Moja dziewczyna chcę zamieszkać z innym chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja dziewczyna chcę zamieszkać z innym chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Moja dziewczyna chcę zamieszkać z innym chłopakiem

Cześć wszystkim

Jestem w kropce. Mamy z dziewczyną po 20 lat. Ona ma swoje własne mieszkanie, w którym mieszka sama. Jesteśmy razem od 7 miesięcy i nasz związek do łatwych nie należał, ponieważ przechodziliśmy wspólnie bardzo trudne chwile spowodowane wieloma czynnikami, które niestety nie zależały od nas. Spotykaliśmy się praktycznie 6 na 7 dni w tygodniu a przebywaliśmy ze sobą tak dużo czasu, że wiele par mogłoby nam pozazdrościć. Niestety kolorowo nie było, bo mimo tego iż starałem się przebywać jak najczęsciej u mojej dziewczyny to niestety miałem bardzo duże problemy z moją mama która bardzo negowała te ciągłe spotkania że jak na pierwszy związek to za szybko i była przeciwna temu ze zostawałem czasami u niej na noc. Mieszkanie to jest duże jest to ponad 50m w których to mieszka ona sama, ale praktycznie przez cały czas starałem się z nią być. Muszę zaznaczyć że ja jestem osobą , która w swoim zyciu przyła bardzo wiele problemów siegajacych dawnych lat dojrzewania i dzieciństwa. Niestety te problemy w pewnym stopniu dalej na mnie oddziałują , bo w wielu sytuacjach zyciowych kieruje mną strach.
Zapewne wielu z was się zdziwi, że mając takie warunki, czemu nie zamieszkałem z nią. Otóż się bałem, że sobie z tym nie poradzę, tak jak wcześniej pisałem kieruje mną strach. Bardzo się razem kochamy i ona bardzo chciała żebym z nią zamieszkał ale ja jej mówiłem, że nie wiem, że się zastanawiam i w ogóle... a tak naprawdę strach mnie trzyma i obawa ze już nic nie będzie jak kiedyś. Niestety sytuacje które kiedyś mi się przytrafiły bardzo mnie blokują przed takim krokiem. Dlatego zaznaczam że wielki strach i obawa mnie trzymają przed mieszkaniem z nią, chociaż przez te 7 miesięcy spędziłem z nią bardzo dużą cześć mojego życia, więc z drugiej strony to tylko krok żeby spróbować zamieszkać i pokonać strach, porozmawiać z rodzicami, przekonać samego siebie. Problem jest też taki że jestem z tego samego miasta co jej mieszkanie, ona nie mieszka tam gdzie ja, jest z innego miasta.

Problem się zaczął ostatnimi czasy.
Moja dziewczyna zaproponowała koledze z grupy, koledze z którym chodzę i chodzimy razem na zajęcia, żeby z nią zamieszkał bo ma wolny pokój...
Swoją decyzje motywuje faktem zarobku, tego że nie będzie wracać do pustego domu i tym, że jest sama w takim dużym domu.
Faktem jest, że nie każdy potrafi mieszkać i spędzać noce samotnie w takim dużym mieszkaniu, ja śmiało stwierdzam że bym nie potrafił. Ale powiedzcie mi czemu... czemu kolega z grupy... jest to dla mnie straszne, że ma z nią zamieszkać kolega z grupy, kolega którego będę widzieć codziennie na zajęciach będzie wracał do domu mojej dziewczyny i będzie tam mieszkać... ja nie potrafię tego zrozumieć, po prostu nie umiem... a ona się mnie pyta czy jej nie ufam? O co mi chodzi, że sobie poradzimy, ze on i tak będzie pracować i będzie wracać w różnych godzinach. Ale do mnie to nie dociera... Ja jej bardzo ufam i widzę po niej, że tylko ja jestem jej ukochanym tak jak i ona moją jedyną . Ale pewne fakty są dla mnie bolesne... dlaczego to jest kolega z grupy, którego dodatkowo będę widział na okrągło... ale ona na to mówi, że ciekawe jak bym ja reagował gdyby to był ktoś obcy, a ja wiem że obcego by nie wpuściła, poza tym inny facet z dziewczyną, nieznajomy... proszę wszystkich.... że gdyby to by była koleżanka to co też bym się wściekał? Ona mówi, że też bym się wściekał... a ja już nie wiem czy bym się wściekał czy nie..... pewnie byłbym zasmucony i zdenerwowany zmianą sytuacji jaka była do tej pory, czyli mieszkanie i tylko ma oboje. Jedno jest dla mnie pewne i jest to coś czego nie akceptuje. Nie potrafię zaakceptować tego, że po tylu miesiącach takiego zżycia, takiej swobody u niej w domu, nagle ktoś u niej zamieszka.... i będzie to kolega z grupy. To mnie okrutnie boli, że będzie to ktoś taki....
Ja bym nigdy nie wpuścił do domu innej dziewczyny, gdybym mieszkał sam... nigdy... nawet gdybym wiedział że dziewczyna ma obawy przed zamieszkaniem ze mną. A tak często u niej byłem, zmieniłem swoje życie diametralnie, tak jak i  ona swoje.
3/4 swojego życia spędzałem z nią, a teraz wszystko może, ale nie musi się zmienić. Wytrwałość i miłość jest ważna i wiem że mnie nie zdradzi bo mnie bardzo kocha. Ale bardzo smutny jestem, że w ogóle wpadła na pomysł, żeby ktoś taki u niej zamieszkał......i choć bardzo rozumiem też to że raźniej jest być z kimś...i wiedzieć ze nie śpi się w pustym domu... ale ona nie jest sama, jest ze mną i byłem prawie zawsze, starałem się być jak najczęściej.

Ehhhh... nie wiem czy w ogóle jest sens dzielenia się z wami moimi odczuciami. Nawet nie wiem, czy w ogóle jakiekolwiek moje obawy są zasadne... doradźcie mi cokolwiek. Bardzo się do naszej sytuacji przyzwyczaiłem i ciężko mi w ogóle wyobrazić sobie jak będę się czuł jeżeli on u niej zamieszka.... boje się, że sobie nie poradzę.... i niestety moje racje typu, że to jest kolega z grupy niczego nie zmieniają... jest mi przykro.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-09-25 15:53:11)

Odp: Moja dziewczyna chcę zamieszkać z innym chłopakiem

Moja opinia - człowieka, ktory prawdopodobnie zmarnował pewien moment, który mógł wykorzystać: CZŁOWIEKU MASZ DZIEWCZYNĘ TO SIĘ [wulgaryzm] ZDECYDUJ TAK ALBO NIE! POWINIENEŚ NATYCHMIAST Z NIĄ ZAMIESZKAĆ A NIE DOPUSZCZAĆ JAKIEŚ [wulgaryzm] SYTUACJE!!!.
Przepraszam za wulgaryzmy, ale taka szansa (jeżeli jest to prawdziwa miłość) może być tylko jedna na całe życie.

Nie przepraszaj za wulgaryzmy, ale ich po prostu nie używaj. Na naszym forum dbamy o kulturę języka, co zresztą wyraźnie zostało zapisane w naszym regulaminie.

3 Ostatnio edytowany przez Mazar (2014-09-25 10:39:41)

Masz 20 lat, może już czas się oderwać od matczynego cycka i stawić czoła przeciwnościom.
No chyba że uważasz że nie jesteś gotowy, to w takim razie na związek też nie jesteś gotów.
Pokaż żeś facet, a nie: boję się tego, boję się tamtego. Chłopie, całe życie chcesz pod kloszem siedzieć żeby się nie bać.
To jest zatrważające ile facetów, czy to z wygody, czy ze strachu siedzi na garnuszku u mamci.
Wybór jest twój, albo zasilisz te statystyki albo w końcu wydoroślejesz.

4

Idź do psychologa aby wyleczyć się i zamknąć rozdział przeszłości, który przeszkadza Ci w życiu codziennym! Przez Twój strach może rozlecieć się Twój związek. Bo co po chłopaku, który boi się zamieszkać z dziewczyną? Weź się w garść pokonaj swój strach i zamieszkaj z nią jak chcesz mieć dziewczynę.

Pomyśl w ten sposób będzie mieszkać z kolegą, wieczorami mogą być sami, rozmawiać, żartować, spędzać razem czas, mogą też się zbliżyć do siebie, a Ty? schodzisz na dalszy plan, bo boisz się. Zobacz ile Twój strach może Ci wyrządzić złego. Zresztą sam pozwalasz na to aby to Twój strach Tobą kierował.. Stań się facetem, bo dziewczyna tego potrzebuje- bezpieczeństwa, a nie chłopaka, który boi się wszystkiego...

smile

5 Ostatnio edytowany przez MariuszJ (2014-09-25 10:55:31)

Zamieszkaj z nią na trochę na próbę i zobaczysz jak się z tym czujesz. Nie wiem czy z tego będzie trwały związek, sam ocenisz po kilku miesiącach. Widziałem już przypadki że młodzi ludzie zamieszkali razem i zaczęło się psuć, szczególnie z powodu zbyt częstego przebywania ze sobą oraz z powodu braku doświadczenia w byciu w związku. Myślę że rozsądniej będzie poczekać ze ślubem przez dłuższy czas bo po pół roku może się okazać że wcale nie jest tak różowo. Musicie też uzgodnić czy ona chce mieć szybko dzieci bo to może być szok dla ciebie! Mam nadzieję że ona jest na tyle odpowiedzialna żeby się zabezpieczyć i nie zaskoczy ciebie tym że zaszła w ciążę.

6 Ostatnio edytowany przez bakalia (2014-09-25 11:13:25)

Spotykaliśmy się praktycznie 6 na 7 dni w tygodniu a przebywaliśmy ze sobą tak dużo czasu, że wiele par mogłoby nam pozazdrościć.

A masz Ty jakieś swoje i tylko swoje zajęcia/zainteresowania? Robisz coś w życiu poza "spędzaniem czasu z Twoją dziewczyną"?

Zapewne wielu z was się zdziwi, że mając takie warunki, czemu nie zamieszkałem z nią.

Mnie to w ogóle nie dziwi, ponieważ:

Jesteśmy razem od 7 miesięcy

No i tym bardziej:

nasz związek do łatwych nie należał

Otóż się bałem, że sobie z tym nie poradzę, tak jak wcześniej pisałem kieruje mną strach.

A poradzisz sobie? Pracujesz? Skąd miałbyś pieniądze na życie? Nawet jeśli nie wchodzą w grę koszty wynajmu mieszkania, to i tak wszelkimi rachunkami dzielilibyście się po połowie, czyż nie?

że gdyby to by była koleżanka to co też bym się wściekał? Ona mówi, że też bym się wściekał... a ja już nie wiem czy bym się wściekał czy nie..... pewnie byłbym zasmucony i zdenerwowany zmianą sytuacji jaka była do tej pory, czyli mieszkanie i tylko ma oboje.

Tym komentarzem potwierdzasz przypuszczenia Twojej dziewczyny. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć, iż nie jesteś do końca zadowolony z tego, że zamieszka z nią inny facet. No,ale fochowanie się o to, że w ogóle komuś wynająć pokój jest totalnie dziecinne. Czy Ty w ogóle sobie zdajesz sprawę na czym polega dorosłe życie i koszty z tym związane? Znam kilka osób w wieku studenckim, które mają swoje mieszkanie i WSZYSTKIE wynajmują komuś pokój/pokoje. Zawsze to jakieś dodatkowe źródło dochodu, a raczej mało która 20-latka jest milionerką.

Nie potrafię zaakceptować tego, że po tylu miesiącach takiego zżycia, takiej swobody u niej w domu, nagle ktoś u niej zamieszka....

Tutaj też wychodzi Twoja infantylność. Zrozum, że to jest JEJ mieszkanie i jeśli ma chęć, żeby ktoś u niej mieszkał, to Ty nie masz nic do gadania. Dorośnij.

3/4 swojego życia spędzałem z nią, a teraz wszystko może, ale nie musi się zmienić

Co Ci się zmieni, poza tym, że ktoś zamieszka w drugim pokoju? No, proszę Cię.

Co do Twojego kolegi... Trudno cokolwiek napisać,bo nie wiem jakie relacje ich łączą itd. Gdybym ja wynajmowała komuś pokój, to wolałabym jednak drugą kobietę. No,ale z drugiej strony... im więcej bab na jednym terenie, tym gorzej. big_smile Moja koleżanka zamieszkała ze znajomą i jeszcze dwoma facetami. Jej chłopak na początku robił "dym", fochował się. Koleżanka z czasem mu uświadomiła, jak głupie jest jego zachowanie.  Samo mieszkanie: kobiety + faceci nie musi wcale oznaczać orgii co noc.

Tutaj faktycznie może trochę dziwne, że Twoja dziewczyna chce zamieszkać tylko z tym znajomym. No, ale jak pisałam, ciężko oceniać, gdy nie zna się sytuacji. Może po prostu mu ufa i woli zamieszkać  z nim- facetem niż z obcą dziewczyną. Inna sprawa, że może z jakichś przyczyn koniecznie "potrzebuje" osobnika płci męskiej. smile Być może chce w ten sposób wzbudzić w Tobie zazdrość i zmotywować Cię do zamieszkania z nią.

MariuszJ napisał/a:

Mam nadzieję że ona jest na tyle odpowiedzialna żeby się zabezpieczyć

Słucham? Od kiedy to sprawy antykoncepcji dotyczą tylko kobiety? Skoro facet też bierze udział w akcie seksualnym, to tak samo powinien angażować się w sprawy związane z zabezpieczeniem. W ewentualne konsekwencje swoich poczynań- również.

MariuszJ napisał/a:

i nie zaskoczy ciebie tym że zaszła w ciążę.

Myślę, że w tym wieku chłopcy już wiedzą, skąd się biorą dzieci, więc to nie powinno być ZASKOCZENIEM.

7

W 100% zgadzam się z bakalią. Jest to normalne, że chce mieć współlokatora, przecież opłaty co miesiąc za całe mieszkanie to kupa kasy dla studenta. wink A może ona szukała już wcześniej współlokatorki dziewcxzyny i nie mogła znaleźć i dlatego zaproponowała to koledze? Wszystko zależy od tego, jakie relacje ich łączą.

8

Albo zamieszkasz z nią i się ogarniesz, albo się będziesz denerwował, że mieszka z innym typem, będzie to po Tobie widać i jak jej uprzykrzysz przez to życie wystarczająco długo to się rozejdziecie.

9 Ostatnio edytowany przez Maciejewski (2014-09-25 13:47:37)

Chłopie,jeśli faktycznie Twoja dziewczyna prosiła Cię,żebyś zamieszkał u niej i Ty się nie zgodziłeś z obawy przed czymś to według mnie teraz celowo zaproponowała pokój Twojemu koledze z grupy,żeby w końcu coś do Ciebie dotarło!!
Jedynie jak możesz temu zapobiec to się ogarnąć i wprowadzić się do niej.Jak Wam nie wyjdzie to chyba zawsze będziesz miał możliwość powrotu do swojego domu.

Ogarnij się,bo kobiety nie lubią takich strachliwych facetów.

10

Popieram przedmowcow. Wspomniales o swojej ciezkiej przeszlosci i blokadach jakie z tego wynikaja. Skoro nic nie wspomniales o niej, to nie bedzie naduzyciem jezeli zaloze, iz w wiekszosci przypadkow Wasz problematyczny tryb zycia byl spowodowany Twoim zachowaniem.
Prawdopodobnie to jest zdrowa i normalna dziewczyna i to Twoim celem powinno byc dostosowanie sie do szeroko rozumianej normalnosci a nie jej do Twojego koslawego swiata.
W sytuacji jakiej sie znalazles - rozumiem Twoje zdenerwowanie. Stojac przed taka perspektywa tez by mi gula latala, ale Ty sie w ogole nie posuwasz do refleksji nad przyczyna takiego stanu rzeczy.
Miales chalupe za ktora nie placiles, mogles siedziec tam godzinami, a gdy ona zdecydowala ze ktos musi partycypowac w kosztach JEJ WLASNOSCI - Ty jestes wielce oburzony. Tak na marginesie powiem jedno - gdybym uslyszal od kobiety ze nie chce wracac do pustego domu i dlatego wynajmoje komus pokoj (w domysle: bo ja mam jakies blokady i nie moge z nia zamieszkac) - czulbym sie jak ostatni dupek. Czy Ty procz egoistycznego focha cos czujesz w tym kierunku? Twoja kobiete z tego co napisales-uwazam za aniola.

11

Kolego, zamieszkaj z nią jak najprędzej, bo cię zostawi dla niego. Bez sentymentow. Wiem, jest to mozliwe-zawsze.

12

Maciejewski napisał/a:

Ogarnij się,bo kobiety nie lubią takich strachliwych facetów.

Strasznie nie lubią, więc to Twój ostatni dzwonek wink

13

A ja uważam, że autor nie powinien przeprowadzać się do swojej dziewczyny, przynajmniej póki się nie "ogarnie". Czytając jego wypowiedzi, od razu widać, że jeszcze do tego nie dorósł. Ciekawa jestem, czy w razie mieszkania z dziewczyną zamierza dokładać się do rachunków/zakupów i innych wydatków. Oczywiście używając SWOICH pieniędzy, nie z kasy rodziców.

Ta dziewczyna ma straszne parcie na mieszkanie z chłopakiem. Wyluzowała by trochę. Są ze sobą zaledwie 7 miesięcy i już zdążyli mieć w tym czasie "trudne chwile". Nie może na nim wymuszać decyzji o wspólnym zamieszkaniu.

Edward napisał/a:

Kolego, zamieszkaj z nią jak najprędzej, bo cię zostawi dla niego.

Bez jaj. To jego zdanie już się w ogóle nie liczy? Co to znaczy "zostawi"? Jeśli go faktycznie kocha, to nie zostawi przez to, że nie chce z nią zamieszkać po kilku miesiącach związku. No chyba, że dziewczyna ma potrzebę "zabawy w dom" i potrzebuje do tego faceta, nieważne czy to autora... czy też jego kolegi. Byle samiec był. smile

14

Niepotrzenie się pytałem o coś takiego na tym forum. Wiele waszych odpowiedzi jest zbyt pochopnie napisane, bo w sumie nie znacie całej prawdy tylko ogół który opisałem. Proszę więcej nie komentować mojej wypowiedzi.

15 Ostatnio edytowany przez zanetka45 (2014-09-25 19:48:10)

kjmnm napisał/a:

Niepotrzenie się pytałem o coś takiego na tym forum. Wiele waszych odpowiedzi jest zbyt pochopnie napisane, bo w sumie nie znacie całej prawdy tylko ogół który opisałem. Proszę więcej nie komentować mojej wypowiedzi.

Prosisz o poradę-opisujesz sytuacje. My z tej sytuacji wnioskując co napisałeś Ci odpowiadamy.
Teraz twierdzisz, że nie znamy całej prawdy, bo napisałeś ogół i masz pretensje, że odpowiedzi są pochopnie napisane ...
Za żalony piszesz,że nie potrzebnie tutaj napisałeś ..

Nie miej do nas pretensji, że masz takie a nie inne odpowiedzi skoro nie opisałeś całej sytuacji smile

16

bo on chciał oburzenia: jak dziewczyna może takie coś zrobić.
A tu zonk; bo nie tylko może ale nawet powinna.Ten kolega z grupy to jest chyba podpucha; nie udawajmy że chodzi tylko o zarobek i ''mienie do kogo gęby otworzyć''.
Myślę że dziewczyna postanowiła ożenić wynajęcie pokoju z zagraniem na zazdrości.
Za dużo jęków, za mało działania.W tej kwestii cierpliwość kobieca wątła jest...

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja dziewczyna chcę zamieszkać z innym chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024