Laser na przebarwienia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Laser na przebarwienia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Laser na przebarwienia

Cześć!
Mam pytanie dotyczące lasera PTF. W internecie nie można znaleźć informacji na temat tej metody walki z przebarwieniami po trądziku a chcę się paru rzeczy dowiedzieć. Podobno jest bardzo dobry z usuwaniu włosów i odmładzaniu.
W salonie kosmetycznym twierdzą, że do uzyskania zadowalających efektów trzeba ok 5 zabiegów. Po ilu zabiegach widać jakąś znaczącą poprawę? Stosował to ktoś? Jakie spostrzeżenia? W salonie pani powiedziała, że jest to skuteczniejsze niż mikrodermabrazja (miałam 2 darmowe zabiegi w tym samym salonie - efekty zerowe jednak po 2 cudów się nie spodziewałam). Z góry dzięki za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Laser na przebarwienia

Odświeżam

3

A czy któraś z Was zamykała sobie laserowo naczynka? na twarzy lub np na nogach? Co powiecie o tym zabiegu, jest skuteczny i czy boli?

4

Hej, o laserze PSF nic nie słysząłem, ale obecnie dobre salony mają laser VPL, czyli pulsacyjny. Służy do usuwania przebarwień i chyba nawet jest polecany przez dermatologów jako nieinwazyjny zabieg.

5 Ostatnio edytowany przez kcha (2014-09-14 07:51:27)

Mania91 napisał/a:

A czy któraś z Was zamykała sobie laserowo naczynka? na twarzy lub np na nogach? Co powiecie o tym zabiegu, jest skuteczny i czy boli?

Jeśli chodzi o ten sam laser to jest bezbolesny na przebarwienia więc na naczynka pewnie też (takie punktowe uczucie ciepła). Czy jest skuteczny to nie wiem smile

tomeksowik napisał/a:

Hej, o laserze PSF nic nie słysząłem, ale obecnie dobre salony mają laser VPL, czyli pulsacyjny. Służy do usuwania przebarwień i chyba nawet jest polecany przez dermatologów jako nieinwazyjny zabieg.

Laser PTF jest ponoć znacznie lepszy od tych starszych np. IPL jednak to wszystko są informacje ze stron salonów a nie opinie zwykłych ludzi. Jedynie omżna przeczytać, że jest rewelacyjny w depilacji ale w tym wypadku to nie ma nic do rzeczy.

Może jakaś kosmetyczka tu zagląda i coś napisze o efektach?

Ja kiedyś w swojej przychodni mialam usuwane coś w rodzaju kaszaka podskórnego laserowo, a jakiś czas temu byłam też na usuwaniu przebarwień potrądzikowych i jak dla mnie efekty są super. Zawsze troche mnie krępowały te moje blizny a teraz nawet bez makijazu zdzarza sie ze wychodze

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Laser na przebarwienia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024