Ładne brwi! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Ładne brwi!

Mam nadzieję, że uzyskam tutaj rady na temat brwi, bo sama nie mam pomysłu. Od X lat farbuję włosy na ciemny brąz, ale jestem naturalną blondynką. Dlatego też mój naturalny kolor brwi jest bardzo jasny, a do tego włoski są naprawdę rzadkie:(
Próbowałam już nakładać na nie hennę (strasznie sztuczny efekt!) albo stosowałam specjalną kredkę do brwi, ale nigdy nie byłam zadowolona z efektu. Potem wpadłam na pomysł, żeby zrobić makijaż permanentny brwi, ale gdy wpisałam w wyszukiwarkę i zobaczyłam zdjęcia to się załamałam, bo w niektórych przypadkach strasznie to wygląda:/
Ostatnio w autobusie rzuciła mi się w oczy pewna pani, która miała pięknie zarysowane, ciemne brwi (chociaż była blondynką, więc mniemam, że nie były naturalne), ale bardzo mi się podobały. Sama chciałabym mieć wreszcie piękne brwi, które nadadzą twarzy wyrazistego wyglądu.
Jak Drogie Panie dbacie o swoje brwi? Jesteście zadowolone z nich? Czy możecie coś poradzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ładne brwi!
lady_x napisał/a:

Ostatnio w autobusie rzuciła mi się w oczy pewna pani, która miała pięknie zarysowane, ciemne brwi (chociaż była blondynką, więc mniemam, że nie były naturalne

Ja jestem naturalną blondynką i mam ciemną oprawę oczu więc możliwe że owa pani również nic z brwiami nie kombinowała wink

Polecam codzienne smarowanie brwi kremem nivea albo olejkiem rycynowym smile

3 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-10-05 20:25:30)

Mało dbam o brwi.  Podkreślam czasem grafitową kredką lub cieniem do powiek. Nie używam czarnej mimo, że mam ciemne włosy.

4

Moja starsza córka ma jasne i rzadkie brwi.
Są one jej utrapieniem,bo ja i młodsza córka mamy ciemniejsze.
Na codzień smaróje brwi jak i rzęsy olejkiem rycynowym a co dwa miesiące chodzi do kosmetyczki na regulację i przyciemnianie.
Nie używa henny dostępnej w drogeriach bo ona zbyt mocno przyciemnia i wygląda nienaturalnie przy jasnych oczach i włosach.
A kosmetyczka robi jej to bardzo naturalnie i niedrogo.
Koszt regulacji z przyciemnianiem 15 zł u nas smile

k.a.p napisał/a:
lady_x napisał/a:

Ostatnio w autobusie rzuciła mi się w oczy pewna pani, która miała pięknie zarysowane, ciemne brwi (chociaż była blondynką, więc mniemam, że nie były naturalne

Ja jestem naturalną blondynką i mam ciemną oprawę oczu więc możliwe że owa pani również nic z brwiami nie kombinowała wink

Polecam codzienne smarowanie brwi kremem nivea albo olejkiem rycynowym smile

Ja używam regenrum. Wzmacnia, ale nie przyciemnia.

6

Dziękuję za porady!
Na kosmetyczkę się jeszcze nie decyduje, bo jednak nigdy nie byłam zadowolona z efektów, a tak to przynajmniej sama decyduje jak moje brwi mają wyglądać;)

Zastanawia mnie ten korektor 3 w 1 Art Scenic z Eveline. Szczoteczkę ma jak przy tuszu do rzęs i niezłe opinie na wizażu.
Używała może któraś z Was tego "cacka"?
Może ten korektor w połączeniu z kredką o podobnym kolorze da jakiś fajny rezultat? Bądź sam korektor w tym wypadku wystarczy...

I jeszcze jedno- macie ulubioną kredkę do brwi, którą w ciemno możecie polecić?

7 Ostatnio edytowany przez Sienna (2014-10-09 13:40:15)

Witaj Lady, kupilam ten 3 w 1 Art Scenic z Eveline pare miesiecy temu, szukalam czegos zeby przyciemnic brwi i polecono mi go w sklepie. Od tego czasu sie nie rostajemy ;-) Naprawde super rzecz i mozesz codziennie go zmyc i nalozyc wedle oczekiwanego efektu, wiecej lub mniej. Super rozwiazanie wlasnie dla twojego "problemu"> Wyglada naturalnie i lekko, o wiele lepiej niz kredka.
Jezeli chodzi o to ostatnie to ja uzywam juz lata tylko kredek Gosh, sa miekkie i ladnie sie rozprowadzaja.
W kazdym razie nie czekaj tylko biegnij po ten korektor! Nie pamietam ile kosztuje ale starcza na dlugo. Pozdrawiam

Aaaa, i jeszcze dodam ze tym korektorem musnij tylko lekko wierzchnia czesc brwi i nie dociskaj za mocno, pozniej tylko palcami albo patyczkiem wymodeluj ksztalt.
Powodzenia i daj znac co o nim sadzisz.

8

Art scenic sprawdza się fantastycznie, też polecam.

9 Ostatnio edytowany przez lady_x (2014-10-12 18:05:44)

KatCa i Sienna- dzięki, przekonałyście mnie do zakupu;)

Tylko z tego co wiem to są dwa odcienie- czarny i brązowy, no i mam dylemat, który wziąć. Co prawda włosy mam ciemne (bardzo ciemny brąz), ale bladą cerę, no i boję się, że efekt może wyglądać komicznie jeżeli zdecyduje się na czarny, a brązowy chyba jednak nie będzie się tak rzucał w oczy...

10

Hej
Jezeli masz bardzo ciemne wlosy to lepiej kup czarny, mozesz go delikatniej rozprowadzic zeby efekt nie byl za mocny. Nie wiem jak wyglada ten brąz ale przy twoim kolorze wlosow raczej sie nie sprawdzi. Najlepiej jak brwi sa w kolorze wlosow (oczywiscie nie brac doslownie, pewnie platynowe, kruczo czarne czy czerwone brwi wygladalyby komicznie).

11

Ja mam brąz, który sam w sobie jest dość ciemny ale pasuje mi idealnie smile Zawsze można je delikatnie podcieniować.

12

Ja zdecydowanie najbardziej lubie pudry do brwi, uzywam od golden rose, ze wzgledu na swietna pigmentacje i trwalosc. Teraz marka ta wydala nowosc, zestaw do stylizacji brwi, Eyebrow Styling Kit. Zestaw zawiera wosk, dwa odcienie pudru do brwi, pęsetę i pędzelek. Bardzo eleganckie opakowanie z lusterkiem. Dzięki temu zestawowi możemy przeprowadzić pełną stylizację brwi - wyrwać niepotrzebne włoski, nadać im pożądany ksztatł przy pomocy woski i usupełnić luki między włoskami przy pomocy pudru. Puder nie osypuje sie, jest trwaly a efekt naturalny.

13

Mam ten eyebrow styling kit i tez jestem zadowolona, dla lepszego efektu uzywam w polaczeniu  z zelem, a dzieki dwom odcieniom pudrow fajnie mozna brwi wycieniowac, efekt mega smile

14

Teraz są modne wyraźne, równe brwi. Ja i tak wolę bardzie naturalny efekt, ale do obu opcji najlepiej się nada kret z czesadełkiem plus żel do utrwalania brwi

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024