Czy macie lodówki energooszczędne? Zastanawiam się czy warto taką kupić, czy realnie zużywają dużo mniej prądu i czy to się odzwierciedla w rachunkach. Czy kierujecie się czymś innym przy wyborze lodówki? Właśnie szukam jakiejś atrakcyjnej oferty w Internecie i pomyślałam, że ktoś mi może tutaj doradzi.
2 2014-11-04 19:01:22 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-11-04 19:01:54)
Ja mam starą Amicę. Powiedziałabym, że jest średnio oszczędna. Kiedy kupowałam ją przed laty, tłumaczono mi, że lepiej zaoszczędzę prąd na większej lodówce niż na mniejszej. Jeśli bierzemy pod uwagę jak najmniejsze zużycie prądu, to najlepiej wybrać sprzęt klasy A. Klasy podawane są w skali od A++ do G, gdzie A++ oznacza najbardziej, a G najmniej oszczędne lodówki. Większość urządzeń dostępnych obecnie na rynku ma klasę A lub A+. Pomimo, że różnice dobowe w zużyciu prądu są dosyć niskie, w skali roku mogą wynieść nawet kilkadziesiąt złotych. Nowoczesne lodówki posiadają funkcje, które pozwalają zaoszczędzić prąd. Na mnie wrażenie zrobiła lodówka z drzwiczkami szybkiego dostępu. Też można zaoszczędzić, bo nie otwiera się całej lodówki.
O, ciekawe, a mogłabyś powiedzieć co to za lodówka z takimi drzwiczkami?
4 2014-11-05 19:49:51 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-11-05 19:56:07)

Poszukaj w necie na pewno znajdziesz - z kompresorem liniowym i łatwym otwieraniem
Dziękuję, lodówka wygląda super i bardzo fajne rozwiązanie z tymi drzwiami. Lubię mieć różne bajery w sprzęcie domowym:) Kiedyś widziałam jeszcze taki system: przykładasz telefon do urządzenia, bodajże to była pralka i możesz tym wykryć ewentualną usterkę i wysłać ją do serwisu:) Przejdę się w weekend do sklepu i zobaczę jak na żywo się ta lodówka prezentuje.
Myślę, że najlepiej kupić jak najbardziej energooszczędny sprzęt. Ja mam lodówkę LG, z tego co pamiętam klasy A+++, prądu pobiera bardzo mało, a przecież to sprzęt który jest non stop włączony
Lodówki chyba też już mają system smart diagnosis i poprzez smartfona można połączyć się z serwisem, ale są i takie które pokazują jaka jest pogoda za oknem, albo jakie produkty się kończą lub ich brakuje ![]()
Myślę, że najlepiej kupić jak najbardziej energooszczędny sprzęt. Ja mam lodówkę LG, z tego co pamiętam klasy A+++, prądu pobiera bardzo mało, a przecież to sprzęt który jest non stop włączony
Kupiłam Lg właśnie:) Ładnie wygląda, ma dużo różnych funkcji, przy czym sprzedawcy też zwracali uwagę na jej energooszczędność.
Lodówki chyba też już mają system smart diagnosis i poprzez smartfona można połączyć się z serwisem, ale są i takie które pokazują jaka jest pogoda za oknem, albo jakie produkty się kończą lub ich brakuje
To jest bardzo fajna funkcja, czego to teraz nie wymyślą:)
ladyyy napisał/a:Myślę, że najlepiej kupić jak najbardziej energooszczędny sprzęt. Ja mam lodówkę LG, z tego co pamiętam klasy A+++, prądu pobiera bardzo mało, a przecież to sprzęt który jest non stop włączony
Kupiłam Lg właśnie:) Ładnie wygląda, ma dużo różnych funkcji, przy czym sprzedawcy też zwracali uwagę na jej energooszczędność.
Myślę, że będziesz zadowolona
, ja ze swojej jestem bardzo. Przy lodówce to energooszczędność to priorytet.
Jak lodówka mało prądu pobiera to ogromny plus dla niej, te z A+++ to już w ogóle są oszczędne, a teraz każdy grosz się liczy a lodówka w sumie pracuje cały czas.
Jak lodówka mało prądu pobiera to ogromny plus dla niej, te z A+++ to już w ogóle są oszczędne, a teraz każdy grosz się liczy a lodówka w sumie pracuje cały czas.
No dokładnie, w dodatku moja jest baaardzo cicha, więc to duży komfort:)