Brak krwawienia z odstawienia? Miewałyście tak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Brak krwawienia z odstawienia? Miewałyście tak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Brak krwawienia z odstawienia? Miewałyście tak?

Cześć wszystkim.

Od 4 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne. Po 21 tabletkach robię 7 dni przerwy.
Do tego momentu było wszystko ok.
W piątek rano wzięłam ostatnią pigułkę i nadal nie dostałam krwawienia z odstawienia.
W ciągu miesiąca współżyłam regularnie z chłopakiem, zdarzało się kilka razy że kończył we mnie, nie pominęłam żadnej tabletki, brałam je dość regularnie.
Nie miał wymiotów ani biegunki, jednak na początku blistra miałam zwichnięty staw kostki i zapalenie torebki stawowej z tego powodu. (Brałam środki przeciwbólowe i antybiotyk na zapalenie jednak lekarz przepisujący mi leki zapewnił mnie że nie będą mieć one wpływu na antykoncepcje).

Przyrzynam że zaczynam się stresować (jestem panikarą) gdyż zawsze krwawienie dostawałam drugiego dnia, a teraz brak. (Mam już jedno dziecko i z drugim chciałam poczekać.)

Zdarzało się wam coś takiego? Po ilu dniach dostajecie krwawienia z odstawienia pigułek w okresie przerwy?
Wiem że jednorazowy brak krwawienia się zdarza ale jednak bardzo zaczęłam się tym stresować.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak krwawienia z odstawienia? Miewałyście tak?

Kiedyś brałam tabletki i również miałam to samo.Wszystko ok a póżniej nie dostałam okresu z odstawienia.Lekarz powiedział mi ,że silny stres spowodował u mnie zatrzymanie(i faktycznie tak było-zmiana pracy).Nie martw się :)jeśli lekarz zapewnił,że działanie nie będzie zaburzone po co się denerwować:)

3

spokojnie, to się zdarza. jaki to był antybiotyk?? stres też jest wyjaśnieniem. zrób test, to przynajmniej będziesz spokojniejsza smile

4

Krwawienie przyszło w przedostatni dzień przerwy czyli wszystko ok smile To pewnie przez stres i nadmiar obowiązków.

5

Gdy brałam tabletki to też tak miałam raz, na początku brania. Ani nie byłam w ciąży ani nie brałam antybiotyku, nie mam pojęcia dlaczego tak było. No, ale z tego co wiem, też od ginekologa, to może się zdarzyć. Ty widzisz, dostałaś ostatniego dnia to krwawienie, a wyobraź sobie, ja wcale nie dostałam, dopiero dostałam za miesiąc, czyli raz nie dostałam wcale na tabletkach. Nie mam pojęcia czemu, ale właśnie raczej na początku tak może się zdarzyć, lekarz też tak mówił, więc ok. A to było z 2 lata temu, bo tabletek już nie biorę. No, ale też się zestresowałam, to fakt.

6

Witam, właśnie został mi tydzień ostatni brania vibin mini. biore drugie opakowanie bez przerwy poniewaz zapomnialam we wczesniejszym o jedej tabletce, tzn spoznilam się. zauważyłam że moje piersi sie bardzo poweikszyly i sa tkliwe, również brzuch jest wiekszy. czy jest to mozliwe abym byla w ciazy ? czy to po prostu efekt dwóch opakowan pod rzad bez przerwy

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Brak krwawienia z odstawienia? Miewałyście tak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024