Kolce na gołębie. Czy to humanitarne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kolce na gołębie. Czy to humanitarne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Kolce na gołębie. Czy to humanitarne?

Od czasu do czasu pomagam starszej osobie w porządkach domowych. Najgorzej mi idzie czyszczenie balkonu z ptasich odchodów. Od dawna  przylatują tam  gołębie, które urządziły sobie tam niezły apartament. Jest to dość uciążliwe. Długo zastanawiałam się, jak się pozbyć  tak kłopotliwego  ptasiego  towarzystwa. Od niedawna  dowiedziałam się, że  można zamontować  specjalne kolce zapobiegające  osiedlaniu się tych ptaków. Kolce podobno są tak skuteczne, że żaden gołąb tam  nie usiądzie. Nie jestem jednak pewna czy  nie okaleczałyby gołębi. Nie chciałabym, żeby te niewinne ptaszyska cokolwiek  ucierpiały. Co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kolce na gołębie. Czy to humanitarne?

Tak są humanitarne... Zresztą wyszukaj w Bingu frazę"plastikowe kolce na ptaki", chociażby pierwszy link z brzegu to potwierdza

3

Mam takie kolce na balkonie (zostały jeszcze po poprzednich właścicielach mieszkania) i potwierdzam, że nigdy żaden ptasior się nie nadział wink Ba, nawet nie tykają mojego balkonu.

4 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-09-21 10:51:19)

No nie wiem. Na sąsiednim osiedlu założono jakieś kolce i były skargi do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, że gołębie się poraniły.
Anemonne nie wiesz może jakie to kolce?

5

W domu, w którym mieszkam są założone plastikowe kolce. Skutecznie odstraszają gołębie nie czynią im krzywdy, kolce są plastikowe, kupione w jednym z supermarketów.
Na sąsiednim budynku, wśród takich plastikowych kolcy, gołębie założyły gniazdo i doczekały się potomstwa. smile

6

Summerka napisał/a:

Anemone nie wiesz może jakie to kolce?

Moje są metalowe, coś takiego:

http://rolmarket.pl/pol_pl_Profesjonalne-kolce-przeciw-ptakom-Avipoint-P20-1711_1.jpg

Przyznam, że nie mam pojęcia, czy rzeczywiście są 100% bezpieczne - mogę tylko powiedzieć, że odkąd tu mieszkam (3 lata), nigdy nie miałam sytuacji, w której jakikolwiek ptak by się o te kolce zranił czy w ogóle próbował usiąść w ich pobliżu. W przeciwnym razie na pewno bym się ich pozbyła.

7 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-09-21 11:03:51)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Trochę mnie to uspokoiło. Choć nie chciałabym, żeby im te kolce posłużyły do budowy gniazda:
Tylko jakieś duże te kolce. Wyobrażałam sobie jej inaczej.  Dziś może jeszcze pojadę do marketu, żeby zobaczyć czy  mają takie plastikowe.
Asassin popatrzyłam na filmik. Jak nie dostanę ich w markecie, będę próbować  w tym sklepie internetowym.   
A jak myślicie czy taka zwykła sztuczna kolczasta trawka  dałaby radę?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kolce na gołębie. Czy to humanitarne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024