Ta wstrętna nieśmiałość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Ta wstrętna nieśmiałość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez ania2147 (2014-10-22 14:12:51)

Temat: Ta wstrętna nieśmiałość

Hej. Pewien chłopak zaprosił mnie na spacer, zupełnie nic zobowiązującego, jednak tak zjadł mnie stres, ze prawie nic nie mówiłam i zachowywałam się zupełnie jak nie ja, jak myślę o niektórych tekstach które udało mi się wypowiedzieć to palę się ze wstydu. Po spotkaniu stwierdziłam, że powinnam przeprosić za swoje zachowanie i podać powód (straszna nieśmiałość) no i tak wyszło, że umówiliśmy się drugi raz. Teraz mam pytanie: myślicie, że umówił się ze mną bo mu mnie żal i/lub jest za miły, żeby odmówić? Czy w ogóle powinnam iść na to spotkanie czy lepiej nie robić z siebie drugi raz pośmiewiska sad mam nadzieję, że teraz stres będzie mniejszy, ale nie mogę tego obiecać sad jednocześnie chciałabym pójść aby nauczyć się rozmawiać z ludźmi, nie musi nic z tego wyjść, ponieważ nie jestem w nim zauroczona, ale jeśli to jest przez niego wymuszone to może go nie dręczyć...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ta wstrętna nieśmiałość

Umówił się z Tobą bo; byłaś szczera i pewnie chce dać tej znajomości drugą szansę, albo według niego nie było tak źle i dramatyzujesz. Moim zdaniem nie zadręczaj się tak, nie popadaj w panikę i się nie nakręcaj. Chłopak teraz wie, że jesteś bardzo nieśmiała i na pewno Wam to pomoże. Pamiętaj, że to jest człowiek, taki jak Ty, zapewne też się stresuje.
Nie zakładaj, że znowu zrobisz z siebie pośmiewisko. Postaraj się 1 spotkanie obrócić w lekki żart, bądź sobą. Rozmawiaj luźno o zainteresowaniach, pasjach, ulubionych potrawach, kinie i muzyce. Głowa do góry!

Jak Cię zaprosił na spacer drugi raz to mu zależy i Cię polubił. Ja bym się nie umawiał na drugie spotkanie gdyby na pierwszym coś było nie halo. Poza tym możesz mu wprost powiedzieć, że jesteś nieśmiała. Co w tym złego? Jeśli cie lubi i chce być bliżej to zrozumie

umówił się ze mną bo mu mnie żal

Nie wymyślaj. Ciesz się,że znowu się spotkacie

4

Skoro się zgodził to idź, niezależnie od tego jak to będzie miało wyglądać. Może zabrzmi to przedmiotowo, ale nabierasz obycia. Nieśmiałość można zwalczyć tylko w ten sposób. Kontaktując się z innymi jak najwięcej w sytuacjach które wzbudzają w nas tą nieśmiałość. Tak więc mimo wszystko będziesz do przodu, a porażkami się nie zrażaj (wiem, łatwo się mówi), nigdy nie będzie w 100% jak byśmy chcieli, zresztą wtedy by to wszystko nie miało sensu i byłoby nudno.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIERWSZA MIŁOŚĆ I RANDKI » Ta wstrętna nieśmiałość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024