Hej wszystkim...pierwszy raz jestem na forum, ale poprostu nie moge sama podjąć decyzji i potrzebuje pomocy:( mam dość poważny problem...jestem z facetem ponad dwa lata.. bardzo go kocham a on strasznie mnie okłamał. spotkał sie ze swoja była i się całowali, a pozniej parokrotnie pisali do siebie. Ja miałam ułożyć sobie z nim przyszłość i myślałam że on też tego chce..a tu takie coś. Był z tą dziewczyną ponad 7 lat..więc boje sie że już nigdy o niej nie zapomni. Wczoraj przysięgał mi że to nic nie znaczyło i że może tu i teraz iśc ze mną do ołtarza i spędzic ze mną reszte życia...ale nie wiem czy mu wieżyc i ufać. bardzo prosze o jakąś porade bo ciężko mi mówić komu kolwiek bo aż mi wstyd że tak mnie potraktował..a moze ja przesadza...? jak będzie miał ktoś chwile to prosze o opinie:) pozdrawiam cieplutko
Czy mu wybaczysz zależy od Ciebie i od tego jak on będzie starał się naprawiać swoje winy. Wybaczenie nie musi stawać się z dnia na dzień. Możesz nie podejmować żadnej decyzji tylko czekać obserwować jak on się zachowuje i co robi.
Ilonka trudna sprawa po ponad 7 latach nie jest latwo zapomniec. Dawno sie rozstsli? Co bylo powodem? Jesli komus tu powinno byc wstyd to tylko i wylacznie jemu a nie Tobie. Jesli chcesz z nim dalej byc to musisz byc pewna, ze sie nadal nie spotykaja i ze bedziesz teraz mu w stanie zaufac.
ok.. ale czy da się o tym zapomnieć. Czy nie bedzie tak że już zawsze bedzie sie to za nami ciągneło? jesli mu wybacze a on za rok dwa znów to zrobi..jest to facet mojego życia tego jestem pewna i było miedzy nami naprawde super. szukał przygód czy poprostu sie pogubił..
rozstali sie jakieś 4 lata temu.. my jestesmy już ponad dwa. i jeszcze wiem że myślał nad oświadczynami..więc skad nagle takie coś? bardzo mnie zawiódł ale nie wobrazam sobie życia bez niego. ale drugiego takiego ciosu bym nie przezytła..:(
Nie chce byc zla wrozka, ale moim zdaniem jesli zrobil cos takiego, moze to zrobic jeszcze raz. Dlaczego rozstal sie z byla ?
Caluje sie z byla a potem mowi, ze to nic nie znaczy ? W takim razie dlaczego sie z nia caluje ?
Cos mi tu nie gra.
I masz prawo miec watpliwosci. Nie ty powinnas sie wstydzic
A znasz dokładną prawdę? Znasz ta dziewczynę? Może być tak że ona wie że Twój chłopak jest w szczęśliwym związku ale ma do niej słabość i może teraz próbować rozbić Wasz związek, być może chce do niego wrócić...
Nie znam prawdy ale dziewczyna dobrze wie że jesteście w związku a mimo to caluję się, więc z nią też jest coś nie tak ...
rozstali sie bo go zdradziła dwukrotnie..i wogóle przestało im sie układać. wiem że to co on mówi to nic nie znaczy..to tylio słowa. ale widziałam po nim że był załamany i strasznie tego żałował..ale co z tego już jest za pozno na jego łzy. co mam robić..czekac czy już pogodzic sie z rozstaniem i unieśc sie honorem nie wybaczając nu tego?
nie znam jej bo mieszka w angli tylko czasami wraca do polski..ale też wiem że długo starała sie go odzyskac. ale on był nie ustapił..a pozniej zwiazał się ze mną. moze powinnam odezwa c sie na facebooku do niej i trzoche ja pocisnąć:) ale nie naleze do takich osób to dla niego bym to zrobiła.. Boże jakie to ciężkie
Jesli po 4 latach on nadal cos do niej czuje to sytuacja moze byc trudna. Mozliwosci sa dwie. Albo cos nie tak jest w waszym zwiazkui stad jego wyskok albo gorsza sytuacja on zdal sobie sprawe, ze nadal ja kocha.
Sam się w końcu przyznał czy jak się o tym dowiedziałaś?
sama się dowiedziałam..pisałam sms z jego tele i z ciekawosci weszłam w wiadomości i natrafiłam na wiadomosci od niej. on twierdzi że nic do niej nie czuje i że istnieje dla niego tylko ja..ale czy to nie są puste słowa?
Powiedz że musisz sobie wszystko poukładać i zrob sobie od niego mała "przerwę", facet nie jest porządku. Kurde jak można mieć partnerkę i całować się z była? Czy nie mógł jej tego odmówić? Ja bym nie wybaczyła
i to jeszcze z swoja było..prędzej bym zrozumiała jakby to była inna dziewczyna. choć to był tylko pocałunek..ale nie chcem go sama usprawiedliwiać..ciągle o tym mysle nie daje sobie rady, a boje sie podjąć jakiejkolwiek decyzje, napewno musze dać sobie troche czasu żeby to przemyślec. Jak narazie zerwałam z nim..zobacze co zrobi. musi chyba na głowie stanąć żebym mu wybaczyła..
kłamstw się nie wybacza.
nawet jak bedzie bardzo tego żałował..i starał sie to naprawić to już mu w to nie wiezyc?
Pytam z ciekawości, ile macie lat i ile lat ma ta jego dziewczyna?
kopnij w dupę
Cześć,
Zaufanie łatwo stracić, nie wiem co ja bym zrobiła na Twoim miejscu trudna sprawa, pocieszające jest to że to był ''tylko'' pocałunek a nie coś więcej. Myślę, że twój chłopak powinien bardzo się starać byś mu wybaczyła, nie powinien też utrzymywać kontaktu ze swoją byłą, jeśli chce być z Tobą. Zrób sobie od niego ''przerwę'' i przemyśl wszystko na spokojnie.
Trzymaj się i pozdrawiam ![]()
Niech sie chlopak postara. Jesli zobaczysz po jakims czasie ze mu zalezy i Ty bedziesz czula, ze chcesz sprobowac to daj mu szanse. Z tym, ze zelazny warunek: ex znika z waszego zycia na dobre.
Czy mu wybaczysz zależy od Ciebie i od tego jak on będzie starał się naprawiać swoje winy. Wybaczenie nie musi stawać się z dnia na dzień. Możesz nie podejmować żadnej decyzji tylko czekać obserwować jak on się zachowuje i co robi.
Teo właśnie miałam napisać to samo. Podpisuję się pod Twoim wpisem obiema rękami.
Cześć. Byłam w podobnej sytuacji, tyle że to Ja byłam na miejscu Twojego chłopaka. Byłam z chłopakiem przez 4 lata, przed obecnym. Czasami utrzymujemy kontakty z byłym, to normalne. Do zerwania doszło dawno, ale czuje się ten sentyment po mimo że to była miłość nastolatków, ale to jednak pierwsza dojrzała. Myślę, że nie masz się czym przejmować, to normalne. Owszem, Twoja zazdrość jest uzasadniona, ale każdy zasługuję na drugą szanse! Jeżeli teraz się poddasz i zrezygnujesz z niego, możesz żałować. Może dotrzymać swojego słowa, poprowadzić Cię do ołtarza. Jednak może być tak, że zachowa się jeszcze raz w ten sposób, ale przynajmniej będziesz miała satysfakcję, że zrobiłaś wszystko co mogłaś i nie będziesz miała sobie niczego do zarzucenia. Myślę, że moja rada do czegoś się przyda. Powodzenia! ![]()
Daj sobie, wam czas. Zobacz jak to się "rozkręci"....
Na pewno przez tą sytuację będziesz mieć ograniczone zaufanie do niego... ale niczego nie skreślaj...
jesli zrobil cos takiego, moze to zrobic jeszcze raz. Dlaczego rozstal sie z byla ?
Caluje sie z byla a potem mowi, ze to nic nie znaczy ? W takim razie dlaczego sie z nia caluje ?
znam kilka historii takich "byłych" , którzy mieli bliższe kontakty ze swoimi eks dziewczynami i jak dla mnie to nie wygląda dobrze... jeśli byłby zadowolony i w pełni nastawiony na Wasz związek nawet nie spotkałby się z byłą nie mówiąc już o pocałunku. Takie akcje dla mnie skreślają. Chyba że wszystko jest jawne i jasne dla obecnej dziewczyny to ewentualnie można spojrzec nieco inaczej na sprawę.
Swojego czasu sama była tą byłą i ów człowiek rzekł, że nie będzie szczery ze swoją obecną ponieważ to się nie sprawdza... ...
Ja Ci napiszę tak - zostawiłabym go.Miałam podobną sytuacje do Ciebie . Mnie też kiedyś chłopak okłamywał i zdradzał i spotykał się z inną niby nic to nie znaczyło, już nie będzie tego robić, bo tylko mnie kocha i żadną inną tak nie kochał inne bzdety .... Okazało się, że i tak mnie zdradza i tak spotyka się z tą dziewczyną .... I też mieli z sobą długą historie . Jak już facet raz tak zrobił to dalej go będzie do tego ciągło więc lepiej uważaj i się zastanów nad tym. Nie marnuj sobie życia, bo nigdy już nie będziesz miała pewności czy czasem sie z nią nie spotyka i staniesz się bardziej podejrzliwa . ![]()