Cześć Dziewczyny! ![]()
Od jakiegoś czasu zbieram się do powrotu do moich naturalnych włosów. Przez parę ładnych lat molestowałam moją czuprynę farbami i miejscową dekoloryzacją bo chciałam różnokolorowe pasemka. Efekt? Dość opłakany. Wlosy suche, zniszczone, a fryzura nie przypomina fryzury. W dodatku latka lecą i chcę wyglądać poważnie i ładnie. Myślałam o tym aby wrócić do swojego natural koloru czyli takiego ciemny blond/jasny brąz. Ciężko dokładnie odkreślić. Znalazłam w necie coś takiego jak oferta powrotu do natury w salonach Nowa Fala. Polega to na tym ze umawiasz sie na serie zabiegow strzyzenia, regeneracji i przywracania naturalnego koloru.
Myślicie że warto w to inwestować? A może zrobić zwykłą dekoloryzację po całości? Proszę o rady.
Koleżanka ostatnio zrobiła dekoloryzację.
Odradza stanowczo rozjaśnianie.
Dobre kosmetyki do dekoloryzacji i później mocne odzywienie
A czy dekoloryzacja nie sprawi, że zginie mi pigment we włosach na amen?
Nie, dekoloryzacja sprawia że ściąga się sztuczne kolory, natomiast naturalny zostaje
Wiesz co..moja kolezanka miala tak ze po prostu jak dekoloryzowała to miała wręcz białe włosy...obawiam sie tego
cześć dziewczyny - dekoloryzacja polega na całkowitym pozbyciu się pigmentów z włosów -sztucznych i naturalnych! W trakcie dekoloryzacji włosy przybierają barwy - brąz, miedź, pomarańcz,żółty, biały - w zależności jaki kolor
finalny chcemy osiągnąć - nie ma możliwości zdekoloryzować włosy do koloru naturalnego - jedyne co możemy zrobić to ufarbnować na kolor jak najbardziej zbliżony do naszej natury tak aby uniknąć widocznych odrostów.Pozdrawiam
A widzisz...tak właśnie myślałam. Wielkie dzięki!