Trzy miesiące po rozstaniu... boli jeszcze bardziej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trzy miesiące po rozstaniu... boli jeszcze bardziej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Trzy miesiące po rozstaniu... boli jeszcze bardziej.

Trzy miesiące temu zostawił mnie chłopak. Był to dla mnie kompletny szok. Kochałam, ufałam, wierzyłam, a on odszedł. Planowaliśmy wspólną przyszłość, był dobry, jeszcze dwa dni przed rozstaniem mówił, że mnie kocha.
Zawalił mi się świat, nie mogłam w to uwierzyć. Do dziś się nie otrząsnęłam. Staram się żyć swoim życiem i udaje mi się to jakoś.
Ale wciąż czuję się oszukana, wciąż nie mogę uwierzyć, że ta cudowna bajka się po prostu skończyła. Wciąż go kocham i wciąż mi go brakuje. Odzywam się do niego sporadycznie, wiem, że niby nie powinnam. Nie wiem o co mi chodzi, bo i tak wiem, że się zmienił, ale pomimo to straszliwie pragnę go mieć, nawet jako przyjaciela, którym był zanim jeszcze byliśmy parą. Czuję pustkę. Brak bliskości, gapię się na innych, pożądam ich, ale za chwilę cierpię, bo chcę byłego.
Był dobry, kochany, myślałam, że szczery... Jak mam ufać ludziom? Anioł mnie oszukał...
Nie mogę znieść jego niewrażliwości, tego, że ma gdzieś co u mnie się dzieje, a wie, że jestem w jego mieście praktycznie sama. Mam nowych znajomych, ale przeniosłam się tu dla nas... Angażował się, interesował, przez te kilka lat. Jak przypominam sobie wspólne chwile to pęka mi serce. Naprawdę przeraźliwie mocno go potrzebuję, ale i wiem, że nie potrafiłabym mu zaufać na nowo. Nawet jako koledze... Ciągle mam nadzieję, że pęknie, że powie coś dobrego, że zaprosi po prostu jak zwykłą koleżankę na kawę czy piwo.

Nie jest chyba problemem moja miłość do niego i ten ból. Mnie najbardziej męczy to, że nie potrafię zrozumieć go, tej nagłej zmiany...

Jak żyć? Wesprzyjcie... Moje obie przyjaciółki też rozstały się ze swoimi, płakały płakały i przeszło im raz dwa. A ja? Oddałam mu tyle... czuję, że nigdy nie pokocham już nikogo tak jak jego. Chcę być dla niego dobra, chcę mu pomagać, być obok...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trzy miesiące po rozstaniu... boli jeszcze bardziej.

Żyj swoim życiem, spotykaj się z ludźmi z czasem przejdzie, a jeśli twój były tak postąpił to nie jest ciebie wart smile

3 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-25 19:49:38)

Moja Panno

Z miłością jest tak im bardziej się kogoś kocha tym większy ból w czasie rozstania.

I niezależnie czy partner znalazł inną odkochał się lub umarł serduszko boli tak samo mocno i cierpi każdego dnia.

Wspomnienia też za bardzo nie pomagają bo dorzucają oliwy do ognia i potęgują i ta bardzo ciężką sytuację.

Bez różowych okularów i motyli w brzuchu oceń jakie miał wady i co czynił źle. Wspomnij sobie sytuację jaka spowodowała zmianę w uczuciach twojej połowy i to że obecnie jest taki dla ciebie,Wierz mi ideałem to on na pewno nie jest (inaczej byście byli razem )

To co teraz czujesz jest tylko twoim punktem widzenia i wyobraź sobie że inni zakochani też przez to przeszli.

Najlepiej jest wtedy znaleźć jakąś bratnią duszę koleżankę lub kolegę i opowiedzieć co nas boli co czujemy jak nam jest ciężko.

Wtedy spadnie chociaż trochę ciężar jaki czujemy i ból stanie się mniejszy.

Nawet jak napisałaś ten post też tobie ulżyło to tak jakbyś komuś opowiedziała swoją historię .

Jeśli nie masz nikogo do rozmowy to pisz sobie tutaj z każdą literką będziesz się lepiej czuła.

Powoli się podniesiesz i pokochasz swoje życie i znajdziesz nową miłość godną ciebie.

Zaangażowałaś całe swoje uczucie to bardzo dobrze o tobie świadczy twój partner okazał się z najgorszej strony.

Tą miarą nie oceniaj też innych facetów jeszcze znajdziesz swoje miejsce w życiu twoim życiu

Nie można kochać kogoś tylko trochę i na niby ty zrobiłaś wszystko jak trzeba?

Zbyś

4

Zbyś napisał/a:

Z miłością jest tak im bardziej się kogoś kocha tym większy ból w czasie rozstania. (...)
                         Nie można kochać kogoś tylko trochę i na niby...

Zbyś

Dobrze powiedziane.
Nie można kogoś kochać na pół gwizdka, nie można być trochę w ciąży, albo się jest albo nie.

Czas zaleczy rany.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Trzy miesiące po rozstaniu... boli jeszcze bardziej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024