Usuwanie niechcianych włosków - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Usuwanie niechcianych włosków

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez aniaaa2 (2014-08-15 14:01:44)

Temat: Usuwanie niechcianych włosków

Witam,
Od dłuższego czasu szukam sposobu na trwałe usuwanie włosków. W dzisiejszych czasach chyba najskuteczniejszą metodą są lasery, jednak są one zbyt drogie, dlatego staram się znaleźć jakieś domowe sposoby. Na pewnej anglojęzycznej stronie znalazłam pewien sposób, jednak nie wiem czym są podane tam składniki i jak je zdobyć. Poniżej cytuję artykuł:

napisał/a:

There are many ways to remove hair at home by shaving, threading, waxing etc. Recently ayurveda appeared to be the most reliable way of removing hair. When it is applied for long time on skin it permanently removes the hair. The preparation of ayurveda required two important ingredients namely Kusuma Oil and Thanaka.

Thanaka

Thanaka is produced largely in Burma. It is of yellowish white in color and used as herbal paste in different cosmetics. Thanaka has an anti-aging property and also used as an ingredient in sunblocks. It conditioned the skin and makes it smooth. It is easily available on different ayurvedic stores.

Safflower oil

This is another name of Kusuma oil and it has tremendous benefits in medicine.

There is a particular way of removing hair in ayurveda and by using this procedure for some time repeatedly can help you to get rid of your unwanted hair permanently. As compared to other hair removing products ayurveda leaves the skin glowing, soft and smooth. It is time taking but result will be lasting forever. Below are the easy steps of procedure through which you can stop unwanted hair growth.

Procedure

Make a paste of Kusuma oil and Thanaka by grinding it.
By using any hair removing cream or wax remove all the undesirable hair from your body.
Take the paste and apply it on the body by doing massage in a way that it gets soaked in the open pores of hair.
Leave it for minimum three hours so that it get dried then wash it.
Repeating this method for at least 100 days will result in complete hair removal. This ancient remedy has no side effects as compared to other cosmetic products and is considered safest and trusted method of all.

Żródło strony: newhealthguide.org/How-To-Remove-Hair-Permanently.html (Punkt 4)

Ktoś z was może próbował ten sposób i zna polską nazwę składnika Thanaka oraz Safflower oil?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Usuwanie niechcianych włosków

Znalazłam wyżej wymienione produkty na stronie ArgoNaturals. Koszt Thanaka Powder to $44.90 a Kusuma oil od $31.90. Ponoć od lat stosuje się tę mieszankę do usuwania zbędnego owłosienia, pytanie tylko czy warto wydać tyle pieniędzy?

3

A wosk lub pasta cukrowa się nie sprawdziły?

4 Ostatnio edytowany przez aniaaa2 (2014-08-17 16:43:36)

Wyraźnie napisałam trwałe usuwanie włosków. Wosk i pasta raczej nie usuwają ich trwale wink

5

Aa...  nie doczytałam dokładnie big_smile Jakoś zrozumiałam, ze to ma usuwać na 100 dni, a nie ze trzeba to powtarzać przez te 100 dni big_smile
Faktycznie - jak zerknęłam w sieć to to jest dość popularne - nie mam pojęcia tylko czy działa big_smile

A ceny, które sprawdzałaś to chyba bardzo dużych opakowań, bo ja na Amazonie widziałam olej ( a propos - po polsku to się nazywa olej krokoszowy) za 3 funty już, a taki extra za 7 funtów za 100ml. Thanaka powder za 10 - 12 funtów.

Zaciekawiłaś mnie tą metoda, nie wiem czy sama nie wypróbuję big_smile

6

Dzięki za informacje. Faktycznie na allegro znalazłam 500 ml olej krokoszowy już za 25 zł. Pozostaje tylko kupić i wypróbować. Nie spróbujemy nie dowiemy się czy działa tongue

7

I jak dziewczyny, macie jakieś wrażenia po użyciu tego olejku? też zaciekawiła mnie ta metoda usuwania włosków, na co dzień męczę się z maszynką lub kremem do depilacji, ale wolałabym mieć po prostu z tym spokój...

8

Ej, ej powiedzcie coś więcej o tym!

9

Bo ja czytałam że to dopiero po depilacji woskiem czy depilatorem się stosuje.

10

odnaleźona napisał/a:

Bo ja czytałam że to dopiero po depilacji woskiem czy depilatorem się stosuje.

A jak sie to stosuje? To jest jakis olejek który się nakłada po prostu na skórę? Czy trzeba go z czymś wymieszać?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Usuwanie niechcianych włosków

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024