Ciąża po NUVARING - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po NUVARING

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Ciąża po NUVARING

Czy któraś tu z miłych Pań zaszła w ciąże po stosowaniu krążka NUVARING????? Jak to wygladało u Was (szybko, późno)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża po NUVARING

Ja nie zachodziłam w ciąże Reszka i jeszcze trochę poczekam, ale mój ginekolog zapewniał, że nie będzie z tym problemów. Chodzi o niewielką zawartość hormonów, zdaje się... Ale nie będę sie tu wymądrzać, niech się wypowie któs kto ma doświdczenie. Pozdrawiam!

3

Zażywanie środków antykoncepcyjnych powoduje pewne stężenie hormonów w naszym organizmie.Po zaprzestaniu ich stosowania u jednych osób spadek tego stężenia następuje szybciej u innych trwa to dłużej.U mnie np. trwało to jeden rok, inne osoby zachodzą w ciążę już w następnym miesiącu po odstawieniu.

4

A, no właśnie, mówiłam że coś o stężenie hormonów chodzi... Dzieki doroti za wyjaśnienie. Pozdrawiam!

5

Hmmm, to dobre pytanie jak jest rzeczywiście z tym zachodzeniem w ciąże po NR..
Ja dopiero co zaczęłam stosować, ale nie wyobrażam sobie żebym potem miała problem z zajciem w ciąże, bardzo chcę miec dzieci, z tym że nie teraz, i długo zastanawiałam się nad chormonami także z powodu tej obawy o przyszłą ciążę..
Tak wiec ponawiam pytanie.. którs z pań jest w ciąży po NR, albo już urodziła?

6

Mnie udało się to po 3 miesiącach, bez większego problemu. Nuvaring ma niskie stężenie hormonów, więc oczyszczanie organizmu trwa szybciej niż po tabletkach. W każdym razie powodzenia smile

7

Moja znajoma stosowała rok nuvaring. Przed planowaną ciążą odstawiła i również bez większych problemów zaszła w ciążę. Jakieś 4 miesiące po odstawieniu.

8

czy jeżeli  odstawiłam nuvaring  i 2 tyg po uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia , ale nie doszedł we mnie , czy jest możliwość zajścia w ciąże ?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po NUVARING

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024