Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

Temat: Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja?

Moje uszanowanko, mogę tu opisać krótko swoją historię oczekując na Wasz feedback?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Realista (2014-09-30 23:57:40)

Odp: Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja?

Tak

3

Mam 24 lata. Wyglądam normalnie, robię dobre pierwsze wrażenie, a nigdy na serio nie miałem dziewczyny. Nie potrafię się do nikogo zbliżyć emocjonalnie. Być może to wynik patologii z dziecinstwa i z okresu dorastania - mieszkałem z matką i babcią, które niszczyły mnie psychicznie,  ciągle mnie wyzywały i miały pretensje o wszystko.
"Żałuję, że Cię urodziłam, mogłam Cie wyskrobać"
"ty ku."
"Ty parobku! bedziesz nikim",
"ty diable",
"żryć nie dostaniesz"
"tam wyp* z psem spać"

dzień w dzień potok wyzwisk

Z nikim sie po szkole nie spotykałem, ciągle siedziałem w domu poza szkołą. Chowałem się w grach komputerowych, rżnąłem całymi dniami. Niestety czasami babcia wyłączała mi prąd i musiałem tak czasem spęzać wieczory bez prądu. Każdy dzień w szkole był traumatyczny - odstawałem od rówieśników i mnie wytykali palcami (na 1 roku, na 3 miałem zespół rockowy i byłem starszy, to już mnie przestali wytykać, ale nie przestali zauważać jako kogoś dziwnego). W sumie to później już chciałem się wyróżniać i nawet mi się to zaczynało podobać, że jestem inny.

Mając 18 lat pierwszy raz w życiu zagadałem do dziewczyny - najpiękniejszej na świecie. Jak ją pierwszy raz zobaczyłem 2 lata wcześniej to pomyslalem "o ta by mogla byc moja dziewczyna", ale myslalem ze jest starsza i ze bym nie mial szans. Przez półtorej roku czesto jak sie mijalismy na korytarzach to patrzylismy sobie w oczy, ona się wtedy rumieniła, i dopiero zagadałem do niej jak miałem te 18 lat. Było jak na filmie. Staliśmy jak małe dzieci i patrzylismy sie na siebie z bananami na twarzy. Była taka piekna i miała taki piękny głos.
Poszliśmy na 1 spotkanie, ale tak sie denerwowałem , że się przed nim napiłem piwa (tez pierwszy raz w zyciu), kupiłem kwiatka za 2zł (bo mama dawała mi kieszonkowego 2zł miesięcznie, więc musiałem rozplanować wydatki big_smile ) i poszedlem na to spotkanie. Oczywiscie spieprzylem, bo gadałem jak głupek przez ten alkohol i ona nie chciala juz sie ze mna umówić na drugie. Popadłem przez to w depresję, która trwała z 2-3 lata. Sprasował mi się wtedy od tego mózg. Mam wrażenie , że do dziś jest sprasowany - nie mam już np. poczucia humoru, a kiedys w gimnazjum sypałem często żartami i ci co je rozumieli to się śmiali. No i jak mi się tak sprasował to jedyne czego się potrafiłem uczyć to matematyka i informatyka, cala reszta same dwóje, a od zawsze uważałem się przecież za humaniste. Poprostu stałem się debilem. Dlatego też wybrałem ścisłe studia, bo nigdzie indziej bym sobie nie poradził. Całe szczęście!

Na studiach bardzo chcialem znalezc dziewczyne, ale nie umialem, tylko pojedyncze przygody mi się trafiały (ale bez pełnego seksu) - dużo cwaniakowałem. Dziewczyny bardziej mnie lubią gdy cwaniakuję i udaję. Zwykłego, spokojnego "mnie" chyba nie lubią. W tamtym czasie o dziwo wszyscy wokół myśleli ze jestem podrywaczem i potem słyszałem od jakiejs dziewczyny "ja to myslalem ze ty jestes taki, że ciagle wyrywasz laski". yikes

Nie znalazłem miłości. Byłem rozczarowany dziewczynami. Wszystkie to zimne s, emocjonalne ale niestabilne emocjonalnie, uczuciowe, ale niestabilne uczuciowo. Oszukują, ranią, latają z kwiatka na kwiatek, nie mają honoru. Byłem rozczarowany dziewczynami.
Mając 20 lat poszedłem do 1 prostytutki. Żałowałem, ale poszedłem do 2, 3 i kolejnej... do 23 r. zycia nabiłem 10 prostytutek. Chyba już przestałem wierzyć, że kiedykolwiek się uda. Jestem już stary.

Przestałem łazić po prostytutkach, jestem już abstynentem 12 miesiecy. Samotność mnie dobija. Na studiach było kilka dziewczyn które mi się mocno podobały, a one na mnie "patrzyły" tak dziwnie i się do mnie przymilały, a ja nie potrafiłem nic zrobić, bo jak tylko pomyslalem ze moglbym coś zrobić to straszny ból mi się robił w klatce piersiowej. Straszny ból. Z roku na rok coraz mniej jest tkaich dziewczyn co dziwnie na mnie patrzą. Jestem już stary.

Był też czas, że pomyślałem, że znajdę dziewczynę jak zrobię masę, bo zawsze byłęm chudy. Zrobiłem, a dziewczyna się nei pojawiła. Myślałem, że jak zaczne robić hajs to pojawi się dziewczyna. Pracuję od 22 roku zycia w zawodzie, na start dostałem srednia krajowa a dziewczyna i tak sie nie pojawila.

Jestem nikomu na ziemi nie potrzebny i gdybym przepadł to nikt by się tym nie przejął. Właściwie to chciałbym już umrzeć, nie rozumiem czemu Bóg mnie stworzył, mógłby mnie juz zabić. Jedyne co mnie trzyma przy życiu to wiara w Jezusa. Zwłaszcza wiara w Jego słowa:
"
3 Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy królestwo niebieskie.
4 Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni.
5 Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię.
"

A tak to na codzień to jestem pogodnym ,spokojnym i pracowitym człowiekiem... tylko dzisiaj nie wytryzmałem i chciałem to opowiedzieć tutaj... bo nie mam komu tego opowiedzieć.

4

Historia smutna bardzo.
Kobiety takie są właśnie dla kogoś kto udaje.
Żadna nie zakocha sie w Tobie prawdziwym.
W udawanym tylko na chwile - tego pożądają, ale też zwykle dość prymitywne jednostki.
Czego chcesz więcej synu marnotrwny?

5

thepass napisał/a:

Historia smutna bardzo.
W udawanym tylko na chwile - tego pożądają, ale też zwykle dość prymitywne jednostki.

nie prawda, wtedy udawałem to chociaż jakieś poznawałem, przestałem udawać nie poznaję żadnej.

6

A co robisz, żeby jakąś poznać?

7

Gdzie widzisz sprzeczność w tym co napisał żem, a Twoim zdaniem? smile

8

vinnga napisał/a:

nic, a co mam robić?

9

Thepass, a cóżeś Ty popadł w jakieś wysublimowane słowotwory?

Uzupełnię to co napisałeś: udawana osobowość przyciąga takie dziewczyny, które do tej osobowości pasują. Nie dziwne więc, że kiedy osobowość okazuje się inna to ich zainteresowanie znika.

10

thepass napisał/a:

Historia smutna bardzo.

Thepass, to nie to, że one nie zakochują się w Tobie prawdziwym, tylko Ty prawdziwy nie jesteś kompatybilny z tymi, które sobie upatrzyłeś najwidoczniej, a masz na to ciśnienie, stąd frustracja.

11

To manna z nieba ci sama nie spadnie raczej.

12

Wow_wow napisał/a:
vinnga napisał/a:

nic, a co mam robić?

No cóż, pozostaje więc zapuścić warkocz, znaleźć jakąś godziwą wieżyczkę , zasiąść tam i oczekiwać, że, w dobie równouprawnienia, jakaś księżniczka postanowi Cię uratować...

13 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 00:20:38)

ale moja podstawowa osobowość nikogo nie przyciąga... moja podstawowa osobowosc mowi mi zeby sie nie odzywac.
aha jeszcze co do Twoje pytania vinnga: to na I roku latałem po klubach i zaczepiałem na ulicy i na jakiś imprezach na mieście i nic. Poszedłem nawet raz na akademie medyczna i nic. Na II roku w akademiku próbowałem i w pracy, bo pracowałem w call center i NIC. Na 3 roku udzielałem korepetycji i tez mi nic nie wyszlo. No to na IV i V roku nie robiłem nic i jeszcze gorzej. A teraz skonczylem studia.

14

Sądze iż taki prawdziwy nie będzie kompatybilny z żadną.

15

Najbardziej mi się ten fragment spodobał:

No to na IV i V roku nie robiłem nic i jeszcze gorzej.

ZNAKOMITE poczucie humoru!
I like <mnie podoba> big_smile

16

a co miałem robić, ile można ... kurwa mac

17 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2014-10-01 00:42:23)

Oj, bo z "podbijania do lasek" randomowych, byle kogoś mieć nigdy nic trwałego i dobrego nie wychodzi, więc wszystko się zgadza.

Znajdź lepiej hobby, spotykaj się z ludźmi, których cenisz i dobrze się czujesz w ich towarzystwie i wtedy spotkasz kogoś naturalnie..nic na siłę w tych kwestiach.

wykreowałeś sobie problem i teraz musisz go rozwiązywać co?

żesz k.wa mać! wink

18

No to jak skończyłeś studia to klops tongue

Błąd! Studia to nie wszystko! Znajdź dodatkowe zajęcie, zagaduj w pubach, na imprezach, gdzieś musi być ta jedyna smile

19 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 00:50:36)

Elle88 to nie dziala. Miałem pasje , spotykałem się z kilkoma znajomymi, nikogo nie szukałem na siłe i nic.

1frog ile można zagadywać, wiesz jakie to kosztowne, stresujące i bolesne ? A każda panienka robi łaskę, że się w ogóle na nią spojrzy. No chyba, że jest alko, wtedy tylko patrzy komu by tu dać i żeby nikt się nie dowiedizał.

20

Heheheheh "tylko patrzy jak tu komu dać i żeby nikt nie widział" big_smile

Co wy macie z tym szukaniem na siłę..Nie ma to NIE MA i już. A będzie to będzie smile
Co w tym trudnego albo tragicznego?

21

to, że mam 24 lata a nigdy nie miałem dziewczyny. I to prognozuje brak dziewczyny do końca życia. To jest straszne, Nie mów mi , że jakbyś miała być sama przez calutkie życie to by Cie to nie zasmucilo

22

Wow_wow napisał/a:

to, że mam 24 lata a nigdy nie miałem dziewczyny. I to prognozuje brak dziewczyny do końca życia. To jest straszne, Nie mów mi , że jakbyś miała być sama przez calutkie życie to by Cie to nie zasmucilo

Z tym pytaniem to źle trafiłeś, bo ja jestem typem samotnika smile

A co do wieku i żeby to o czymś tam wyrokowało? Bzdura.
Moi 2 ex późno (jak na statystyki) rozpoczęli współżycie jak i pierwsze związki i dla mnie to nie był problem, wręcz powiedziałabym, że jak na nich to i tak za wcześnie tongue

Wiek nie ma nic do rzeczy..Przestań myśleć schematami - myśl samodzielnie.

23 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 01:17:50)

jak jestes typem samotnika skoro mialas juz 2 ex? Nie jesteś. Im będę starszy tym starsze dziewczyny będą w moim zasięgu. A im starsze tym bardziej zepsute.
To jest też mój drugi problem, że nienawidzę dziewczyn za to, że są puszczalskie emocjonalnie, że mają ex. Spuszcza się jej na twarz jakiś koleś przez kilka lat, którego przeciez tak mocno "kocha", potem kolejny prezz kilka lat, potem jeszcze kolejny i potem miałaby przyjść do mnie? taka zużyta i brudna, która zaliczyła 3tysiące godzin emocjonalnego stosunku podczas gdy ja zaliczyłem 10 godzin totalnie bezemocjonalnego? Ale to jest już drugi problem i powiedzmy jestem w stanie zacisnąć zęby i zaakceptować to, choć takiej już nie będę kochał, a maksymalnie lubił. Ale lubienie wystarcza chyba.

24

Wow_wow napisał/a:

jak jestes typem samotnika skoro mialas juz 2 ex? Nie jesteś. Im będę starszy tym starsze dziewczyny będą w moim zasięgu. A im starsze tym bardziej zepsute.
To jest też mój drugi problem, że nienawidzę dziewczyn za to, że są puszczalskie, że mają ex. Spuszcza się jej na twarz jakiś koleś przez kilka lat, którego przeciez tak mocno "kocha", potem kolejny prezz kilka lat, potem jeszcze kolejny i potem miałaby przyjść do mnie? taka zużyta i brudna, która zaliczyła 3tysiące godzin emocjonalnego stosunku podczas gdy ja zaliczyłem 10 godzin totalnie bezemocjonalnego? Ale to jest już drugi problem i powiedzmy jestem w stanie zacisnąć zęby i zaakceptować to, choć takiej już nie będę kochał, a maksymalnie lubił. Ale lubienie wystarcza chyba.

Ty jestes zuzyty i brudny wiec musisz liczyc sie z tym, ze tylko osoba zuzyta i brudna jest dla Ciebie.
Jak jakas jest piekna i niewinna ksiezniczka z bajki, to dla niej jest ksiaze z bajki, a nie Ty.
Musisz sie liczyc ze znalezieniem kogos podobnego do Ciebie, moze tez z problemami emocjonalnymi. Proste.

25 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 01:22:49)

Właśnie ja jestem w miarę czysty bo miałem 10 stosunków , a laska mająca nawet 1 chłopaka przez 4 lata miała stosunków z 700. 10<700 i robiłą to emocjonalnie,a ja to robiłęm jak przy podawaniu ręki. Liczy się zużycie emocjonalne i ilość stosunków a nie ilość partnerów.

Bardziej brzydzę siędziewczynami , które były w długich związkach niż tymi co od czasu do czasu komuś dały na imprezie.

26

Hehehehehhe
Ale świr big_smile

Te prostytutki chyba ci dosypały czegoś do picia w trakcie. Bredzisz jak potłuczony, trudno traktować ten bełkot poważnie wink

27

to co mówię jest logiczne.

28

Wow_wow napisał/a:

to co mówię jest logiczne.

Dla kolesia, który dziwi się, że jest sam mając takie podejście do kobiet - to na pewno logiczne smile

29

Nie jestes logiczny, jestes emocjonalnie rozhisteryzowany i mowi Ci to osoba prawie do przesady logiczna.

30

oczywiscie ze to jest logiczne, powtórzę jeszcze raz: liczy się zużycie emocjonalne.
Jeśli dziewczyna miała 2 ex i ich "kochała" to z 3 już nie pójdzie emocjonalnie głębiej, będzie już tylko odtwarzać. Jak ktoś miał 10 lasek na raz i nic to dla niego nie znaczyło to zachował czystość uczuć, zachował jeszcze coś co nie dał nigdy nikomu.

31

Nie to nie jest logiczne.  Odpowiadajac na pytanie " Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja?"
Ja mysle, ze nie chcialabym sie z Toba umowic nawet gdybys wygladal jak Liam Neeson i tyle zarabial co on. To co mysle.

32

Ok.
to co w takim razie powiesz o facetach, którzy mieli tylko 1 kobietę, która kochali, a z która im nie wyszło i potem kolejne kobiety traktują instrumentalnie - tak jak ty panie z wiadomego przybytku?
Co winne są następne kobiety po ex, że facet tak do nich podchodzi?

Nie rozumiesz istoty problemu: człowiek ma nieograniczone pokłady Miłości, problemem jest kiedy zaczyna to uczucie traktować jako walutę przetargową albo instrumentalnie

33

Widzisz, twój problem autorze polega na tym, że ty najbardziej obawiasz się tego, że kobieta, która miała kogoś PRZED tobą nie będzie w stanie kochać cię równie mocno.
Reszta tej całej paranoi to przykrywka pod to.

34

ogólnie strasznie Ci współczuję ale popatrz na to właśnie, że kobiety mimo to kochały się z miłości
tak, ja też mam żal do dzisiejszych kobiet ale jak kochają to będą uprawiać seks i co Ty im masz w ogóle za złe? seks to potrzeba, każdy tego chce i nie ma w tym nic złego
wyprucie emocjonalne... to brzmi strasznie, niby coś w tym jest. Ty chcesz chyba po prostu przeżyć taką "bajkową" miłość i żałujesz, że kiedy wszyscy randkowali i się umawiali, Ty siedziałeś i byłeś sam. Chcesz przywrócić ten czas, uważasz, że go zmarnowałeś i właśnie myślisz, że jeśli dziewczyna nie zakocha się w Tobie tak jakby była nastolatką to jest "zużyta" -> nie, ona po prostu dojrzała ... bez obrazy ale Ty też powinieneś nieco dojrzeć
w jednym wątku pisali, o tym, że dziewictwo nie jest gwarantem "czystości" a wręcz przeciwnie. Jak miałaby w życiu tylko Ciebie a nagle by naszła ją głupia ochota by z kimś innym spróbować z samej ciekawości to myślę, że byś zmienił zdanie o dziewczynach hmm "zużytych"
PS: seks jest dla ludzi, dlatego one go uprawiają. Proste prawda ?

35 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-10-01 03:00:47)

Wow_wow napisał/a:

oczywiscie ze to jest logiczne, powtórzę jeszcze raz: liczy się zużycie emocjonalne.
Jeśli dziewczyna miała 2 ex i ich "kochała" to z 3 już nie pójdzie emocjonalnie głębiej, będzie już tylko odtwarzać. Jak ktoś miał 10 lasek na raz i nic to dla niego nie znaczyło to zachował czystość uczuć, zachował jeszcze coś co nie dał nigdy nikomu.

Nie zgadzam się. Miałam byłego, byłam z nim 2 lata, współżyliśmy regularnie. Nie pomyślałam, że jestem zużyta, bo miałam wiele stosunków tongue Jak na kimś Ci zależy, to w czym problem? No, ale wiadomo, czasem nie wyjdzie i teraz jestem z moim facetem obecnym ponad 6 lat, lepiej nam się układa i kocham go mocniej, te związki to niebo a ziemia smile Często pierwszy związek to nie jest ten, ja mu nie przypisuję żadnego wielkiego znaczenia, bo teraz wiem, że to nie było to, po prostu pierwszy związek, pierwsze doświadczenie, ale nie najważniejsze, to co najważniejsze przeżywam teraz z moim facetem i jest to lepszy związek, teraz wiem czego unikać, pasujemy do siebie generalnie uważam itp. Odpowiednią osobę można spotkać w różnym momencie życia i niekoniecznie jako pierwszą, można poznać za 2 razem albo i później, to jest bardzo różne, a życie ludzkie to nie jest schemat jeden jedyny. Różnie się układa.

Mój facet miał 1 raz seks kiedyś dawno, dawno, ale jakoś nie traktuje mnie jak zużytą smile Bez przesady... Jakie myślenie tongue Jeden chłopak na forum widzę widzi problem, że dziewczyna kogokolwiek miała, inny, że miała stosunki bez zobowiązań, ale jak w związku to już rozumie, bo były uczucia, więc jego zdaniem usprawiedliwiona, a Ty uważasz, że lepiej bez uczucia, bo Ty tak robiłeś i że mniej razy i dlatego lepiej tongue Niezła paranoja. Takie sądzenie podług siebie, że skoro Ty tak robiłeś bez emocji, to ona też musi i najlepiej jeszcze wyliczać dokładnie ile razy dokładnie uprawiała seks, pewnie nie daj losie więcej niż Ty smile

Co do tematu, to jesteś młodym facetem, masz dopiero 24 lata. Myślisz źle o sobie, rodzina wyrządziła Ci wiele złego. Nad tym najpierw warto byłoby popracować czy to samemu czy z pomocą psychologa. A więcej napiszę już jutro.

Wow_wow napisał/a:

Właśnie ja jestem w miarę czysty bo miałem 10 stosunków , a laska mająca nawet 1 chłopaka przez 4 lata miała stosunków z 700. 10<700 i robiłą to emocjonalnie,a ja to robiłęm jak przy podawaniu ręki. Liczy się zużycie emocjonalne i ilość stosunków a nie ilość partnerów.

Bardziej brzydzę siędziewczynami , które były w długich związkach niż tymi co od czasu do czasu komuś dały na imprezie.

Tak, będziesz samotny. Bardzo długo, a może zawsze. Ponieważ tak jak wspominałeś, Twój mózg jest sprasowany. Bardzo...
Taka teoria... aż żal czytać. Zużycie emocjonalne? A jaka jest emocjonalna przydatność??? Ile kobieta może mieć stosunków? 12,5, bo potem, to już się nie nadaje... Bo uprawianie zaangażowanego seksu z człowiekiem, z którym odczuwasz głęboką więź emocjonalną powoduje,że stajesz się brudny i zepsuty...
Autorze, Ty potrzebujesz porady specjalisty. Takiego, który poukłada Ci te rozprasowane zwoje w mózgu na nowo. Inaczej nawet jeśli jakąś naiwną nastolatkę zbałamucisz, to będziesz toksykiem i zniszczysz ją.
Na ten moment żadna w miarę ogarnięta emocjonalnie kobieta się z Tobą nie zwiąże.

37

wow wow napisz na mejla kalkwie@wp.pl to ci napisze gdzie poznasz ciekawe i normalne dziewczyny.Jesli prawda jest co napisales w 1 zdaniu to mozesz udac sie w takie miejsce gdzie napewno uda ci sie poznac jakas fajna kobiete.

38

No, akurat pierwsze zdanie jest bardzo prawdziwe:

robię pierwsze dobre wrażenie

Ale już w drugim wrażeniu wyłazi prawdziwa osobowość. I nie jest to osobowość "spokojnego, pracowitego człowieka" jak sam autor się określił. To osobowość człowieka skrzywionego emocjonalnie, zgorzkniałego, przeżartego agresją i nienawiścią do świata. Żadna "fajna" dziewczyna takiego nie zechce.

39

Nie oceniajcie go w ten sposob bo z tego co pisze to mial bardzo ciezko w domu.nie jeden by skonczyl pod budka z piwem a gosc jest po studiach i ma prace.

Autorze a ty badz soba i nie udawaj.

40

Owszem, miał ciężko w życiu. Ale każda kobieta będzie oceniała to co widzi TERAZ, nie powody, z których to zachowanie może wynikać. Trudne dzieciństwo jest wyjaśnieniem pewnych zachowań, ale nie ich usprawiedliwieniem. Bo autor już od dawna jest dorosły i może decydować czy chce szukać pomocy, czy mu odpowiada tak jak jest.
Pomocą w takiej sytuacji nie jest głaskanie po główce: "o jakiś ty biedny". Pomocą jest terapia u wykwalifikowanego specjalisty. I to dobrego specjalisty. Ale dopóki autor będzie myślał, że z jego postrzeganiem świata jest wszystko OK - żadna terapia mu nawet przez myśl nie przejdzie.

41 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-01 09:03:13)

Autorze, po co ci tak naprawdę kobieta?

Owszem na początku to będzie [wulgaryzm] ale prędzej czy później i tak to się rozpadnie i wówczas psychicznie osiądziesz na dnie.

Po twoich postach widać że jesteś słaby psychicznie, ja miałem gorzej niż ty w domu a jakoś dałem radę, może jakaś psychoterapia?

Za bardzo analizujesz, za bardzo się w to wczuwasz i już masz myśli samobójcze, a to nie dobrze.

I z jakiego powodu?
Z powodu du...?

Daj spokój, ważniejsze rzeczy są w życiu, a seks zawsze możesz znaleźć w innych miejscach niż agencja, na miłość z bajki nie licz, bajka to jest bajka, coś co nie istnieje.

42

Wow_wow napisał/a:

(...)Wszystkie to zimne s, emocjonalne ale niestabilne emocjonalnie, uczuciowe, ale niestabilne uczuciowo. Oszukują, ranią, latają z kwiatka na kwiatek, nie mają honoru. (...)

im starsze tym bardziej zepsute.(...)

są puszczalskie emocjonalnie, że mają ex. Spuszcza się jej na twarz jakiś koleś przez kilka lat, którego przeciez tak mocno "kocha", potem kolejny prezz kilka lat, potem jeszcze kolejny i potem miałaby przyjść do mnie? taka zużyta i brudna, która zaliczyła 3tysiące godzin emocjonalnego stosunku podczas gdy ja zaliczyłem 10 godzin totalnie bezemocjonalnego? (...)

ja jestem w miarę czysty bo miałem 10 stosunków , a laska mająca nawet 1 chłopaka przez 4 lata miała stosunków z 700. 10<700 i robiłą to emocjonalnie,a ja to robiłęm jak przy podawaniu ręki. Liczy się zużycie emocjonalne i ilość stosunków a nie ilość partnerów.

Bardziej brzydzę siędziewczynami , które były w długich związkach niż tymi co od czasu do czasu komuś dały na imprezie. (...)

Jeśli dziewczyna miała 2 ex i ich "kochała" to z 3 już nie pójdzie emocjonalnie głębiej, będzie już tylko odtwarzać. Jak ktoś miał 10 lasek na raz i nic to dla niego nie znaczyło to zachował czystość uczuć, zachował jeszcze coś co nie dał nigdy nikomu.(...)

Jeśli powyżej zacytowane poglądy są prawdziwymi, to... przyjmij wyrazy głębokiego współczucia.
Jeśli ich nie zmienisz, jeśli dalej pierwszym uczuciem wobec kobiet będzie pogarda, to żadne zasłony dymne (czyli efekt tzw. pierwszego wrażenia) nie pomogą w utrzymaniu znajomości z kobietą, chyba że trafisz na masochistkę.

Podejrzewam, że pod tą pogardą ukrywasz mnóstwo trudnych uczuć. Możesz, ale nie musisz, 'wyprostować' swoje postrzeganie. Podejmiesz decyzję o własnej terapii?

43 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 09:42:16)

to co mam zrobić ? chodziłem na terapie do psychologa 3 miesieczna i nic mi nie dała. Byłem też egzorcyzmowany (bo myslalem ze to dreczenie złych duchów że nie moge sie do nikogo zblizyc, bo byly takie przypadki) i też nic się nie stało tej kwestii.

Nie o tym chce mówić i tak jak napisałem jestem w stanie to zaakceptować, ale Kościół Katolicki mówi jasno , że seks jest tylko dla małżeństw, więc nie mówcie odwrotnie. Jakbym znalazł miłość to bym spokojnie mógł a nawet chciał czekać do ślubu. Popełniłem ogromny błąd, że szukałem pocieszenia u prostytutek.

KKK 2350 Narzeczeni są powołani do życia w czystości przez zachowanie wstrzemięźliwości. Poddani w ten sposób próbie, odkryją wzajemny szacunek, będą uczyć się wierności i nadziei na otrzymanie siebie nawzajem od Boga. Przejawy czułości właściwe miłości małżeńskiej powinni zachować na czas małżeństwa. Powinni pomagać sobie wzajemnie we wzrastaniu w czystości.

(...)

Nierząd jest zjednoczeniem cielesnym między wolnym mężczyzną i wolną kobietą poza małżeństwem. Jest on w poważnej sprzeczności z godnością osoby ludzkiej i jej płciowości w sposób naturalny podporządkowanej dobru małżonków, jak również przekazywaniu życia i wychowaniu dzieci. Poza tym nierząd jest poważnym wykroczeniem, gdy powoduje deprawację młodzieży.

(...)

Bez względu na powagę tego zamiaru ci, którzy podejmują przedmałżeńskie stosunki płciowe, "nie są w stanie zabezpieczyć szczerości i wierności relacji międzyosobowej mężczyzny i kobiety, a zwłaszcza nie mogą ustrzec tego związku przed niestałością pożądania i samowoli" (Kongregacja Nauki Wiary, dekl. Persona humana, 7). Zjednoczenie cielesne jest moralnie godziwe jedynie wtedy, gdy wytworzyła 2364 się ostateczna wspólnota życia między mężczyzną i kobietą. Miłość ludzka nie toleruje "próby". Domaga się całkowitego i ostatecznego wzajemnego daru z siebie (Por. Jan Paweł II, adhort. apost. Familiaris consortio, 80).

W ogóle to przestałem chodzić do tych prostytutek jak się nawróciłem. Byłem w zasadzie poganinem, aż pewnego ranka sobie zdałem sprawę, że jestem nikim jak w tej Pieśni "jeśli byś mówił językami aniołów a miłości byś nie miał byłbyś niczym". I chociaż chyba tego nie robiłem raczej wcześniej to wtedy się pomodliłem do Ducha Świętego prosząc o miłość i o to żebym realizował cel dla którego mnie stworzył. I po 3 dniach moje życie zostało odmienione. System wartości przewrócił się o 180 stopni, oczy się otworzyły, umysł rozjasnił i zrozumiałem co ja głupi robiłem. Tego sie nie da opisać, to była moc od Boga. I sie nawrociłem, znalazłem miłość do Boga, ale miłości do człowieka wciąż nie znalazłem. I pomyślałem sobie, że może jestem wezwany do samotności. Ale okazało się, że nie, bo jak poszedłem na mszę uwolnienia a wcześniej do spowiedzi to poprzez słowa księdza w konfesjonale, (który mną wstrząsnął, że jak to nie szukam kobiety, skoro jest pelno dziewczyn co nie moga znalezc chrześcijanina na męża) Jezus otworzył mi rany związane z samotnością... Najpierw zaklejałem te rany plastrem prostytutek, potem zaklejałem sobie religią (wymówką, że jestem wezwany do samotności), a Jezus przyszedł zerwał mi te plastry i pootwierał te rany... i potem na tej mszy tak mi ta emocjonalna rana krawawiła, że myślałem że tam zdechne. I od tej pory mam tą ranę znów otwartą. To ogromnie boli to straszny ból. Nie chcę tego znów zaklejąc jakimś nowym plastrem tylko to uleczyć!
Bo mówią, że jak Jezus leczy rany to najpierw rani w rane, zrywa w plastry i rozrywa szwy, dezynfekuje i zszywa na nowo. Bóg jednak za mnie wszystkiego nie zrobi i poprostu muszę sam też działać, jeśli chce znaleźć kobietę. Ale nie wiem jak. Gdyby Bóg chciał, żebym był całe życie sam to by mnie w tym utwierdził, a On zrobił odwrotnie. Chce żebym miał kobietę, ale za mnie wszystkiego nie zrobi.

44

Jest istotna różnica między tzw. chodzeniem do psychologa a terapią prowadzoną przez psychoterapeutę. Proponuję to drugie.

Edit:
Listę psychoterapeutów możesz znaleźć między innymi na stronie Polskiego Towarzystwa Psychologicznego.

Wow_wow napisał/a:

(...) Kościół Katolicki mówi jasno , że seks jest tylko dla małżeństw, więc nie mówcie odwrotnie. (...)

Nie każdy należy do KK, nie wszyscy doń należący (w tym również Ty) przestrzegają tej zasady.

45

Wielokropek napisał/a:
Wow_wow napisał/a:

(...) Kościół Katolicki mówi jasno , że seks jest tylko dla małżeństw, więc nie mówcie odwrotnie. (...)

Nie każdy należy do KK, nie wszyscy doń należący (w tym również Ty) przestrzegają tej zasady.

wiem, że nie każdy przestrzega, ale mówiąc o seksie przedmałżeńskim należy mówić w kategoriach błędu, upadku, słabości, a nie pisać, że to jest naturalne, bo nie jest. Człowiek nie jest zwierzęciem, a rewolucja seksualna sprawia, że coraz więcej jest samotnych matek, rozbitych rodzin i pokrzywdzonych dzieci.

Psychoterapeuta? Ile kosztuje taka przyjemność?

46

Wow_wow napisał/a:
Wielokropek napisał/a:
Wow_wow napisał/a:

wiem, że nie każdy przestrzega, ale mówiąc o seksie przedmałżeńskim należy mówić w kategoriach błędu, upadku, słabości, a nie pisać, że to jest naturalne, bo nie jest. Człowiek nie jest zwierzęciem, a rewolucja seksualna sprawia, że coraz więcej jest samotnych matek, rozbitych rodzin i pokrzywdzonych dzieci.

Psychoterapeuta? Ile kosztuje taka przyjemność?

U mnie w mieście koszt jednej godziny psychoterapii wacha się między kwotą 120-200zł

47

Zachęcam Cię do zapoznania się z problemem tzw. samotnych matek, rozbitych rodzin, związków pozamałżeńskich, prostytutek i ich klientów, usuwania ciąży, it.p., w wieku XX, XIX i wcześniejszych, również na terenie tak katolickiego państwa jakim jest/była Polska. Zachęcam po to, byś nie posługiwał się stereotypami i przestał szafować stwierdzeniami, że seks przedmałżeński nie jest naturalnym. (Niezwykle cenną lekturą jest "Piekło kobiet" Tadeusza Boya-Żeleńskiego, skądinąd lekarza.)

Wracając do tematu. smile
Ceny psychoterapii (od bezpłatnej w ramach NFZ-u do kilkuset złotych) są różne w zależności od miejscowości. Najprostszym sposobem na zaspokojenie Twej ciekawości jest telefon do kilku terapeutów, namiary na nich znajdziesz i na podanej wyżej, i na innych stronach w Internecie.

48

wszystko co naturalne pochodzi od Stwórcy. Nawet patrząc z czysto ludzkiego punktu widzenia lepiej zeby kazdy mial zone dziewice czy lepiej ze kazdy mial zone z doświadczeniem? No ale zostawmy to, bo tak jak mówię, jestem w stanie zacisnąć wargi i to zaakceptować.

200zł za godzine? a ile godzin miesiecznie trzeba pyknąć ?

49

Częstotliwość spotkań ustala się podczas pierwszego spotkania; są terapie prowadzone codziennie, kilka razy w tygodniu, raz w tygodniu, rzadziej.

50

nie stać mnie nawet gdyby terapia prowadzona byla 1 raz na tydzień. Zarabiam 3100 na rękę. sad

51

To zależy ale z tego co wiem to cztery wizyty w miesiącu, kiedyś się dowiadywałem, bo miałem zamiar uczęszczać.

52

W ramach NFZ-u jest bezpłatna. Skierowanie można dostać albo od lekarza pierwszego kontaktu, albo od psychiatry (do niego niepotrzebne jest skierowanie).

53

ok no to pojde do psychiatry NFZ

54 Ostatnio edytowany przez Lucyfer00 (2014-10-01 11:15:51)

Cóż za debata smile znacie takie powiedzenie ? "facet na koniec, i tak wybierze najmniej zużytą" smile duży wkład w tok myślenia Autora ma wiara smile wielu z was tego nie zauważyło smile biorąc pod uwagę że jest wierzący, wniosek sam wychodzi smile ja nie jestem wierzący smile ale zgadzam się z tym że ta która miała tysiące członków i miliardy plemników na twarzy to zużytą osobowość smile i ma rację smile będą tylko odtwarzać i dodawać nowości smile i kocham teksty typu sex jest ważny bla bla bla smile powala mnie to smile

55

Lucyfer00 napisał/a:

Cóż za debata smile znacie takie powiedzenie ? "facet na koniec, i tak wybierze najmniej zużytą" smile duży wkład w tok myślenia Autora ma wiara smile wielu z was tego nie zauważyło smile biorąc pod uwagę że jest wierzący, wniosek sam wychodzi smile ja nie jestem wierzący smile ale zgadzam się z tym że ta która miała tysiące członków i miliardy plemników na twarzy to zużytą osobowość smile i ma rację smile będą tylko odtwarzać i dodawać nowości smile i kocham teksty typu sex jest ważny bla bla bla smile powala mnie to smile

fiu fiu, jakie przemyślenia. Autor sam napomniał ze woli te które lubią przypadkowy seks niż te które potrafiły się zaangażować w związek emocjonalnie na dłużej.

Lucyfer00 napisał/a:

Nikt nie mówił o tysiącach członków, mowa była o 2 byłych chłopakach. I o co chodzi z tymi miliardami plemników na twarzy??? Za dużo porno?

57

statystyczna_polka napisał/a:
Lucyfer00 napisał/a:

Nikt nie mówił o tysiącach członków, mowa była o 2 byłych chłopakach. I o co chodzi z tymi miliardami plemników na twarzy??? Za dużo porno?

Porno ? smile nie, czysta matematyka smile dla kumatych smile

Lucyfer00 napisał/a:
Lucyfer00 napisał/a:

Brak mi logicznego powiązania. Dla Ciebie każdy wytrysk jest na twarz? Ja mam za sobą jakąś tam ilość stosunków i ani jednego wytrysku na twarz.. O to mi chodziło. Gdzie tu zatem ta matematyka??

59

Lucyfer00 napisał/a:

Brak mi logicznego powiązania. Dla Ciebie każdy wytrysk jest na twarz? Ja mam za sobą jakąś tam ilość stosunków i ani jednego wytrysku na twarz.. O to mi chodziło. Gdzie tu zatem ta matematyka??

Jeśli kogoś obrażasz licz się z tym że możesz trafić na kamień smile jak pisałem, dla kumatych smile

Lucyfer00 napisał/a:
Lucyfer00 napisał/a:

Jeśli kogoś obrażasz licz się z tym że możesz trafić na kamień smile jak pisałem, dla kumatych smile

A w którym momencie kogoś obraziłam? Nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji wprost? Tylko półsłówka i sugestyjki?

61

Lucyfer00 napisał/a:

A w którym momencie kogoś obraziłam? Nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji wprost? Tylko półsłówka i sugestyjki?

Jeśli nie rozumiesz co pisze smile to nie wiem czemu się czepiasz smile koniec offtopa smile

62

Potrzebowałbyś popracować nad sobą ze specjalistą poważnie piszę i zacząć działać pracować nad swoją pewnością siebie, poczuciem własnej wartości, samooceną smile Zacząć chodzić na imprezy, zagadywać dziewczyny gdziekolwiek jesteś te które Ci się podobają zacząć DZIAŁAĆ porządnie i konkretnie!

63

Musisz zacząć terapię, bo jesteś człowiekiem głęboko skrzywdzonym emocjonalnie. Możesz mieć studia, możesz mieć pracę, możesz mieć kasę, ale do związku się nie nadajesz kompletnie. Najpierw przepracuj swoje problemy, potem szukaj lasek.

64

Musialby znalezc taka co podziela jego poglady, a przy tym go nie potepi za sypianie z prostytutkami.
Terapia moze cos pomoze, ale dla mnie to przypadek, ktory widzialam setki razy. Ktos jest slaby, ma zle doswiadczenia i nagle obsesyjnie modli sie do boga , tego czy innego. I wynik nigdy nie jest pozytywny.

65 Ostatnio edytowany przez Wow_wow (2014-10-01 15:42:03)

co Ty za głupoty gadasz , w momencie kiedy się pomodliłem zmieniło się moja życie i zmienia się ciągle, sa takie zbiegi okoliczności, że prawdpoodobienstwo by to sie stalo normalnei wynosi 0,0000001%. Nie bede teraz tego opisywał bo nie o tym jest temat i owoce nawrócenia są zawsze pozytywne. To że teraz jest mi źle to dobrze, bo sie wezme za siebie i nie bede oklamywał. Bóg mi otworzył rany by to teraz naprawić.

OK, wiec skontaktuje sie z psychiatrą najpierw NFZ. W ogóle od wczoraj mam straszną depresję. Potworną. Nie wiem od czego to. Czy dlatego ze sie pogoda nagle zepsuła, czy dlatego że prawie nic nie jem od tygodnia (Stracilem apetyt), czy dlatego ze jestem chory od 3tygodni (ciagle mam kaszel i dreszcze) czy moze dlatego ze nagrzeszylem ostatnio, a moze dlatego ze wlasnie skonczylem studia. W kazdym razie teraz sobie uświadomiłem, że jestem sam jak palec. Męczy mnie też myśl, że przecież moja ostatnia współlokatorka mogła by być moją dziewczyną, ale kontakt już się urwał. Źle ją potraktowałem przy pożegnaniu. Przy pożegnaniu wzięła mnie na bok, mówiłą coś, że szkoda, że tak krótko się znaliśmy i mało porozmawialiśmy... potem jeszcze dzwoniła pytając o głupoty ,zebym przyjechal zobaczyc... i tym takim swoim ciepły wzruszonym głosikiem, takim smutnym, czułym , pożegnalny... A ja byłem jak kamień. Czemu byłem takim nieczułym debilem? Moze ona na cos tam liczyla, bo jej zawsze imponowałem, wiedziała że mi się podoba, jest sama... no i chrzescijanka... Ale spieprzylem moglem ja brac, ale kto wie może ją gdzieś jeszcze spotkam na ulicy. Szkoda tylko że już takiej jak ona nie poznam. Muszę poznać lepszą.

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co dziewczyny myślą o takim facecie jak ja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024