Energooszczędna lodówka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Energooszczędna lodówka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Energooszczędna lodówka

Czy macie lodówki energooszczędne? Zastanawiam się czy warto taką kupić, czy realnie zużywają dużo mniej prądu i czy to się odzwierciedla w rachunkach. Czy kierujecie się czymś innym przy wyborze lodówki? Właśnie szukam jakiejś atrakcyjnej oferty w Internecie i pomyślałam, że ktoś mi może tutaj doradzi.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-11-04 19:01:54)

Odp: Energooszczędna lodówka

Ja mam starą Amicę. Powiedziałabym, że jest średnio oszczędna. Kiedy kupowałam ją przed laty, tłumaczono mi, że lepiej zaoszczędzę prąd  na większej lodówce niż na mniejszej. Jeśli bierzemy pod uwagę jak najmniejsze zużycie prądu, to najlepiej wybrać  sprzęt klasy A. Klasy podawane są w skali od A++ do G, gdzie A++ oznacza najbardziej, a G najmniej oszczędne lodówki. Większość urządzeń dostępnych obecnie na rynku ma klasę A lub A+. Pomimo, że różnice dobowe w zużyciu prądu są dosyć niskie, w skali roku mogą wynieść nawet kilkadziesiąt złotych.  Nowoczesne lodówki posiadają funkcje, które pozwalają zaoszczędzić prąd. Na mnie wrażenie zrobiła lodówka z drzwiczkami  szybkiego dostępu. Też można  zaoszczędzić, bo nie otwiera się całej lodówki.

3

O, ciekawe, a mogłabyś powiedzieć co to za lodówka z takimi drzwiczkami?

4 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-11-05 19:56:07)

http://www.lg.com/pl/images/lodowki/gsp545nsyz/gallery/GSP545NSYZ.jpg

Poszukaj w necie na pewno znajdziesz -  z kompresorem liniowym i łatwym otwieraniem

5

Dziękuję, lodówka wygląda super i bardzo fajne rozwiązanie z tymi drzwiami. Lubię mieć różne bajery w sprzęcie domowym:) Kiedyś widziałam jeszcze taki system: przykładasz telefon do urządzenia, bodajże to była pralka i możesz tym wykryć ewentualną usterkę i wysłać ją do serwisu:) Przejdę się w weekend do sklepu i zobaczę jak na żywo się ta lodówka prezentuje.

6

Myślę, że najlepiej kupić jak najbardziej energooszczędny sprzęt. Ja mam lodówkę LG, z tego co pamiętam klasy A+++, prądu pobiera bardzo mało, a przecież to sprzęt który jest non stop włączony

7

Lodówki chyba też już mają system smart diagnosis i poprzez smartfona można połączyć się z serwisem, ale są i takie które pokazują jaka jest pogoda za oknem, albo jakie produkty się kończą lub ich brakuje  smile

8

ladyyy napisał/a:

Myślę, że najlepiej kupić jak najbardziej energooszczędny sprzęt. Ja mam lodówkę LG, z tego co pamiętam klasy A+++, prądu pobiera bardzo mało, a przecież to sprzęt który jest non stop włączony

Kupiłam Lg właśnie:) Ładnie wygląda, ma dużo różnych funkcji, przy czym sprzedawcy też zwracali uwagę na jej energooszczędność.

9

janja napisał/a:

Lodówki chyba też już mają system smart diagnosis i poprzez smartfona można połączyć się z serwisem, ale są i takie które pokazują jaka jest pogoda za oknem, albo jakie produkty się kończą lub ich brakuje  smile

To jest bardzo fajna funkcja, czego to teraz nie wymyślą:)

10

izolda3 napisał/a:
ladyyy napisał/a:

Kupiłam Lg właśnie:) Ładnie wygląda, ma dużo różnych funkcji, przy czym sprzedawcy też zwracali uwagę na jej energooszczędność.

Myślę, że będziesz zadowolona smile, ja ze swojej jestem bardzo. Przy lodówce to energooszczędność to priorytet.

11

Jak lodówka mało prądu pobiera to ogromny plus dla niej, te z A+++ to już w ogóle są oszczędne, a teraz każdy grosz się liczy a lodówka w sumie pracuje cały czas.

12

janja napisał/a:

Jak lodówka mało prądu pobiera to ogromny plus dla niej, te z A+++ to już w ogóle są oszczędne, a teraz każdy grosz się liczy a lodówka w sumie pracuje cały czas.

No dokładnie, w dodatku moja jest baaardzo cicha, więc to duży komfort:)

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Energooszczędna lodówka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024