Jezeli jestem bezrobotna i w 20tyg ciazy a moj chlopak
pracuje za granica ale rozliczany jest na zero to czy oprocz
becikowego moge otrzymac jakies pieniadze?
Cześć Kas, gratuluję dzidziusia przede wszystkim
a co do Twojego pytania to możesz starać się o rodzinne 77zł miesięcznie i do tego dostaniesz taki zasiłek jednorazowy w kwocie tysiaca złotych no i becikowe do tego, ja też jestem bezrobotna i mój mąż pracuje za granicą, niedawno urodził nam się synek więc jestem w temacie
ja się o rodzinne w polsce nie staram bo będę z mężem składać papiery żeby zza granicy mąż dostawał rodzinne na syna a z obu krajów nie można pobierać rodzinnego. jeśli Twój chłopak pracuje legalnie na papierach za granicą i na dłuższy okres czasu to może niech się tam dowie czy nie może pobierać rodzinnego na Wasze dziecko, mój mąż pracuje w Niemczech i wiem że tam może się starać o rodzinne, nie wiem ile tam wychodzi ale napewno sporo więcej jak w Polsce.
Moja siostra miala tez taka sytuacje i dostala od panstwa wiadomo becikowe 1 tysiac i zlozyla wniosek o dodatkowy tysiac i rodzinne.. z tego co mi tlumaczyla to trzeba miec papier jakie sie mialo dochody w 2012 albo 2013 i jesli nie przekraczaly jakies tam kwoty na osobe to wtedy dostawala .. oczywiscie wiadomo ze to wszystko nie trwalo tydzien czy dwa
Kas93 masz szansę na naprawdę spora kasę!
Sama na to wpadłam przez znajomą spam - można zdobyć becikowe "na poziomie" (i to niezłym).
1000zł to przecież nic w porównaniu z wydatkami młodych rodziców... Wiem coś o tym i żałuję, że nie wiedziałam jakie są "opcje", kiedy sama byłam w ciąży. Ech...
Pozdrawiam i powodzenia życzę, sprawdź - może też Cię zainteresuje ![]()
a jak mój mąż pracuje i zarabia około 2000 tys
a ja studiuje to mam szanse na inne pieniądze niż becikowe ?