ON NiE CHCE RAZEM ZAMIESZKAĆ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ON NiE CHCE RAZEM ZAMIESZKAĆ!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez rose0001 (2014-09-03 11:25:21)

Temat: ON NiE CHCE RAZEM ZAMIESZKAĆ!

Zacznę od tego, że jestem z chlopakiem juz ponad 2 lata. Spotykamy się kilka razy w tygodniu, dogadujemy i mysle, ze jest nam ze soba dobrze.  Moi rodzice i brat mieszkaja i pracuja za granica taki stan rzeczy utrzyma sie jeszcze przez conajmniej 2 lata. Zostalam sama z babcią. Moj dom jest olbrzymi wiec jakis czas temu zaproponowalam chlopakowi zeby sie do mnie wprowadzil (on mieszka z rodzicami), wiadomo, ze musialby sie dorzucac do jakichs zakupow ale nic wiecej..Dodam tez, ze sami moi rodzice wyszli z taka propozycja.
On ma z tym wielki problem, nie ma ochoty przenosic sie do mnie, wykreca sie i wymysla blahe powody. kurcze mamy okazje pomieszkac razem, poznac sie jeszcze lepiej itd, podobno jest taki zakochany a o mieszkaniu wspolnym nie mysli. Jego rodzice maja mieszkanie w bloku, ktore w tym momencie wynajmuja obcym ludziom, moj chlopak nie robi zadnych krokow w przod, nie spieszy mu sie chyba zeby zamieszkac ze mna pod jednym dachem (on ma juz 27 lat).
Nie wiem w czym tak naprawde ejst problem, w tym ze musi mi sie dorzucac do zakupowo czy rachunkow? przeciez go stac. Czasem mysle, ze on ma cos do ukrycia, samemu jest mu lepiej bo nie musi sie nikomu z niczego tlumaczyc, moze jest jakas inna kobieta, moze problem lezy gdzie indziej? Ja chyba bym sie dlugo nie zastanawiala gdyby on mi cos takiego zaproponowal. Powiedzcie mi prosze gdzie moze lezec problem, bo mam juz rozne mysli.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ON NiE CHCE RAZEM ZAMIESZKAĆ!

Gdybać to my sobie możemy, a Ty jego zapytaj. Normalnie. Bez czarnowidztwa i fochów.

Ja, gdybym była mężczyzną, w życiu bym się nie zgodziła, żeby wprowadzić się DO DZIEWCZYNY. Czułabym się jak dupa, nie facet.

3

A co w tym zlego? znam wiele par, ktore mieszkaja w domu rodzinnym dziewczyny bo nie mieli innego wyjscia, zreszta nawet jego znajomy jest w takiej sytuacji...

4

Zgadzam się z przedmówcą.
Może zaproponuj wynajęcie mieszkania?

5

Proponowalam, pokiwal glowa, pomyslal przez chwile i powiedzial: zobaczymy...Sami widzicie on sie nie kwapi do niczego. Moze jest cos innego o czym nie wiem
Z drugiej strony za wynajem trzeba zaplacic a u mnie mieszkamy sobie bezproblemowo i bez placenia za wynajem. Powiem Wam, ze mi jest samej zwyczajnie smutno, czuje sie samotna. Zawsze chcialam przed slubem zamieszkac razem, poznac swojego przyszlego meza "doglebnie" tongue,. Inaczej do oltarza nie pojde...

6

BabaOsiadła napisał/a:

Ja, gdybym była mężczyzną, w życiu bym się nie zgodziła, żeby wprowadzić się DO DZIEWCZYNY. Czułabym się jak dupa, nie facet.

Tak, tak, za to mieszkając z rodzicami tak jak ten 27-letni "facet" już może się czuć jak prawdziwy mężczyzna, a nei jak dupa.
Poza tym w dzisiejszych czasach kobieta ma prawo mieć mieszkanie i nie musi z niego rezygnować gdy ma zamieszkać z partnerem.

7

Mieszkanie z rodzicami którejkolwiek ze stron to raczej słaby pomysł. Mieszkanie z kimś obcym (bo Twoi rodzice są dla niego obcy) zawiera przymus dostosowania się do Waszego trybu życia. On nigdy nie będzie się tam czuł "jak u siebie". Lepiej byłoby poszukać czegoś wspólnie, ale bez rodziców. Ale jeśli on się nie spieszy, to może ma jakiś powód? Najlepiej zapytać samego zainteresowanego i odpuścić sobie mgliste aluzje.

busiu ma rację. Mieszkanie z rodzicami to nie jest dobry pomysł. Lepiej wynająć coś razem a jeśli nie ma takiej możliwości to trudno. Mieszkanie młodych ludzi z rodziną której ze stron zawsze prowadzi do jakichś konfliktów

9

rose0001 napisał/a:

z babcią...On nie ma ochoty...pomieszkac razem....nie spieszy mu sie chyba zeby zamieszkac.

Jakoś się nie dziwię mu.

10

Nie ma w tym nic nadzwyczajnego, poczytaj trochę prasy. W Polsce pojawił się ten sam problem co na Zachodzie. Młodzi ludzie w dobie kryzysu opóźniają swoją wyprowadzkę, i to nie dlatego że są niezaradni. Wg statystyk to jest już kilka milionów młodych ludzi w samej Polsce. Jeśliby wierzyć badaniom, mnóstwo ludzi wyprowadza się od rodziców dopiero po 30, gdy już zdobędą względną stablizację zawodową i odłożą nieco grosza. Są tacy, co się wyprowadzają od razu i jeśli nie mają szczęścia w zawodzie lub rodzice nie sypią groszem, to zwykle "dziadują", przejadając to co zarobią i nie są w stanie niczego odłożyć na przyszłość. Ponad połowa Polaków pracuje za minimalną krajową jakby ktoś nie wiedział wink Sama osądź, jak to wygląda u Was.

11 Ostatnio edytowany przez dafne123 (2014-09-05 09:10:39)

Czy ja wiem.... Jak chcesz z kims przebywac i miec tę sosbe blisko to zdecydujesz się na mieszkanie z nią. Pozwolę sobie przedstawić jak to u mnie wygladało. Z byłym spotkalismy sie na weekendy i w tygodniu też. Po smierci mojej mamy dostałam w spadku dom, mieszka w nim jeszcze mój ojciec. Były pomieszkal u mnie 2 msc, następnie wrócił do siebie do rodziców, u mamusi lepiej.... tlumacząc się, że jak wyremontuje dom to pomyslimy o wspólnym zamieszkaniu.  Ja głupia wzięłam kredyt zrobiłam duzy remont z mysla, że on zechce zamieszkac. Caly czas wodził mnie za nos i dawał jakąs nadzieję, a ja zarzynałam się, żeby ten remont dokończyc. Koniec końcem.. po roku on stwierdzil, pasowalo mu że byłam obok... czyli byłam dziewczynka do spędzania czasu kiedy sie nudziło. Ja zostałam z kredytem... kiedy mogłam kupic mieszkanie i miec spokój.... ech... przynajmniej wyremontowałam dom... ale żal nieziemski został... chociaż to też moja wina... głupich i naiwnych nie sieją...

chciałam być o krok do przodu... zawsze wydawało mi się, że muszę wszytsko sam .. sam... taka zosia samosia ze mnie była... on w remoncie domu mnie nie wspierał... nawet jak poprosiłam, zeby został ze mna jak wchodziła ekipa remontowa, bo chciałam męskiej obecności w tym momnecie... on zwiał do domu...

Zamieszkanie ze sobą to duży krok, ale nie mozna z tego robic jakiejś wielkiego halooo. Jak ktoś chce szuka sposobów a jak nie chce szuka powodów.... Powodzenia....

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ON NiE CHCE RAZEM ZAMIESZKAĆ!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024