Ubezpieczenie zdrowotne a rezygnacja ze studiów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Ubezpieczenie zdrowotne a rezygnacja ze studiów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Ubezpieczenie zdrowotne a rezygnacja ze studiów

Hej. Mam taki problem. Od października rozpoczęłam studia, przechodziłam może więcej niż miesiąc i postanowłam z nich zrezygnować. Zaniosłam rezygnację i oddałam legitymację. I mam takie pytanie odnośnie ubezpieczenia NNW , które wykupiłam grupowo na uczelni na cały rok akademicki! Czy podczas rezygnacji ze studiów ubezpieczenie to przestaje obowiązywać po 3 miesiącach od dnia rezygnacji czy normalnie obowiązuje do końca roku akademickiego??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ubezpieczenie zdrowotne a rezygnacja ze studiów

W przypadku studentów przestaje obowiązywać po 4 miesiącach.

3 Ostatnio edytowany przez pytajacaa (2014-10-28 22:22:07)

No tak.. Tylko czy mozliwe jest, ze pomimo rezygnacji ubezpieczenie nadal mnie obejmuje do konca roku akademickiego? Dzwonilam do pani z dziekanatu z zapytaniem o to ubezpieczenie i poinformowala mnie, ze ubezpieczenie jest zawarte na rok i dalej mnie obowiazuje. Martwie sie troche, ze tej pani sie moze cos pomylilo i ze moge byc przez pol roku nie ubezpieczona... Nie sprawdzilam tego nigdzie, oprocz tej rozmowy tel.

4

Pani się na pewno pomyliło. Wraz z utratą statusu studenta ustaje prawo do świadczeń (po 4 miesiącach).

5

Skoro to NNW, to na polisie pisze co i jak.Tam i tylko tam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Ubezpieczenie zdrowotne a rezygnacja ze studiów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024