Cześć. Nigdy wcześniej nie korzystałem z 'pomocy' na tego typu forach. Jednak postanowiłem spróbować, a nóż dostanę jakieś pomocne rady. Otóż kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę za granicą. Razem pracujemy, zaczęliśmy spędzać ze sobą więcej czasu. Oboje mamy po 21lat. Wszystko wygląda okej. Jednak dziewczyna ta ma chłopaka w Polsce, a ja się wkręciłem w tę znajomość. Często ze sobą piszemy, rozmawiamy. Wiem, że ona mnie lubi - wiele razy mi o tym mówiła. Sam nie wiedziałem jak to odebrać. Jest z chłopakiem długo, około 6 lat. Nigdy nie poruszałem z nią tego tematu, ale czasem sama coś powiedziała. Nie wiem jak jej się układa z chłopakiem. Kiedyś raz wspomniała, że żałuje, że w tak młodym wieku skminiła się z chłopakiem. Strasznie jest to dla mnie nie wygodne, bo sam nie wiem co robić. Próbowałem usunąć się w cień na jakiś czas. Ale jak to zrobić, kiedy razem pracujemy. Teraz znów nasze relacje są lepsze i postanowiłem, że spróbuję coś zrobić. Dziewczyna mi się strasznie podoba, ale nie chcę się wpieprzać w czyiś związek. Nie chcę też cały czas o tym myśleć i chciałbym to zakończyć. Jestem w kropce, bo nie wiem co robić dalej. Niby chciałbym z nią być, ale nie chcę też rozwalać związku o którym niewiele wiem. Tutaj widać, że moje doświadczenie w takich sprawach jest zerowe, a mi brak pewności siebie. Mam nadzieję, że zasięgnę tutaj kilku ciekawych porad.
Dzięki!