmować się tylko swoimi. Jeśli jest problem ja pomagam, dlaczego nie ma tego odwrotnie. Bo jestem facet, mam wszystko brać na klatę i nie mieć słabości...

13 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-11-09 11:34:11)

A może ona chce czegoś więcej niż zw. partnerski, albo chciała.

Przeczytaj to -> http://www.netkobiety.pl/t76310.html

Na marginesie po co zaraz fochy...

14

ok. Spodziewałem się rady od kobiet które maja doświadczenie ale widzę tutaj niewiele kreatywności. Dziękuję bardzo

15

Też mi się wydaje, że zbyt mało dawałeś  od siebie. Niech zgadnę. Nie uznajesz sztuki kompromisu? nie dostrzegłeś potrzeb partnerki? A może nie chciałeś czegoś przyjąć do wiadomości? BTW jak pięcioletnie dziecko może spać  w jednym łóżku z rodzicami?

16

Może macie racje. Kilka razy również prosiłem, nalegałem że nasz syn ma swój pokój i swoje łóżko. Niestety bez skutku. Czuję że nie mam autorytetu i wiele znajomych powiedziało że moja partnerka jest dominująca i nerwowa. Pozwalam na to ale szukam pomocy. Dlatego tez zalogowałem się na tym forum co nie było proste dla mnie. Ale cóż

17

W takim razie myliłam się. Jeśli ty nie masz autorytetu, to spróbuj go wypracować. Chyba  wszystkiego to tu nie napisałeś.

18

W jaki sposób skoro każda moja decyzja jest negowana a wszystko co powiem jest "nie". Muszę udowadniać swoje rację. Czy tak powinno być?

19

smutny777 napisał/a:

W jaki sposób skoro każda moja decyzja jest negowana a wszystko co powiem jest "nie". Muszę udowadniać swoje rację. Czy tak powinno być?

A może decyzje powinny być wspólne?  Nie możesz jej zapytać dlaczego uważa  tak czy tak? Rzecz nie polega na udowadnianiu swoich racji tylko na dojściu do wspólnego kompromisu. Inaczej cały ciężar decyzji spoczywa na partnerce.

20

smutny777 napisał/a:

Bo jestem facet, mam wszystko brać na klatę i nie mieć słabości...

Wiele kobiet w tym ja tak uważa, ja bym nie wytrzymala z Toba , dla Ciebie wszystko jest "ciezkie" i "nielatwe".Kobiety nie cierpia w wiekszosci czegos takiego slyszec od swych facetow. Jak dla mnie to Wy sie niedlugo rozejdziecie.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czuję się niepotrzebny, zbędny w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024