rozpoczęcie związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » rozpoczęcie związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez maciek124 (2014-10-29 02:10:32)

Temat: rozpoczęcie związku

mam 18 lat i problem otóż:

zaprosiłem na kawę koleżankę którą znam od 2 lat z widzenia
od razu rozmowa typowo z emocjami (tzn. by nie zanudzać) = uważa nie za osobe pewną siebie która ma gadane i rozmowna , 3 spotkanie pocałunek u policzek ba pożegnanie,
na 4 spotkaniu , flirt z jej strony do mnie, zauważyli nas znajomi ijeden z nich powiedział mi później że Agnieszka jest zainteresowana smile 5 spotkaniu pocałowałem ją w usta (ja całowałem) i siśmy za ręke, na 6 spotkaniu na koniec szliśmy trzymając się za rece 30min i pocałunek (ja całowałem)
ona widać że nie całowała sie wczześniej
nie mówiła ŻADNYM wspólnym znajomym o randkach
6 spotkanie rozmowa w kawiarni (wydawało mi sie że nie mam co mówić= zaczęło zależeć) ona mówiła zdecydowanie więcej niż wcześnej

co zrobić byśmy zostali parą
jak zapytać trzymać się za ręce mówiąc
"od teraz jesteśmy parą"  - dziwacznie ale po męsku, zawsze ja ustalałem termin i godź spotkania i co robimy, taki rozkaz wręcz
czy
"myślałem o tobie, jesteś naprawdę piękna i ciekawa, spotykamy już się trochę warto by zacząć być parą" - nie powiedziałem Agnieszcze jeszcze żadnego konplementu a przebywaliśmy ze sobą już 30godź (spotkania)

nie mam pojęcia jak to zrobić ze skutkiem na +
pomóżcie kobiety znawczyni tematu wink

dodać warto że była to osoba ZAINTERESOWANA mną tak na oko patrząc  i nadal jest , podnosi brwi jak sie do niej mówi, uśmiecha się, zbliża się by usłyszeć

ona wydaje sie byc ( i tak mówi) że jest nieśmiała - to duży plus i lekka przeszkoda

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rozpoczęcie związku

Po 3 seksie mozesz nazwać to związkiem  wink

3

Czy Ty naprawde musisz miec parcie na slowne okreslenie waszej relacji. To czy cos jest zwiazkiem nie zalezy od tego jak to nazwiecie tylko od waszych zachowan i uczuc.

4 Ostatnio edytowany przez naiwna92 (2014-10-29 11:46:12)

Hmm, w moim związku też było coś takiego, że nie wiedzieliśmy czy jestesmy razem czy nie. Chociaż spotykaliśmy się, całowaliśmy. W końcu on nie wytrzymał i powiedział coś w stylu: To teraz już mogę mówić znajomym, że jesteśmy razem? wink
Bardzo zabawnie to wyszło ;p ale juz wiedzielismy, że z obydwóch stron jest to związek i chęc bycia razem, a nie nic niezobowiązującego.

Jacenty89 napisał/a:

Czy Ty naprawde musisz miec parcie na slowne okreslenie waszej relacji. To czy cos jest zwiazkiem nie zalezy od tego jak to nazwiecie tylko od waszych zachowan i uczuc.

No właśnie też tak zawsze myślałam, że nie trzeba mówić, że to widać. Ale im więcej czytam wątków o treści: "spotykam się z X, ale mam wrażenie, że to nie związek tylko jesteśmy ze sobą dla łóżka" - to mysle, ze czasami warto powiedzieć, zapytać. Zresztą w związku chyba chodzi o rozmowę i by wiedzieć na czym sie stoi a nie domyślac? wink

5

Spytaj się jej czy możesz zmienić już status na fb.:D
A tak serio, to po prostu spytaj się jej jak się przy Tobie czuje i jeśli powie że bardzo dobrze, to się zapytaj czy możecie być razem, bo Ci bardzo na niej zależy. Ot i cała filozofia.:)

6

Mam lepszy pomysł smile

Ty się nic nie pytaj i poczekaj aż Ona to zrobi smile

7

Mi się to zawsze kojarzyło z mocno dziecinnym "E, chcesz ze mną chodzić?". big_smile Ja myślę, że jeśli już musisz pytać, to zrób to pół żartem, pół serio - ani nie rozkaz, ani ta druga wersja. Szczerze mówiąc, to gdybym już musiała zostać przez kogoś zapytana o to, to wolałabym już nawet wersję z fejsbukiem (o ile to byłoby żartobliwe właśnie, a nie na poważnie).

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » rozpoczęcie związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024