Zerwanie jak sobie poradzić? Czy jest szansa za odzyskanie chłopaka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwanie jak sobie poradzić? Czy jest szansa za odzyskanie chłopaka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Zerwanie jak sobie poradzić? Czy jest szansa za odzyskanie chłopaka?

Witam. Napisałam tutaj, bo nie mam kogo poprosić o radę.

Pół roku temu rozstałam się z chłopakiem z mojej winy- okłamałam go. Początkowo mi wybaczył, ale po czasie uznał, że to koniec.
Poznaliśmy się przez internet, choć jesteśmy z tego samego miasta. Bardzo fajnie nam się rozmawiało, pisaliśmy coraz więcej, aż przyjaźń zamieniła się w miłość. Zakochaliśmy się w sobie. On okazał się młodszy ode mnie o 2 lata- mi to nie przeszkadza.

Gdy mnie zostawił załamałam się, nic mi się nie chciało, ciągle płakałam i użalałam się nad sobą.
Jeszcze zanim mnie zostawił zachorowałam. Wszystko spadło na mnie w jednym czasie. Przyjaciele się odwrócili, chłopak mnie opuścił, choroba- nie miałam nikogo kto by mi pomógł. Przez tą sytuację narzucałam się temu chłopakowi, byłam zbyt nachalna i go nawiedzałam. Wypisywałam mu, że go potrzebuję, żeby przyjechał itp. Teraz wiem, że był to akt desperacji...Dziś po przemyśleniu tego żałuję strasznie, ale czasu już nie cofnę...Zachowywałam się jak głupia, ale po prostu nie umiałam sobie poradzić z tym wszystkim. Stwierdził, że jestem psychiczna. Groził mi kolegami, a potem policją...

Do dzisiaj nie otrząsnęłam się po tej sytuacji, ciągle wspominam to wszystko i żałuję każdego mojego zachowania. Mówię sobie, a mogłam tak się zachować, a tu to zrobić...lecz czasu nie cofnę.

Chłopak ten odezwał się do mnie po czasie zaproponował mi przyjaźń, żeby za tydzień się z tego wycofać, bo stwierdził, że to nie ma sensu.
Następnie po jakimś czasie zaproponował mi wsparcie w walce z chorobą. On jest bardzo porywczy i napisał, że boi się, że złość weźmie górę. Gdy się zgodziłam on znowu się wycofał.

Zapytałam czy mnie kocha , odpowiedział, że tak, ale stara się walczyć z tym uczuciem. Zapytałam skoro mnie kocha to czemu nie możemy być razem. Jego odpowiedź była, że mi nie ufa i nigdy już nie zaufa. On ma taki problem, że stwierdzi, że każda dziewczyna jest zła, każda go skrzywdzi. Jest zbyt negatywnie nastawiony. Gdy z nim rozmawiam on nawet mi w oczy nie patrzy, tak jakby uciekał przed czymś, bronił się przed uczuciem.

Choć nigdy mi nie powiedział w twarz: "Nie chcę być z Tobą!". Tylko zawsze mówi tak na okrętkę. Gdy coś pytam on nie odpowiada, albo twierdził, że już mówił i nie będzie się powtarzał. A jak niezręczne pytanie o także milczy. Zerwać nawet ze mną nie potrafił i powiedzieć mi to w twarz.

Pamiętam jego teksty: "będziemy zawsze razem", "bądź ze mną a wybaczę Ci wszystko", "żałuję że wcześniej się nie pojawiłaś" itp.

Moje pytanie brzmi: Czy waszym zdaniem jest szansa na odzyskanie tego chłopaka? Czy jest sens walczyć o niego?

PS. Przepraszam za chaos wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwanie jak sobie poradzić? Czy jest szansa za odzyskanie chłopaka?
jowita12 napisał/a:

Moje pytanie brzmi: Czy waszym zdaniem jest szansa na odzyskanie tego chłopaka? Czy jest sens walczyć o niego?

Walczyć? Czyli co? Znów się narzucać? Nie, z pewnością nie ma to najmniejszego sensu.
Nie możesz "walczyć" o coś czego on nie chce. On teraz nie chce być z Tobą. Zawziął się, stwierdził że został bardzo skrzywdzony, myśli sobie co myśli i Ty na to nie masz żadnego wpływu. Dopóki sam nie zechce spróbować ponownie (o ile w ogóle zechce) to sama nic nie wskórasz. Bądz jedynie przy nim, powiedz mu że rozumiesz iż odzyskać zaufanie nie jest łatwo ale chciałabyś spróbować o ile Co na to pozwoli. A także że dasz mu czas aby wszystko przemyślał.
Wtedy odpuść mu, daj od siebie odpocząć i czekaj...
Oczywiście nie czekaj wiecznie, bo on może już na prawdę nie chcieć a Ty stracisz szansę na nową miłość. Podczas gdy jego uczucie mogło już się wypalić.

3 Ostatnio edytowany przez jowita12 (2014-11-09 00:17:17)

Mówiłam mu, że zaufanie można odzyskać to on cisza...
Z nim nie da się normalnie porozmawiać. Nie można usiąść i porozmawiać, bo jak niezręczny temat to ucieka od odpowiedzi.
On jest dziwny, nawet nie wiem jak jego zachowanie opisać.
Woli uciekać niż powiedzieć mi prawdę.

4

Nic na to nie poradzisz. Jego nie zmienisz, zebys nie wiem jak bardzo chciala. Daj sobie z nim spokoj.

5

Jacenty89 napisał/a:

Nic na to nie poradzisz. Jego nie zmienisz, zebys nie wiem jak bardzo chciala. Daj sobie z nim spokoj.

Wiem, ale ciężko mi go zostawić, bo go kocham...

6

jowita12 napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

Wiem, ale ciężko mi go zostawić, bo go kocham...

Nie masz wyjścia. Nawet to, że Ci ciężko nie zmieni tego faktu. On nie chce spróbować i koniec. Wierceniem mu dziury w brzuchu, nie przekonasz go że powinien chcieć spróbować. Daj mu spokój. Jeśli poukłada sobie wszystko w głowie i zechce się odezwać, to się odezwie.

7

Rozumiem.
Ale mi ciężko jest bez niego, bo ciągle o nim myślę i nie mogę skupić się na codziennych sprawach.
On siedzi w mojej głowie i nie chce wyjść. Nie mam także nikogo kto by mnie wyrwał z tego stanu.
Jednego dnia jestem szczęśliwa, zadowolona, a następnego ogarnia mnie smutek.

8

Nie umiem jakoś się od niego uwolnić...

9

jowita12 napisał/a:

On, odnośnie Twojej osoby, nie miał z tym problemu.
Ty się po prostu nudzisz. Znajdź sobie jakiś inny obiekt zainteresowań i zobaczysz jak szybko sie wyleczysz z tej "miłości".

10

jowita12 napisał/a:

Znam to, ale dziewczyny maja racje, znajdz sobie sporo roznych zajec i zanim sie nie obejrzysz to zapomnisz. Wyprobowany sposob.

11

Na początek to musisz sama szczerze chcieć się od niego uwolnić i nie trwac w tym cierpiętnictwie.
Chłopak Cię nie chce. Jakby chciał to znalazł by sposób, żeby być z Tobą mimo naruszonego zaufania.
Na siłę go w sobie nie rozkochasz. Zajmij się sobą, a go juz nie męcz, bo tylko utwierdzisz go w przekonaniu, że dobrze zrobił.
Pozdrawiam smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwanie jak sobie poradzić? Czy jest szansa za odzyskanie chłopaka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024