Witam mam 23 lata jestem mamą trojki dzieci. Od jakiegoś czasu w moim prawie 10 letnim małżeństwie zrobiło się dość niemiło. Nie potrafimy się porozumieć każda rozmowa kończy się kłótnią albo zostaje przerwana bo któreś z dzieci czegoś potrzebuje. Na dodatek zauważyłam że mój mąż coraz częściej zagląda na portale randkowe. W kwestii łóżkowej narazie się nie wypowiadam ponieważ jestem 4tygodnie po porodzie więc narazie nie możemy współżyć. Sytuacja wygląda coraz gorzej mój mąż po powrocie z pracy nie rozmawia ze mną bo woli spędzić ten czas wlepiając oczy w strony internetowe a kiedy dochodzę zobaczyć zaraz zamyka stronę i udaje że przegląda wiadomości. Jak uratować moją rodzinę przed rozpadem. A takiej sytuacji długo nie da się znieść.
jakis troll chyba.
masz 23 lata i 10 letni staz małżenski? ![]()
Ciężko jest z tymi aranżowanymi małżeństwami... Ślub w wieku 13 lat może być fajny, ale jak przychodzi szara rzeczywistość po 10 latach to się robi ciężko...
Może źle to ujęłam ale na pewno 9 lat. Do zeszłego roku nie byliśmy małżeństwem ale jestesmy para od lutego 2006 roku. W 2011 roku urodziłam pierwsza córkę.
Rozmawiac, rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac. Wspolnie spedzac czas, dzielic obowiazki przy dzieciach. Tylko od was zalezy czy unikniecie skutkow tej klasycznej sytuacji, ktora jednak dostrzeglas.
Cześć, rutyna to jedna z najgorszych chwil jaka spotka niemalże wszystkie pary. Można ratować się w taki oto sposób. Spacery razem, pojechać do kina, restauracji. Organizować wolny czas po prostu trzeba
rutyna zabija związki.
Problem tylko jest taki ze trzeba podjac szereg kompleksowych wielu dzialan a nigdzie tego nie ucza. Przede wszsytkim nie mozna sie mijac w domu.
Pomysł z kinem czy wyjście gdziekolwiek graniczy z cudem,ponieważ w obecnej chwili nie mogę bo jestem miesiąc po porodzie i karmię piersią więc nawet nie marze o tym. A jeśli mówię o spacerze to on nawet w niedziele nie ma ochoty albo siły. Niedługo rocznica ślubu kościelnego i chciałabym coś zaaranżować w domu tylko martwi mnie fakt czy on będzie chciał w tym uczestniczyć