praca i dlugie rozłąki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: praca i dlugie rozłąki

Witam,
Mam dosc dręczące mnie pytanie do kobiet,

Otóż mam prace w której musze co 3 miesiące wyjechać na 4 miesiące w różne miejsca na ziemi, nie ukrywam że staram sie skrócić te kontrakty ale póki co jest ciężko.
Półtora roku temu po powrocie do domu dowiedzialem sie ze juz niemam kobiety z ktora bylem 10 lat i z ktora mam dziecko, znalazla sobie pocieszyciela do łóżka,  bylo mi bardzo ciezko.
Jakos sie podnioslem, poznalem inna kobiete, wspaniala kobiete ktora fascynuje i zaskakuje mnie na kazdym kroku, zakochalem sie i nie moge przestac o niej myśleć,  mamy plany na przyszłość.

Chcialbym zapytać płeć piękną jak widza zwiazek z takim partnerem ktory jest w domu 3 miesiace po czym wyjezdza na 4, ma dziecko z poprzedniego związku i kontakt z byłą przez to ale tylko w sprawach dziecka bo jako kobieta jest dla mnie skonczona po tym co zrobila.
Czasami sie zastanawiam czy są kobiety na tyle silne żeby to przetrwać. Boje sie ze to może i ten zwiazek rozbić.  Teraz jest cudownie i niechce gdybać czy narzekać.
Poprostu chce poznać opinie  kobiet na ten temat.

Pozdrawiam
Delay

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: praca i dlugie rozłąki

Ja sobie takiego związku nie wyobrażam, ale są ludzie którzy tylko w ten sposób potrafią żyć.

A to, że masz dziecko i byłą kobietę.. Każdy ma swoją przeszłość, ważne, żebyś był szczery w tym co mówisz i robisz.

Porozmawiaj z nią i zapytaj czy na pewno wie na jaki związek się pisze i jak wasze życie będzie wyglądać

3

A nie możesz kobiety zabierać ze sobą na te delegacje? Przypuszczam, że praca daje Ci sporą dawkę pieniędzy,  która wystarczy na utrzymanie was dwojga? Albo może są szanse, że ona odwiedzała Ciebie raz na jakiś czas tam, gdzie będziesz? Owszem, długa rozłąka to dość spory problem dla kobiet, które potrzebują ciepła i obecności partnera, ale są też takie, co potrafią.

4

Rozłąki faktycznie są dość długie, zakładam że pensja jest spora więc może faktycznie mógłbyś zabierać ukochaną ze sobą? Jeżeli nie jest spora... Zmiana pracy? Kim jest Twoja kobieta z zawodu? Poważnie planujecie przyszłość? Dom, dzieci? Bo jeśli chcieliście mieć razem dzieci uważam że dobrze byłoby jednak znaleźć coś stabilnego, nigdy nie wiesz co życie przyniesie, choroby, inne trudy, odpukać oczywiście ale weź pod uwagę że wtedy będziesz potrzebny na miejscu, na nic pieniądze, świetna praca. Wszystko zależy też oczywiście od tego jakie macie priorytety w życiu

5 Ostatnio edytowany przez delay (2014-10-03 15:02:47)

Zabierac ze mna nie moge niestety, to praca na morzu wiec nawet bym nie chciał jej brać bo czasami tu jest piekło a w dodatku sami panowie, jeśli o rozmowe chodzi, byly są i będą i tu się dogadujemy bardzo dobrze. Ja bede sie starał skrócić pobyty ale jak wspominaliscie zarobki sa dobre i możemy w krotkim czasie coś swojego zacząć czy mały biznesik otworzyć i wtedy nie będę musiał tak długo przebywac na morzu.
Jesli chodzi o partnerke ma prace w Polsce  ze średnią krajową ale lubi swoją prace, szkolenia, kontakty z ludzmi itp
Pozdrawiam

6

Na Twoim miejscu odłożyłabym trochę grosza i poszukała pracy na miejscu. Bo nie ma co ukrywać, całego życia tak nie przeżyjecie...

7

Odłożyć,  taki mamy plan , ale nie prędko to nastąpi bo niedawno zacząłem karierę i poinformowalem swoja wybranke o tym ale oczywiscie nie mam zamiaru spędzić tak życia.
Kobieta do takiego związku musi być chyba wyjątkowa żeby w nim trwać i kochać,  tęsknić tak samo mocno na początku jakmi po 5 czy 10 latach, ciekawe czy to możliwe,
Ciężkie życie kochać kogoś a być ograniczonym często,  robić coś żeby spełniać marzenia taką drogą

8

Dbaj o Nią, pamiętaj o Niej, może czasem jakaś niespodzianka? Nie wiem jakim jesteś typem człowieka, jaka Ona jest. Z własnego doświadczenia wiem, że listy to coś wspaniałego, czeka się bardzo, nie wiem jak to u Ciebie byłoby możliwe i czy poza codziennym kontaktem interesowałoby Was takie małe urozmaicenie miłości smile

9

Interesuje nas każda forma urozmaicania miłości,  teraz dosyć często mamy kontakt przez neta, staram się ja zaskakiwać,  zawsze coś,  sam czasami nie śpię w nocy bo chciałbym mieć ja przy sobie,
Jest ciężko ale chcemy ułożyć sobie życie na poziomie napewno nie koszttem miłości ale raczej zaufania
Pozdrawiam

10

Ja jestem w takim związku, gdzie mój partner wyjeżdża często do pracy. Nie jest to może 4 miesięczna rozłąka, ale np. 3 dni w tygodniu, co tydzień, czasami krócej, czasami na dłużej. Dla mnie jest to wciąż trudne i myślę, że nigdy nie będę umiała do końca się z tym pogodzić. To przypomina trochę przyjazdy ukochanej cioci, staram się jak mogę aby ją ugościć, zrobić coś razem, nagadać się ile wejdzie, ale z tyłu głowy zawsze tli się myśl: ona zaraz będzie wyjeżdżać, zaraz nadejdzie ten dzień....

Myślę, że na jakiś czas taka sytuacja może być do zaakceptowania (różnie jest w związkach, czasami jedno jedzie za chlebem, czasami drugie i można to przetrzymać), ale na dłuższą metę i wtedy kiedy jest dziecko, kobieta traci grunt pod nogami (nawet jak pieniędzy w domu jest wystarczająco), czuje się samotna, opuszczona, obciążona, bez wsparcia (kontakt przez internet, telefony nie są w stanie wynagrodzić braku drugiej osoby na co dzień). Moim zdaniem, powinieneś wyznaczyć sobie okres zarobkowy, w którym będziesz wyjeżdżać, a kiedy przyjdzie jego koniec, definitywnie znaleźć pracę na miejscu. Na dłuższą metę taki związek raczej nie przetrwa.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024