Wypadające włosy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wypadające włosy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Wypadające włosy

Cześć dziewczyny !
Otóż borykam się z bardzo trudnym problemem , mianowicie z wypadaniem włosów .
Która z was ma taki problem ? Co takiego stosowałyście na poprawę ?
Używałyście płyn Ell-Cranell?
Macie jakieś rady?:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypadające włosy

Jesień to taki okres kiedy włosy wypadają w większej ilości. Jeżeli u Ciebie to coś poważniejszego wybierz się do Trychologa.

3

Mi kiedyś okropnie wypadały włosy i...podcięłam je. Problem praktycznie mi zniknął. Dodatkowo używałam odżywki Gliss Kur Hair repair ultimate fluid (czarne opakowanie). Smarowałam na końcówki i troszkę wyżej. Dodatkowo odżywka z jajek i brak tortur suszarką i prostownicą. Gdy musiałam gdzieś wyjść to wymyślałam różne ciekawe fryzury. Włosy mi odżyły i stały się mocniejsze. Słyszałam też, że nafta kosmetyczna wzmacnia włosy. smile

4

A ile czasu Ci już wypadają?
Bo to może być kwestia złego szamponu, złe-za mocne spinanie włosów na noc, złe rozczesywanie, zła dieta, stres, przesuszenie (może się łamią i wyglądają jakby wypadały)...

Przeanalizuj i spróbuj znaleźć przyczynę i wtedy dopiero działać.

Mojej mamie kiedyś strasznie zaczęły wpadać włosy od.....poszewki na poduszkę, która szarpała jej włosy.

5

poprostumagda napisał/a:

Jesień to taki okres kiedy włosy wypadają w większej ilości. Jeżeli u Ciebie to coś poważniejszego wybierz się do Trychologa.

A myślałąm,że tylko ja tak mam.
Zawsze we wrześniu mam problem z wypadanie włosów, a później jakoś lepiej.
Jak biorę zestaw witamin, to mniej wypadają.

6

Mnie zaczęły wypadać przy odchudzaniu się. Grzywka już prawie cała wyleciała. Stosowałam wcierkę Jantar i łykałam Biosilicę Max. Podziałało. W sumie wzięłam chyba z 5 opakowań. Ale przy trzecim już było ok. Pozostałe dwa brałam tak na wszelki wypadek. wink

7

Mi sypią się przy większym stresie:/ Wtedy jem więcej: ryb, pestek dyni, orzechów, piję pokrzywę i skrzyp (nie tabletki - własnoręcznie robione napary), a od zewnątrz stosuję tonik Novoxidyl. Chciałabym nie suszyć włosów suszarką, no ale myję rano włosy i śpieszę się do pracy, więc niestety... Z mokrymi przeciez nie wyjdę. Ale preparaty z triaminodilem dają radę! big_smile

8

Miałam ten sam problem, włosy wypadały mi garściami. Moja fryzjerka poleciła mi Kerastase, Specifique, Bain Prévention (Kąpiel zapobiegająca wypadaniu włosów). Zapłaciłam ok 80PLN w salonie (przez internet ok 65PLN). Głowę myje się dwa razy (za każdym razem na chwilę zostawiamy pianę na włosach)
Szampon jest bardzo wydajny i na prawdę pomaga! Nie do końca wierzyłam w jego działanie ale w końcu przy czesaniu na szczotce zostaje tylko kilka włosów... smile

9

Mi włosy zaczęły wypadać kiedyś dawno, kiedy przeprowadziłam się ze wsi do dużego miasta. Wtedy okazało się, że przyczyną był stres. Od jakiegoś czasu znów mam ten problem, ale teraz przyczyną jest choroba tarczycy. Jeśli włosy zaczynają wypadać nagle, widzisz, że jest to wzmożone to zawsze warto poradzić się specjalisty, trychologa najlepiej.

10

ja zauważyłam że mneij mi leca odkąd zwiazuje włosy na noc, zmieniłam szczotkę i sposób mycia włosów

11

Faktycznie, słyszałam o tym, że jak się podetnie włosy to problem wypadania staje się dużo mniejszy? Ale mnie strasznie jest szkoda moich włosów. Te wszystkie odżywki, belissy itp. Mnie osobiście to nie pomaga i w moim przypadku to  strata kasy. Jakiś czas temu zainwestowałam w dobre (czyt. trochę droższe) serum i jest poprawa! Już mi włosy nie wychodzą garściami pod prysznicem i nie muszę się stresować ze wyłysieję :-)  Nazywa się Colosregen, do kupienia w necie, nie wiem czy mają sklepy stacjonarne ale można sprawdzić na ich stronie, zainteresowanym mogę podać adres www.

12

spróbuj zażywać jakieś suplementy typu merz, czy tańsze odpowiedniki, sprawdziłam, pomaga, a do tego możesz wprowadzić do diety więcej warzyw i owoców, taka mała terapia witaminowa, myślę, że to jest właśnie główny powód wypadania włosów - brak witamin wink

13

A możne znacie jakiegoś Trychologa w Warszawie, wiem mogę zobaczyć sobie w necie ale ja wole takiego sprawdzonego ?

14

Ja na wypadanie włosów używałam wcierki i szamponu z serii Jantar firmy Farmona. Pomogło. Tyle, że to ziołowy preparat, więc z jednej strony owszem, odżywia włosy a nawet stymuluje ich wzrost, ale z drugiej strony same włosy przesusza, więc polecam stosować jakieś odżywki nawilżające wink

15

madzix napisał/a:

Faktycznie, słyszałam o tym, że jak się podetnie włosy to problem wypadania staje się dużo mniejszy? Ale mnie strasznie jest szkoda moich włosów. Te wszystkie odżywki, belissy itp. Mnie osobiście to nie pomaga i w moim przypadku to  strata kasy. Jakiś czas temu zainwestowałam w dobre (czyt. trochę droższe) serum i jest poprawa! Już mi włosy nie wychodzą garściami pod prysznicem i nie muszę się stresować ze wyłysieję :-)  Nazywa się Colosregen, do kupienia w necie, nie wiem czy mają sklepy stacjonarne ale można sprawdzić na ich stronie, zainteresowanym mogę podać adres www.

Madzix, ja jestem zainteresowana tym serum, podaj mi proszę adres strony smile

16 Ostatnio edytowany przez slońce1 (2014-11-18 11:43:33)

dobry jest Vichy Dercos aminexill dla kobiet.

Powodem wypadających włosów był u mnie stres i choroba tarczycy. Wtedy nawet vichy nie pomoże.

17

spinka_z napisał/a:
madzix napisał/a:

Madzix, ja jestem zainteresowana tym serum, podaj mi proszę adres strony smile

Jasne ;-)
http://genactiv.eu/pl/c/Colosregen/66
Na szczęście bardzo szybko wysyłają towar, więc szybko będziesz mogła zacząć kurację .

18

Od 3 miesięcy stosuję Revalid i muszę Wam powiedzieć: super. Naprawdę jest różnica. Przy czesaniu widzę coraz mniej włosów na szczotce. Najpierw brałam tylko tabletki, a teraz używam jeszcze szamponu. Słyszałam, że ten lek ma dobre opinie i spokojnie mogę to potwierdzić. Kupiłam przez internet w melissie, mają 270 kapsułek za 73 zł, a normalnie w aptekach widuję 90 tabletek za ok. 35-40 zł hmm Trochę różnica... Trzeba brać 3 dziennie, ale naprawdę widać rezultaty.

19

Mi pomogło stosowanie nafty kosmetycznej na 10 min przed myciem włosów a rano wcieranie soku z brzozy w skórę głowy smile

20

Przejdź się do apteki i poproś o tonik/szampon z Triaminodilem. Preparaty z tym składnikiem świetnie się u mnie sprawdziły to może też u Ciebie zadziałają! wink

21

W tym okresie wiekszosc osob odczuwa wieksze wypadanie wlosow, to nic niepokojacego, wiele czynnikow ma wplyw na wypadanie wlosow, zla dieta, stres, nie odpowiednie kosmetyki do wlosow, leki itp. zrob badadnie krwi by wykluczyc choroby np. klopoty z tarczyca, wyniki skonsultuj z lekarzem a gdy wyniki beda dobre to idz do apteki i kup tabletki wzmacniajace wlosy i jakis dobry szmpon przeciw wypadaniu, szampon kup w aptece lub w hurtowni fryzjerskiej. staraj sie wlosow nie szarpac a gdy bedziesz je rozczesywac rozczesuj wlosy od koncow w gore, szczotka z miekkiego wlosia lub grzebieniem z szerokim rozstawem zabkow

22

Teraz z czystym sumieniem mogę polecić wcierkę jantar i wodę brzozową
wcieram raz dziennie. W sumie jantar używałam 3 tygodnie a potem wodę brzozową. przez kolejne tygodnie.
Choć jak używałam jantaru to w międzyczasie i wody brzozowej, działa też na przetłuszczanie się włosów.
Najlepiej wcierać na noc...
ups chyba tsrasznie chaotycznie napiałam...

23

Na mnie jakoś nie działaly te wszystkie maski i płukanki. Dopiero w aptece dała mi magister tabletki i od środka odbudowały mi włosy. Ja wziełam wtedy Vitapil takie opakowanie miało 60 tabletek i codziennie brałam jedną. Po pierwszym opakowaniu już widziałam efekty. Nie zawsze problem leży od zewnątrz w samych włosach. Czasem jednak nie widać problemu od środka.

24

Moim zdaniem trzeba działać biorąc pod uwagę wszystkie perspektywy. A wzmocnienie od środka jak najbardziej jest potrzebne.

25

Zdrowa dieta, ograniczenie prostownicy i suszarki  iwłosy staną się mocniejsze i zdrowsze

26 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-27 18:47:28)

Zgadzam się;) Zdrowa dieta zadziwiająco działa na włosy:) Warto też się ruszać i stosować dobrej jakości odżywki i maski. Z tego co wyczytałam na spam/ włosy są najbardziej osłabione zimą i powinno się łykać witaminy. Dlatego radzę ci kupić coś ze skrzypem. Ja łykam witaminy od miesiąca i zaczynam widzieć różnicę.

27

Dokładnie trzeba szczególnie w okresie jesienno-zimowym uzupełniać witaminy. fajne są suplementy z costa nature ze skrzypem i wyciągiem z borówki.

28

czy Ty długo je bierzesz?

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wypadające włosy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024