Zauroczyłem się w dziewczynie która za rok bierze ślub - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczyłem się w dziewczynie która za rok bierze ślub

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-09-30 18:51:09)

Temat: Zauroczyłem się w dziewczynie która za rok bierze ślub

Hej hej

Niedawno poznałem dziewczyne ktora jest zaręczona i za rok bierze ślub.Ostatnio pogadalem z nia.zauwazylem ze chyba sie jej podobam.patrzyla mi w oczy,poprawiala wlosy,usmiechala się.
Pozniej jeszcze od jej kolezanki dowiedzialem sie zebym przyjechal na taki kurs.ze własnie ona mowila tej naszej kolezance zeby mi to zaproponowala i zebym przyjechal tez.
Nie wiem nic wiecej o niej.wiem tylko ze za rok bierze ślub.strasznie mi się podoba i nie moge przestac o niej myslec.Myslicie ze moge zaczac zarywac czy lepiej odpuscic temat i nie mieszac jej w glowie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zauroczyłem się w dziewczynie która za rok bierze ślub

Do zajętych kobiet się NIE zarywa.
Jeśli to zrobisz, to tylko źle świadczy o Tobie.

3 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-09-30 18:53:32)

A jesli ona czegos szuka?Ja tez sie spotykam z kims ale nie wiaże z tą kobieta planow na przyszłosć.

4

Zapytaj o to wprost. Czy szuka z Tobą przygody? Od razu będziesz miał jasny obraz i już więcej Ci w oczy nie popatrzy tongue

5

Wstrząs napisał/a:

A jesli ona czegos szuka?

A nie sądzisz, że ta koleżanka pośredniczka, czegoś chce?

6 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-30 18:56:11)

Wstrząs napisał/a:

A jesli ona czegos szuka?Ja tez sie spotykam z kims ale nie wiaże z tą kobieta planow na przyszłosć.

A nawet jeśli ona szuka, to co z tego?
Co Cię to obchodzi? Ona ma faceta.
Chcesz być tym drugim? I świnią, która rozwala czyjś związek?
No halo, aby na pewno masz mózg na odpowiednim miejscu?

Już nie wspomnę o lasce, z którą jesteś.
Jak to nic poważnego, to po co się z nią spotykasz? Seksu Ci trzeba, to sobie kup lalkę gumową, a nie się kobietą bawisz.

7 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-09-30 19:01:06)

adamajkis napisał/a:
Wstrząs napisał/a:

A jesli ona czegos szuka?

A nie sądzisz, że ta koleżanka pośredniczka, czegoś chce?

Tej kolezance posredniczce to sie podobam bo juz mi nie raz muwila o tym.Tyle ze ja nie jestem nia zainteresowany i nigdy nie bede.
sluchaj po co by miala tamta zajeta dziewczyna miala moze nie nalegac ale przekazac zebym gdzies przyjechal.Ja doskonale znam kobiety i widzialem jak ona sie zachowywala i jak byla rozmową ze mne zainteresowana.

8

Cynicznahipo napisał/a:
Wstrząs napisał/a:

Jak to nic poważnego, to po co się z nią spotykasz? Seksu Ci trzeba, to sobie kup lalkę gumową, a nie się kobietą bawisz.

ale ja nie jestem w zadnym powaznym zwiazku.normalne spotkania nic powaznego.

9

Obleśne. Jak można w ogóle się zastanawiać nad czymś takim...

Nie wiem, nie dociera do Ciebie, że ona ma faceta, z którym się regularnie kocha? Z którym żyje? Planują małżeństwo!
Po cholerę chcesz się wpieprzyć w ten układ? Nie masz co robić?

10 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-09-30 19:08:16)

a to malo ludzi ktorzy byli zareczeni rozstawalo sie ze soba nawet wtedy jak slub byl zaplanowany?ja nie chce tak bezposrednio uderzac raczej tak chce wybadac czy ona wogole jest z tym swoim szczęśliwa czy to taki zwiazek z koniecznośći.ona ma 20 lat wiec podejrzewam ze ten slub to bardziej tak nieprzemyslany jest.kto w takim mlodym wieku teraz slub bierze?

ona nie jest jakas super ladna raczej mocno przecietna ale ma cos takiego w sobie ze mnie jak ją tylko zobaczylem trafilo.

11 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-30 19:10:25)

Wstrząs napisał/a:

a to malo ludzi ktorzy byli zareczeni rozstawalo sie ze soba nawet wtedy jak slub byl zaplanowany?ja nie chce tak bezposrednio uderzac raczej tak chce wybadac czy ona w ogole jest z tym swoim szczęśliwa czy to taki zwiazek z koniecznośći.

Sorry, koleś, ale jakby była nieszczęśliwa, to by odeszła od narzeczonego.
Powtarzam, jesteś obleśny. W życiu nie chciałabym takiego typa jak Ty, totalnie pozbawionego moralności. Bleh.

Mam nadzieję, że jak się nie ogarniesz, to tamten typ Cię znajdzie. I zrobi porządek.

Wstrząs napisał/a:

ona ma 20 lat wiec podejrzewam ze ten slub to bardziej tak nieprzemyslany jest.kto w takim mlodym wieku teraz slub bierze?

Co to ma być w ogóle? Nie Ty decydujesz o tym, kto i w jakim wieku wychodzi za mąż. Ja np. wyszłam za mąż mając 21 lat. Jakbym się dowiedziała, że jakiś napalony kretyn/kretynka  zagraża mojemu związkowi, to bym chyba gołymi rękami zatłukła.

12

Hm, kobiety nawet w zajętych związkach czasem zachowują się tak, żeby inni zwracali na nie uwagę i robią to świadomie, co nie znaczy, że mają coś glębszego na myśli. Ot, sama świadomość, że wzbudza pociąg też w innych mężczyznach oprócz swojego faceta sprawia im satysfakcję. Może to Ty wpadleś w sidło jej satysfakcji a nie ona jest w złym związku?

13

duszyczka napisał/a:

Hm, kobiety nawet w zajętych związkach czasem zachowują się tak, żeby inni zwracali na nie uwagę i robią to świadomie, co nie znaczy, że mają coś glębszego na myśli. Ot, sama świadomość, że wzbudza pociąg też w innych mężczyznach oprócz swojego faceta sprawia im satysfakcję. Może to Ty wpadleś w sidło jej satysfakcji a nie ona jest w złym związku?

No wiadomo, laska też nieciekawa, jej postawa każdego normalnego faceta powinna odpychać...
Ale to nie znaczy, że on ma skorzystać z jej ''zaproszenia''. No kurde, ludzie, gdzie Wasza moralność?

14

czujesz się na siłach to podbijaj - pamiętaj o jednym - wyrwiesz - będziesz na cenzurowanym, nie wyrwiesz - będziesz miał prze....ną opinię nieudacznika co lubi rozwalać związki... sam przemyśl czy warto...

15

powiem Ci tyle.na kobietach znam sie jak malo kto.gdybym widzial ze nie jest mna zainteresowana to bym odpuscil.zakochana dziewczyna by nie patrzyla mi caly czas w oczy przy rozmowie.nie mowiac juz o tym ze sie usmiechala i poprawiala wlosy caly czas.
po co gada naszej kolezance zebym gdzies przyjechal gdzie ona tez bedzie skoro zna mnie bardzo krotko?

16

gen napisał/a:

nie wyrwiesz - będziesz miał prze....ną opinię nieudacznika co lubi rozwalać związki...

Czy wyrwie, czy nie - pozostaje nieudacznikiem bez moralności.

17

Cyniczna, normalny facet nie będący w stałym związku i majacy ochotę na dziewczynę lub jej zaproszenie, prawdopodobnie z tego skorzysta wymyślając sobie jakieś bzdurne wytłumaczenie swojej uległości. "To ona mnie uwiodla!" Tak powie, kidy jej facet go dorwie tongue ale to mu nie pomoże wink

18

duszyczka napisał/a:

Cyniczna, normalny facet nie będący w stałym związku i majacy ochotę na dziewczynę lub jej zaproszenie, prawdopodobnie z tego skorzysta wymyślając sobie jakieś bzdurne wytłumaczenie swojej uległości. "To ona mnie uwiodla!" Tak powie, kidy jej facet go dorwie tongue ale to mu nie pomoże wink

Dla mnie to jest chore.
Za samą próbę podbijania do zajętej laski powinno się dawać takim w pysk. Może by się oduczyli.

19

Wstrząs napisał/a:

powiem Ci tyle.na kobietach znam sie jak malo kto.gdybym widzial ze nie jest mna zainteresowana to bym odpuscil.zakochana dziewczyna by nie patrzyla mi caly czas w oczy przy rozmowie.nie mowiac juz o tym ze sie usmiechala i poprawiala wlosy caly czas.
po co gada naszej kolezance zebym gdzies przyjechal gdzie ona tez bedzie skoro zna mnie bardzo krotko?

Znasz się na kobietach? To powinieneś wiedzieć, że każda normalna kobieta potrzebuje poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji. Odbij ją i potem niech ktoś Tobie ją odbije i tak w kółko. Chcesz taką dziewczynę? Po co Ci co? Rozwalisz związek a i Ty możesz z tego nic nie mieć.

20

Nie rozumiecie ze to jest silniejsze ode mnie?

JESLI WYBADAM ZE JEST Z NIM SZCZESLIWA I GO BARDZO KOCHA TO OCZYWISTYM JEST ZE ODPUSZCZE TEMAT.

21

Cyniczna - bredzisz niczym nałóg na odwyku - że niby jak ktoś zajęty to pozamiatane??? - shit dla ubogich...

22

Wstrząs napisał/a:

Hej hej

Niedawno poznałem dziewczyne ktora jest zaręczona i za rok bierze ślub.Ostatnio pogadalem z nia.zauwazylem ze chyba sie jej podobam.patrzyla mi w oczy,poprawiala wlosy,usmiechala się.
Puzniej jeszcze od jej kolezanki dowiedzialem sie zebym przyjechal na taki kurs.ze własnie ona mowila tej naszej kolezance zeby mi to zaproponowala i zebym przyjechal tez.
Nie wiem nic wiecej o niej.wiem tylko ze za rok bierze ślub.strasznie mi się podoba i nie moge przestac o niej myslec.Myslicie ze moge zaczac zarywac czy lepiej odpuscic temat i nie mieszac jej w glowie?

Jestem faktycznie ...wstrząśnięty smile
Naucz się - po pierwsze - ortografii języka polskiego.
Po drugie - nie wpierd..j się i nie ingeruj tak prostacko w czyjś związek, nie ładuj się na chama w czyjeś zaczynające się wspólne życie.
Trochę szacunku i pokory. A jak chcesz (bo Cię coś ...swędzi, a ręka boli) odbić tą "dziewczynę" - to zadaj sobie trud i poznaj najpierw jej wybrańca. Może facet jest godny szacunku - wówczas odwrót, bo wyjdziesz na ostatniego skur...a.

23 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-09-30 19:25:25)

gen napisał/a:

Cyniczna - bredzisz niczym nałóg na odwyku - że niby jak ktoś zajęty to pozamiatane??? - shit dla ubogich...

Dzieki kolego.
Cyniczna ja nie jestem jakims palantem co chce rozwalac jakis zwiazek.jesli jest szczesliwa jesli wie ze to ten jedyny to czesc i mnie nie ma.jednak musze to ostroznie wybadac.

kosmiczny o nim tez sie dowiem co to za czlowiek.powiem Ci ze tak sie nie zachowuja zakochane po uszy dziewczyny;)

24

wstrząs, jeśli zaczniesz jej mieszać w głowie, wskazując jego wady (jakie kazdy ma) i stawiając siebie w lepszym świetle, to ona może zacząć się nieświadomie wahać. Jeszcze raz pytam, po co Ci to? Mało kobiet? A przecież ona za ładna nie jest, przeciętna, jak każda - takich wiele. Niczego nie badaj tylko daj jej spokój. Bedzie miała do Ciebie szacunek, że nie podbijasz wiedząc, że ma faceta.

25

gen napisał/a:

Nie napisałam wcale, że nie da się kogoś poderwać, tylko, że to NIEMORALNE. Nie widzisz różnicy?

Wstrząs, no to skoro nie umiesz kierować swoimi potrzebami, to ja współczuję. Twojej przyszłej partnerce też. Bo pewnie za jakiś czas ją też zdradzisz. Bo to ''silniejsze od Ciebie''. Żałosne. Wybadać chce. Wybadaj sam siebie, czy aby na pewno z psycho wszystko ok.

26

duszyczka napisał/a:

wstrząs, jeśli zaczniesz jej mieszać w głowie, wskazując jego wady (jakie kazdy ma) i stawiając siebie w lepszym świetle, to ona może zacząć się nieświadomie wahać. Jeszcze raz pytam, po co Ci to? Mało kobiet? A przecież ona za ładna nie jest, przeciętna, jak każda - takich wiele. Niczego nie badaj tylko daj jej spokój. Bedzie miała do Ciebie szacunek, że nie podbijasz wiedząc, że ma faceta.

Słońce jest przeciętna ale to nie znaczy ze brzydka.ma cos wyjatkowego w sobie.gadalo mi sie z nia jakbysmy sie znali kupę czasu.

27

gen napisał/a:

Gen, jest coś takiego jak poszanowanie czyjegoś związku. Bez tego - na zasadzie sępa, hieny - łatwo rozwalić prawie każdy zwiazek wpierd...wszy się akurat na kryzys, załamanie, nieporozumienia... Ale tak tylko zwykłe gnojki, "ścierwojady" postępują.
A jak ktoś "jest zajęty" - to powinien być na to wzgląd, bo łatwo zakręcić się za czyimiś plecami, korzystając ze słabszych chwil... Z ukrycia się wpierd...ć w czyjś rozchwiany związek. Bo mało prawdopodobne by udany i szczęśliwy związek dawał komukolwiek z zewnątrz szansę na jakiąkolwiek ingerencję.

28

Wstrząs napisał/a:
gen napisał/a:

Dzieki kolego.
Cyniczna ja nie jestem jakims palantem co chce rozwalac jakis zwiazek.jesli jest szczesliwa jesli wie ze to ten jedyny to czesc i mnie nie ma.jednak musze to ostroznie wybadac.

kosmiczny o nim tez sie dowiem co to za czlowiek.powiem Ci ze tak sie nie zachowuja zakochane po uszy dziewczyny;)

Buahaha. Bo dziewczyna nie może być szmatą, co potrzebuje zachwytu innych kretynów, którzy za nią lecą jak mucha do lepu?
Od razu musi być biedną, skrzywdzoną królewną, którą cały zły świat zmusza do małżeństwa z typem.

Tak, jesteś palantem. NORMALNY facet w ogóle by się nie zastanawiał, tylko dziewczynę zignorował, choćby nie wiem jak się wdzięczyła.

29

Cyniczna - niemoralnym jest trwanie w zakłamanym na siłę związku - bo nie wypada z niego "wyskoczyć" - wszak jestem w "związku", który o kant dupy można rozbić, ale nie należy... bez sensu...

30

gen napisał/a:

Cyniczna - niemoralnym jest trwanie w zakłamanym na siłę związku - bo nie wypada z niego "wyskoczyć" - wszak jestem w "związku", który o kant dupy można rozbić, ale nie należy... bez sensu...

Ale czy do Ciebie nie dociera, że NIE WIEMY, czy ona żyje w zakłamanym związku?
Jakby chciała, to by odeszła!!

31

ale dziewczyna chyba nie mówiła, że jest nieszczęśliwa, że narzeczony ją krzywdzi, czy inne negatywne rzeczy, autor sobie to dopowiada biorąc pod uwagę jej wdzięczne zachowanie.

32

kosmiczny nick napisał/a:
gen napisał/a:

Gen, jest coś takiego jak poszanowanie czyjegoś związku. Bez tego - na zasadzie sępa, hieny - łatwo rozwalić prawie każdy zwiazek wpierd...wszy się akurat na kryzys, załamanie, nieporozumienia... Ale tak tylko zwykłe gnojki, "ścierwojady" postępują.
A jak ktoś "jest zajęty" - to powinien być na to wzgląd, bo łatwo zakręcić się za czyimiś plecami, korzystając ze słabszych chwil... Z ukrycia się wpierd...ć w czyjś rozchwiany związek. Bo mało prawdopodobne by udany i szczęśliwy związek dawał komukolwiek z zewnątrz szansę na jakiąkolwiek ingerencję.

mocno widać osobistą nutę, chyba ktoś Ciebie mocno w rogi jeb..ł... a takie przeżycia wpływają na osądy w sprawach innych związków...

33

STOP.
Na naszym forum każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy, pod warunkiem, że nie robi tego w sposób obraźliwy. Staramy się dyskutować merytorycznie i za pomocą argumentów, nie używając wulgaryzmów. Proszę o dostosowanie poziomu dyskusji do zasad tutaj obowiązujących.

34

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

Ale czy do Ciebie nie dociera, że NIE WIEMY, czy ona żyje w zakłamanym związku?
Jakby chciała, to by odeszła!!

przecież sama byłaś uprzejma zasugerować, że facet powinien po pysku dostać - bezapelacyjnie i obligatoryjnie - za sam zamiar... bez logiki, same emocje...

35

gen napisał/a:
gen napisał/a:

mocno widać osobistą nutę, chyba ktoś Ciebie mocno w rogi jeb..ł... a takie przeżycia wpływają na osądy w sprawach innych związków...

Nie wydaje mi się. Zgadzam się z kosmicznym, a nikt mnie nigdy nie zdradził.

36 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2014-09-30 20:08:53)

gen napisał/a:

...mocno widać osobistą nutę, chyba ktoś Ciebie mocno w rogi jeb..ł... a takie przeżycia wpływają na osądy w sprawach innych związków...

gen, bez osobistych wycieczek, bo w taki sposób mozemy sobie wzajemnie robic analizy i wyjdzie z tego jatka... Tego chcesz? Wiec sobie daruj takie pisanie, a odnos sie do sedna sprawy. Jesli masz jakieś konstruktywne mysli - przelej je w słowo, ale nie obraźliwe i insynuujace wobec innych. Nie mam zamaru bawić się w słowne przepychanki i piszę ogólnie, bez prowokowania. Spróbuj tak. Będziesz mniej irytujacy dla innych forumowiczów.

A wracajac do problemu: zabrzmi to przewrotnie, ale...
W zasadzie to autor ma nawet szansę zrobić moze i dobry uczynek... Odbić taką panienkę. Zaoszczędzi późniejszych rozterek i stresów tamtemu, gdy wyjdzie jej  - być może ...swobodna - natura po ślubie. Tyle tylko, że musi sie liczyć z tym, iż i jemu jakiś inny pajac wetnie się kiedyś w ten związek.
Zakładając oczywiście, że autor nie ma ochoty jedynie przelecieć czyjejś narzeczonej...

37 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-09-30 22:23:13)

gen napisał/a:

...mocno widać osobistą nutę, chyba ktoś Ciebie mocno w rogi jeb..ł... a takie przeżycia wpływają na osądy w sprawach innych związków...

gen, bez osobistych wycieczek, bo w taki sposób mozemy sobie wzajemnie robic analizy i wyjdzie z tego jatka... Tego chcesz? Wiec sobie daruj takie pisanie, a odnos sie do sedna sprawy. Jesli masz jakieś konstruktywne mysli - przelej je w słowo, ale nie obraźliwe i insynuujace wobec innych. Nie mam zamaru bawić się w słowne przepychanki i piszę ogólnie, bez prowokowania. Spróbuj tak. Będziesz mniej irytujacy dla innych forumowiczów.

czyli dawać głos w chórze innych? - poprawnie, moralnie i najlepiej [wulgaryzm] w rytm przez innych wyznaczany??? - bo facet raczył się zapytać - co robić? - a otrzymuje lekcje  - nie rób i tak dalej - a skąd my niby wiemy, że tamten facet to niby taki "wartościowy", jak próbujesz to zasugerować - a może pije, molestuje babcie i gwałci psy sąsiadów??? - a panienka jest zbyt zastraszona, aby samej odejść??? - no, ale w ciemno piszecie - nie rozwala się związków, bo... - no właśnie, bo co o nich wiemy???, aha, najczęściej irytuje prawda...

38 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-09-30 20:08:28)

Cynicznahipo napisał/a:
Wstrząs napisał/a:

Dokładnie. Z opisu oboje wydają mi się mocno niedojrzali, szkoda tylko, jeśli na tym ucierpią inne osoby. Autorze, no rób co chcesz, ja tego nie pochwalam, ale jeśli ona chodzi na boki, to lepiej dla jej narzeczonego, że zawczasu się dowie, a skoro oboje tak postępujecie, to jesteście wtedy wybacz, ale oboje siebie warci. Natomiast, to, że jej się podobasz może też być tylko Twoją wyobraźnią.

Edit: Skoro niby spotykasz się tylko z dziewczyną, to owszem, może jej nie krzywdzisz, ale ogólnie dla mnie podrywanie zajętej osoby jest złe. Ktoś inny może uważać inaczej, ja tak uważam. Cóż, ale widać, że chyba nie masz do związków poważnego podejścia, od razu deprecjonujesz jej narzeczeństwo, a kto wie, może to Twoja wyobraźnia, a ona jest w związku szczęśliwa. Wiesz, może tak być też. Ciężko więcej powiedzieć po tym co opisałeś. No ja bym się nie pchała, mnie zajęci nigdy w kontekście związkowym nie interesowali.

39

gen... Równie dobrze facet tej dziewczyny może być wrażliwym romantykiem, którego ona robi w trąbę, bo jej się nudzi, a chce mieć adoratorów ze wszystkich stron.

To, co się dzieje w ich związku, to jest ich sprawa. Nie sądzę, że jest zastraszona. Zastraszona kobieta chodzi jak w zegarku i na pewno by nie podrywała innych.

To wszystko nie zmienia faktu, że wchodzenie komuś w związek z butami jest wysoce NIEMORALNE.

40

Cynicznahipo napisał/a:

gen... Równie dobrze facet tej dziewczyny może być wrażliwym romantykiem, którego ona robi w trąbę, bo jej się nudzi, a chce mieć adoratorów ze wszystkich stron.

To, co się dzieje w ich związku, to jest ich sprawa. Nie sądzę, że jest zastraszona. Zastraszona kobieta chodzi jak w zegarku i na pewno by nie podrywała innych.

To wszystko nie zmienia faktu, że wchodzenie komuś w związek z butami jest wysoce NIEMORALNE.

wysoce niemoralnym jest osądzanie innych w "ciemno", bez dania racji - a właściwie uznając jedną - bo nie wypada...

41

gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

wysoce niemoralnym jest osądzanie innych w "ciemno", bez dania racji - a właściwie uznając jedną - bo nie wypada...

Trudno. Wolę kogoś niesłusznie osądzić, niż zniszczyć czyjś związek.

I tu nie chodzi tylko o to, że to nie wypada. To jest niszczenie czyjegoś szczęścia. Burzenie poczucia bezpieczeństwa danej osoby. Złamał Ci ktoś kiedyś życie? Chyba nie.

42

Autorze lepiej daj sobie na wstrzymanie.
A wiesz dlaczego ?
Nic z tego nie będzie, to ze sie uśmiechnęła nie znaczy ze na ciebie leci, to ze poprawiła wlosy, wez nawet sobie nie żartuj heh a najlepsze jest to ze patrzyla Tobie w oczy podczas rozmowy.
Nie wiem czy wiesz ale kultura osobista wymaga patrzenia na rozmówcę. Skoro z Toba rozmawiala chyba normalne jest to ze patrzyla na Ciebie, kontakt wzrokowy byl.

43 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2014-09-30 20:30:29)

gen napisał/a:

...bo facet raczył się zapytać - co robić?...

Gdyby był facetem - nie musiałby w takiej sytuacji pytać, tylko wiedziałby, że niektórych rzeczy SIĘ NIE ROBI (będąc facetem).
Twoje założenia, jakie wymieniłeś opisując tamtego - bez komentarza pozostawię smile
Panienka faktycznie uciemiężona i zastraszona, więziona w wysokiej wieży przez narzeczonego smile
Daj spokój...
Są rzeczy ponad.
Z resztą ...reprezentujemy odmienne poglady i różnimy sie chyba zasadniczo doświadczeniem życiowym i przemyśleniami - nie podejmuję się dalszej polemiki, ...spłyca mnie smile
Zasugerowałem autorowi - o ile zauważyłeś - aby wpierw poznał tamtego. Zanim cokolwiek zacznie. O ile.

44

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

I tu nie chodzi tylko o to, że to nie wypada. To jest niszczenie czyjegoś szczęścia. Burzenie poczucia bezpieczeństwa danej osoby. Złamał Ci ktoś kiedyś życie? Chyba nie.

pod warunkiem że to szczęście jest dla dwojga (bo chyba o to chodzi w związku?), a nie dla jednego, którego na dodatek nie można pozbawić związku - bo to takie nie koszerne... czy mnie ktoś skrzywdził? - nie wiem, zwisa mnie to...

45 Ostatnio edytowany przez gen (2014-09-30 20:26:20)

gen napisał/a:

...bo facet raczył się zapytać - co robić?...

Gdyby był facetem - nie musiałby w takiej sytuacji pytać, tylko wiedziałby, że niektórych rzeczy SIĘ NIE ROBI (będąc facetem).
Twoje założenia, jakie wymieniłeś opisując tamtego - bez komentarza pozostawię smile
Panienka faktycznie uciemiężona i zastraszona, więziona w wysokiej wieży przez narzeczonego smile
Daj spokój...
Są rzeczy ponad.
Zasugerowałem autorowi - o ile zauważyłeś - aby wpierw poznał tamtego. Zanim cokolwiek zacznie. O ile.

sugerujesz aby autor został gejem???
aha, czyli będąc nie facetem, czyli kobietą (wychodzi seksistowsko) można te niektóre rzeczy robić???, a chyba autor podrywa kobietę???

46

Dla mnie obie strony nie powinny podrywać zajętych. Wiadomo, ludzie robią różnie, ale jak chodzi o moje zdanie, to według mnie jest to złe.

47

truskaweczka19 napisał/a:

Dla mnie obie strony nie powinny podrywać zajętych. Wiadomo, ludzie robią różnie, ale jak chodzi o moje zdanie, to według mnie jest to złe.

Koleżanko Truskaweczka (brzmi fajnie, zwłaszcza z szampanem), pewnie że świat byłby piękniejszy bez wojen, chorób, zdrad i przypalonego drugiego dania, ale jest jak jest - facet zadał pytanie, widać sam nie był pewien - i co otrzymał - audycję dla rolników z cyklu - przypominamy radzimy...

48 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-30 20:50:34)

gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

pod warunkiem że to szczęście jest dla dwojga (bo chyba o to chodzi w związku?), a nie dla jednego, którego na dodatek nie można pozbawić związku - bo to takie nie koszerne... czy mnie ktoś skrzywdził? - nie wiem, zwisa mnie to...

Straszne bzdury piszesz... Skąd wiesz, że ona nie jest szczęśliwa w swoim związku? No właśnie, nie wiesz.
Koleś zapytał i dostał odpowiedź. O to właśnie mu chodziło. O odpowiedź. A sorry, nikt mu nie napisze ''dawaj, zarywaj'', bo on tego chce.

49

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Straszne bzdury piszesz... Skąd wiesz, że ona nie jest szczęśliwa w swoim związku? No właśnie, nie wiesz.
Koleś zapytał i dostał odpowiedź. O to właśnie mu chodziło. O odpowiedź. A sorry, nikt mu nie napisze ''dawaj, zarywaj'', bo on tego chce.

trochę nie tak - uważam że powinien spróbować, o ile ma szanse i czuje się na siłach - a to, że jest w związku, to nie jest żadnym wytłumaczeniem dla nikogo - tym bardziej internetowego...

50

gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

trochę nie tak - uważam że powinien spróbować, o ile ma szanse i czuje się na siłach - a to, że jest w związku, to nie jest żadnym wytłumaczeniem dla nikogo - tym bardziej internetowego...

Czyli, załóżmy, jesteś z kobietą w związku. I nagle jakiś koleś zaczyna otwarcie ją podrywać. Dla Ciebie jego zachowanie jest w porządku?

51

gen napisał/a:

Koleżanko Truskaweczka (brzmi fajnie, zwłaszcza z szampanem), pewnie że świat byłby piękniejszy bez wojen, chorób, zdrad i przypalonego drugiego dania, ale jest jak jest - facet zadał pytanie, widać sam nie był pewien - i co otrzymał - audycję dla rolników z cyklu - przypominamy radzimy...

A co mam napisać mu jak ją poderwać, skoro jestem temu przeciwna? Hm... Oczywiście jak sam chce, to będzie podrywał, jego moralność... No, ale normalne, że na forum też oceniamy zachowania. Tak to widzę. Tym bardziej, że chłopak sam pisze, że się zauroczył, jest młody, więc moim zdaniem zwłaszcza dlatego lepiej jakby sobie odpuścił, bo może być z tego więcej problemów niż pożytku dla niego samego.

52

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Czyli, załóżmy, jesteś z kobietą w związku. I nagle jakiś koleś zaczyna otwarcie ją podrywać. Dla Ciebie jego zachowanie jest w porządku?

jeśli jestem pewien kobiety, to niech palant próbuje - jeśli nie jestem, to po kiego mnie taka kobieta??? największą głupotą są takie rozkminy "na przyszłość" - trąci samodestrukcją...

53

gen napisał/a:

A co mam napisać mu jak ją poderwać, skoro jestem temu przeciwna? Hm... Oczywiście jak sam chce, to będzie podrywał, jego moralność... No, ale normalne, że na forum też oceniamy zachowania. Tak to widzę. Tym bardziej, że chłopak sam pisze, że się zauroczył, jest młody, więc moim zdaniem zwłaszcza dlatego lepiej jakby sobie odpuścił, bo może być z tego więcej problemów niż pożytku dla niego samego.

a nauka i doświadczenie na przyszłość???

54 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-30 21:16:03)

gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

jeśli jestem pewien kobiety, to niech palant próbuje - jeśli nie jestem, to po kiego mnie taka kobieta??? największą głupotą są takie rozkminy "na przyszłość" - trąci samodestrukcją...

Może tamten facet też jest pewny swojej kobiety, o tym nie pomyślałeś?
Po co sprawdzać? No po co?

Nauka i doświadczenie? Nauką powinny być te wszystkie posty, te o moralności, z których Ty się śmiejesz.

55

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Nauka i doświadczenie? Nauką powinny być te wszystkie posty, te o moralności, z których Ty się śmiejesz.

śmieję się tylko z jednego powodu, chociaż nie, mój sprzeciw budzi jedno - nikt nikogo tutaj nie zna, a żyjąc dobrze ponad 50 lat na tym łez padole - wiem jedno - słowa i pouczenia to jedno, a realia to drugie... tak już bywa - gęba pełna frazesów znaczy tylko frazesy...

56

gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

śmieję się tylko z jednego powodu, chociaż nie, mój sprzeciw budzi jedno - nikt nikogo tutaj nie zna, a żyjąc dobrze ponad 50 lat na tym łez padole - wiem jedno - słowa i pouczenia to jedno, a realia to drugie... tak już bywa - gęba pełna frazesów znaczy tylko frazesy...

Ty też nikogo nie znasz. Żadne z nas może nie mieć racji. Tylko ja to przyjmuję do wiadomości, a Ty nie bardzo.

57 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-09-30 22:21:04)

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Ty też nikogo nie znasz. Żadne z nas może nie mieć racji. Tylko ja to przyjmuję do wiadomości, a Ty nie bardzo.

i tak bez końca można - a ważnym jest jedno - czy facet zastartuje do panienki - reszta jest, a raczej będzie drugorzędna i wtórna wobec tego - w końcu teoria jest tylko ubogą siostrą praktyki... tak czy owak - [wulgaryzm] Nowak... fajnie było popolemizować... Miłego...

58

gen napisał/a:
gen napisał/a:

Czy trzeba podrywać zajętych, by czegoś się nauczyć? Uważam, że nie. Mnie wystarczą inne historie ludzi, którzy tak robili i jak na tym zwykle wychodzili plus rozsądek, że po prostu wiem, że taki ktoś nie byłby dla mnie. To piszę dla rozwagi autora, decyzję podejmie już sam.

59

gen napisał/a:

Czy trzeba podrywać zajętych, by czegoś się nauczyć? Uważam, że nie. Mnie wystarczą inne historie ludzi, którzy tak robili i jak na tym zwykle wychodzili plus rozsądek, że po prostu wiem, że taki ktoś nie byłby dla mnie. To piszę dla rozwagi autora, decyzję podejmie już sam.

Zgadzam się. Zdecydowanie mniej boli uczenie się na błędach innych. I można czasu zaoszczędzić.

gen, po co te wulgaryzmy?

60

Cynicznahipo napisał/a:
gen napisał/a:

Zgadzam się. Zdecydowanie mniej boli uczenie się na błędach innych. I można czasu zaoszczędzić.

gen, po co te wulgaryzmy?

To prawda. Zwłaszcza, że można poderwać, potem bardzo się zakochać np, a potem jeszcze bardzo cierpieć, gdy my zostaniemy zranieni. To jest wtedy takie zbyteczne, prawda? Skoro można tego uniknąć, to lepiej. Zwłaszcza, że autor jak sam pisze jest raczej dopiero zauroczony i wycofać się raczej jest jeszcze dość łatwo, ciężej jest już jak człowiek się zakocha.

61

Coś czuję, że Autor i tak zrobi swoje...

62

No pewnie tak.. ale wiadomo, skoro pytał o nasze zdanie, to swoje wyrażam, jak i Ty, jak i inne osoby na forum. Chociaż ktoś wie, czasem może słowa do kogoś trafią i coś dadzą.

63

Autor zgłosił sie na priv do gena o dobre rady, bo nasze mu nie odpowiadają. Pisząc na forum trzeba być przygotowanym na różne opinie ludzi, nie tylko te, które będą popierać pierwotny zamysł autora, ale też te, które będą zdecydowanie przeciwne. Wiadomo, że posłucha się tych, co mu po myśli, bo po to się tu napisało. Szkoda strzępić klawiszy.

64

Wiecie co?
Jak autor uwiedzie tamtą pannę to zrobi przysługę narzeczonemu wbrew pozorom.
Tak to narzeczony zawczasu ją wywali na zbity pysk, a jak jest wartościową kobietą to oleje i wyśmieje autora.

65 Ostatnio edytowany przez Wstrząs (2014-10-01 08:34:53)

Gen wyraził tu swoje zdanie wiec poco mialem do niego pisac?

Ostroznie tak zeby sie nie zorientowala wybadam temat i tyle.pogadam z nia tak ze nawet sie nie zorientuje a ja bede wiedzial wszystko o nich.Co potem zrobie zalezy od tego czego sie dowiem.
wiem ze to jej 1 facet a ona pochodzi z takiej rodziny gdzie takie 'tradycje' czyli szybki ślub i dzieci w mlodym wieku sa w modzie.dlatego tez nie wiadomo czy ta dziewczyna faktycznie kocha tego goscia czy po prostu tak jest nauczona ze 1 lepszy i trzeba sie hajtac.
tak to widze.

Posty [ 1 do 65 z 115 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zauroczyłem się w dziewczynie która za rok bierze ślub

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024