Realna znajomośc . Przyjaźń. Samotność . Poznań i okolice. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Realna znajomośc . Przyjaźń. Samotność . Poznań i okolice.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Realna znajomośc . Przyjaźń. Samotność . Poznań i okolice.

Witam.
Pozwole sobie założyć nowy wątek i skrobnąć kilka zdań.
Otóż zadzwia mnie to forum. Ludzie piszą i piszą jacy to samotni itp. Że chcą się poznać, szykaja przyjaciół,
znajomych, ale jak przychodzi co do czego.
Pojawia się propozycja spotkania, zapoznania się, jakiejś kawki, spaceru... Nagle ? Cisza.

Moje pytanie brzmi.
Czy znajdzie się dziewczyna z Poznania bądź okolic ,
ktora ak jak i ja czuje się samotna i chciałaby zawrzeć nową znajomość?

Dodam , że jestem mężatką i mam małego synka.
Mimo to czuje się bardzo samotna w moim małżeństwie.
Każdy dzień wydaje mi się taki sam.
W Poznaniu mieszkam od niedawna i nie mam tu nikogo z kim mogłabym porozmawiac.
Mąż mnie nie rozumiem , a Synek wiadomo wink

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

K.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez andzia35 (2014-09-13 07:03:34)

Odp: Realna znajomośc . Przyjaźń. Samotność . Poznań i okolice.

W realnym życiu też ciężko o spotkania, no wiadomo szybciej przez znajomości lub po sąsiedzku. Myślę, że napewno znajdzie się jakaś sąsiadka która chętnie wybrałaby się na spacer z tobą.

3

Ja akurat poszłam na spotkanie z innego wątku. Oprócz autorki postu byłam tylko ja. Stwierdzam, że większość ludzi woli się użalać nad sobą jacy to są samotni i jak im źle  w życiu, a jak jest konkretny termin to część akurat wyjeżdża, część nie doczytała i największa część osób się nie odzywa.
Także pytam się gdzie ta samotność??
Koniusia wysłałam maila

4 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-09-17 08:33:35)

Nadina napisał/a:

Ja akurat poszłam na spotkanie z innego wątku. Oprócz autorki postu byłam tylko ja. Stwierdzam, że większość ludzi woli się użalać nad sobą jacy to są samotni i jak im źle  w życiu

Jakoś mnie to nie dziwi. Nagle ulataniają się i co najwyżej użalają w ciszy, by dalej nic nie zrobić.

5

Ja osobiście zapoznałam się z jedna  dziewczyną z innego wątku. Jednakże jest spod Poznania i rzadko sie widujemy.

A tak to niestety co chwila nowe posty na temat samotności ,a tak naprawde ludzie wolą chyba znajomości w sieci niż w relanym życiu ...

;/

6

Wiesz zawsze lepiej napisać jak im źle i pokazać obraz swojej osoby w takim świetle. Lepiej siedzieć przy kompie i narzekać niż wyjść do ludzi i przerwać tą samotność

7

Wiele osób nie ma czasu na spotkania, a spotkałam się tez z przypadkiem gdzie kobieta na forum opisywała swoje wyimaginowane, przekoloryzowane problemy. Kiedy pojawił się pomysł pomocy jej nagle zniknęła a na koniec napisała tylko " przepraszam ale już dobrze, dzięki chyba już tu nie zajrzę" czy jakoś tak.... wiec ludzka mentalność jest strasznie zróżnicowana jak widać. A Ty autorko na pewne za kilka dni spotkasz na spacerze z synem jakąś sympatyczną sąsiadkę i będziesz miała się z kim umawiać na kawki kiedy będziesz potrzebowała rozmowy, a jeśli chodzi o e-rozmowy tutaj to ja i wiele innych użytkowników chętnie pomożemy wink

8

Mieszkam w Poznaniu 9 miesięcy... Spaceruje z Synkiem codziennie zazwyczaj sama , mąż w pracy mądź ma inne zajęcie...
Nie poznałam na tych spacerach nikogo...
Wiadomo na placu zabaw , w parku zamieni się kilka zdań z innymi mamami ale to wszystko...

Mam jednak nadzieje ze spotkam w tym wielkim mieście kogoś kto tak samo jak ja potrzebuje rozmowy , przebywania w towarzystwie itp...

Bardzo przytłacza mnie moja samotność. Czasami mam wrażenie , że aż stronie od ludzi mimo ze ich potrzebuje.

Powodem jest tego to , że od 1.5 roki jestem niemal wciąż sama z dzieckiem w 4 ścianach. Z dala od rodziny , mąż w pracy , albo na siłowni. Nie mam chwili dla siebie.
A jak już mam tą godz dziennie gdy Mały spi. Nic mi się nie chce sad Bardzo wszystkim się przejmuje. Nic mnie nie cieszy... Mąż mowo , że to depresja... Myśle że ma troche racji sad

Pozdrawiam Was.

9

Hej ponawiam wątek.

Naprawde nie ma w Poznaniu nikogo z kim mogłabym się zaprzyjaznić?

Dodam, ze najlepiej gdyby odezwaly sie dziewczyny do 30 -stki jakoś nie mam wspólnych tematów z osobami starszymi wink

Czuje sie samotna w tym wielkim swiecie. Pomimo ze jestem mama nie cieszy mnie macierzynstwo tak jak powinno.

Przytłacza mnie ciągłe siedzenie z synkiem , gdzie nawet nie mam z kim porozmawiac

Pozdrawiam Was licze ba odzew wink

10

Pisałyśmy, lecz nie odpisałaś mi już więcej. Wybacz, ale gdybyś na prawdę chciała to byś znalazła i zawarła znajomość. Ale na spotkania miałaś wymówki. Ja spotkałam się  z dwoma dziewczynami tu z forum. Świetne kobietki, nie miały przeciwwskazań żeby się spotkać na spacer, do kina czy posiedzieć z dziećmi, bo każda z nas ma dziecko. Także uważam, że problem jest w Tobie samej. Powodzenia w szukaniu znajomych. Pozdrawiam

11

Tak wiem jednak jak pisałam szukam raczej rówieśniczek, kogoś z kim mogłabym wyjsć ma zakupy, impreze itp.

Również pozdrawiam.

12

Jednak Nadina masz chyba troche racji.

Problem tkwi gdzieś we mnie za dlugo juz trwa ta moja samotnia i boje sie otworzyc, nie podtrzymuje kontaktu, nie chce sie narzucac.

Moze gdzies tam mysle ze nie mam nic ze swojej strony do zaoferowania.

Sama juz nie wiem niestety.

13

Między nami nie ma aż takiej różnicy wieku. A poza tym co za różnica w jakim wieku? Trzeba szukać osoby, która będzie nas rozumiała, doradzi, pośmieje się, będzie miała podobne poglądy. A to czy jest starsza/młodsza, grubsza/szczuplejsza, ma dwójkę czy jedno dziecko jest bez znaczenia. Także Kochana pomyśl nad tym wszystkim. Daj sobie szanse! I innym też żeby mogli Cię poznać. Trzymaj Się;-)

P.s. A jak tam Synuś? Zdrowy?
Pozdrawiam

14

Hej,

Jestem z Poznania i również szukam koleżanki, ale takiej prawdziwej. Nie będę ukrywała, że wolałabym raczej taką, która jest samotna, nie ma partnera. Niestety, mam złe doświadczenia z takich "koleżanek", które są w związkach, bo nigdy nie mają czasu, a bo to ciągle "chłopak, mąż to, albo tamto". W ciągu dnia praca, każda wolna chwila chcą być z chłopakiem, mężem, kochankiem, a do mnie się odezwie raz na 6 miesięcy i przypomni o moim istnieniu, albo jeszcze lepiej- jak zerwie, to musi się komuś wypłakać. To już tak wygląda, że smsa napiszę, no to już nie odpiszą, bo zajęte chłopem... A tak to nie wyjdą ze mną, bo facet, na wakacje nie pojadą, bo facet, już mam tego dość po prostu. Nie chcę też stereotypów robić, że wszystkie dziewczyny w związkach takie są, dlatego postanowiłam się odezwać. Ale Koniusia, jeżeli nie jesteś taką osobą, jak moje "koleżanki", które to tylko "tym facetem żyją", no to chętnie się z Tobą spotkam w jakiejś kawiarni w Poznaniu, żeby się z Tobą zapoznać:) I to pytanie nie tylko do Koniusi, ale do innych dziewczyn też z Poznania smile Jeżeli któraś szuka koleżanki na wyjścia, na pogaduszki, to warto spróbować smile Może z tego zrodzi się przyjaźń.
Pozdrawiam serdecznie,

15

Nadina. Dziekuje Synek zdrowy... wink

Moze wybierzemy sie na spacer po niedzieli ?

Kascha ja mam partnera, a nawet pakiet.
Meza i dziecko wink Jednak mam duzo czasu. Nie pracuje. Siedze z synkiem w domu. Nie mam jednak tego luzu ze kiedy chce wychodze gdzie mi sie podoba.

No chyba ze z Malenstwem albo po prostu Maz jest w domu.

A Ty nie masz meza, partnera?

Pozdrawiam.

16

Koniusia, ja juz kiedyś do ciebie pisałam i jakoś nie wyszło. Jak chcesz pogadać to się odezwij.

17

Szukałam maila od Ciebie i nie znalazłam..

Napisałam na priv.

18

Koniusia napisał/a:

Nadina. Dziekuje Synek zdrowy... wink

Moze wybierzemy sie na spacer po niedzieli ?

Kascha ja mam partnera, a nawet pakiet.
Meza i dziecko wink Jednak mam duzo czasu. Nie pracuje. Siedze z synkiem w domu. Nie mam jednak tego luzu ze kiedy chce wychodze gdzie mi sie podoba.

No chyba ze z Malenstwem albo po prostu Maz jest w domu.

A Ty nie masz meza, partnera?

Pozdrawiam.

Nie, tak jakoś wyszło, że nigdy nie miałam chłopaka, nawet kochanka...
Przyznam, że trochę zdziwił mnie Twój post, że mimo tego że masz męża, dziecko, to czujesz się samotna i szukasz koleżanki, przyjaciółki, dlatego postanowiłam do Ciebie napisać:) Mimo że jestem singielką, to też nie mam dużo luzu, no bo praca, to normalne. Ale w wolnych chwilach chętnie bym wyszła na pogaduchy smile

19

kasha151288 jeśli nadal poszukujesz to zapraszam smile Ja już pisałam do kilku osób i nikt się słowem nie odezwał, to po co zakładają takie wątki? ;/

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Realna znajomośc . Przyjaźń. Samotność . Poznań i okolice.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024