Czy któraś tu z miłych Pań zaszła w ciąże po stosowaniu krążka NUVARING????? Jak to wygladało u Was (szybko, późno)
Ja nie zachodziłam w ciąże Reszka i jeszcze trochę poczekam, ale mój ginekolog zapewniał, że nie będzie z tym problemów. Chodzi o niewielką zawartość hormonów, zdaje się... Ale nie będę sie tu wymądrzać, niech się wypowie któs kto ma doświdczenie. Pozdrawiam!
Zażywanie środków antykoncepcyjnych powoduje pewne stężenie hormonów w naszym organizmie.Po zaprzestaniu ich stosowania u jednych osób spadek tego stężenia następuje szybciej u innych trwa to dłużej.U mnie np. trwało to jeden rok, inne osoby zachodzą w ciążę już w następnym miesiącu po odstawieniu.
A, no właśnie, mówiłam że coś o stężenie hormonów chodzi... Dzieki doroti za wyjaśnienie. Pozdrawiam!
Hmmm, to dobre pytanie jak jest rzeczywiście z tym zachodzeniem w ciąże po NR..
Ja dopiero co zaczęłam stosować, ale nie wyobrażam sobie żebym potem miała problem z zajciem w ciąże, bardzo chcę miec dzieci, z tym że nie teraz, i długo zastanawiałam się nad chormonami także z powodu tej obawy o przyszłą ciążę..
Tak wiec ponawiam pytanie.. którs z pań jest w ciąży po NR, albo już urodziła?
Mnie udało się to po 3 miesiącach, bez większego problemu. Nuvaring ma niskie stężenie hormonów, więc oczyszczanie organizmu trwa szybciej niż po tabletkach. W każdym razie powodzenia ![]()
Moja znajoma stosowała rok nuvaring. Przed planowaną ciążą odstawiła i również bez większych problemów zaszła w ciążę. Jakieś 4 miesiące po odstawieniu.
czy jeżeli odstawiłam nuvaring i 2 tyg po uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia , ale nie doszedł we mnie , czy jest możliwość zajścia w ciąże ?