Jestem w rozsypce... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jestem w rozsypce...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jestem w rozsypce...

Od tygodnia ciągle płaczę...
Kolejne rozczarowanie znowu nie dostałam pracy, a spełniałam wszystkie wymagania i wydawało mi się, że powinno być ok.
Nie wiem już co dalej, chciałabym myśleć o przyszłości ale nie mogę. Nie daję sobie rady sama ze sobą. Dziwne, ale mam wrażenie, że tutaj tez zostanę zignorowana.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2014-08-05 13:03:45)

Odp: Jestem w rozsypce...
takasobie2 napisał/a:

Dziwne, ale mam wrażenie, że tutaj tez zostanę zignorowana.

Ciekawe masz wrażenia.
Dotąd założyłaś o SOBIE 5 wątków i w prawie każdym Ci odpisano. W jednym DO§? OBFICIE nawet.
Sama zaś przez parę lat wykonałaś raptem 16 wpisów i raczej NIE W CUDZYCH wątkach... INNI Cię nie interesują WCALE? To czemu żądasz by owi inni interesowali się TOBĄ?

Co do pracy. Może warto COŚ zmienić? Rzekł Einstein: "szaleństwem jest robić wciąż to samo i OCZEKIWAĆ odmiennych REZULTATÓW" smile Nie na samych bankach i administracji świat się kończy. Założę się, że i w innych placówkach w twoim zawodzie zatrudniają wink
Jesteś wykształcona, nie głupia i ponoć się podobasz. Naprawdę myślisz, że siedząc i CZEKAJĄC, bądź jedynie narzekając cokolwiek zmienisz?
Pozdrawiam i życzę SZERSZEGO spojrzenia na świat smile

3

Dobrze jest oceniać kogoś nie wiedząc nic o tej osobie.
Co do braku pracy, trzeba to przeżyć żeby móc zrozumieć drugą osobę. Po pedagogice bez znajomości bardzo ciężko coś znaleźć, ale co ja mogę o tym wiedzieć przecież szukam dopiero od roku i to nie tylko w swoim zawodzie.

4

takasobie2 napisał/a:

Dobrze jest oceniać kogoś nie wiedząc nic o tej osobie.

NA Pedagogice uczą NIE OCENIAĆ osób a postępowanie. Też ją kończyłam smile
A co MAM wiedzieć ponadto co sama o sobie napisałaś, hę? Wnioskować, jak widać potrafię wink
Po pedagogice UPARŁAŚ się pracować w banku bądź administracji? I dziwisz się brakowi efektów...
POLEMIZOWAŁAM jedynie z twym niesprawiedliwym (co by było do udowodnienia) wnioskiem: "Dziwne, ale mam wrażenie, że tutaj tez zostanę zignorowana"
I kto tu kogo ocenia. "Zbadałam" temat zanim oceniłam... zachowanie - nie osobę wink

Pocieszę Cię - dziś na stronie tytułowej stoi "jak byk":
http://biznes.onet.pl/praca/rok-na-bezrobociu,18493,5650880,5451429,42,1,news-detal
Można więc parafrazując piękną panią vive-premier rzec: "SORRY - taki.../ie mamy czasy" wink
Tym niespełna rokiem w szukaniu, trzymasz się normy.
Powodzenia

5

cześć takasobie, wyobraź sobie, że ja też jestem po pedagogice i to pracy z doradztwem zawodowym:)licencjat, mówili nam swego czasu, że to zawód z przyszłością...... mam 39 lat i nigdy w tym zawodzie nie pracowałam, bo....no właśnie. W chwili obecnej też szukam pracy i wierzę Ci, że nie jest łatwo!! Do tego /pisałam już na innych wątkach/ zmagam się z depresją i nerwicą + inne choroby somatyczne.Podobnie jak Ty jestem w rozsypce, leżę, płaczę i się dołuję wszystkim. Przez ostatnie dwa lata dorywczo sprzątam....ale się do tego nie przyznaję, bo nie ma do czego/niskie poczucie wartości nie pozwoliło oscylować wyżej w szukaniu pracy-przecież się do niczego nie nadaję/ Chodziłam na terapię, biorę leki, raz jest lepiej a raz gorzej /teraz jest to gorzej/ Wiedz, że nie jesteś sama, że takich ludzi jak my w tym kraju jest dużo więcej. zgodzę się, że po znajomości praca jest /wiem to z przykładów/ Cóż mogę radzić....cierpliwości i może wizytę u psychologa?pozdrawiam

6

takasobie2 napisał/a:

Od tygodnia ciągle płaczę...
Kolejne rozczarowanie znowu nie dostałam pracy, a spełniałam wszystkie wymagania i wydawało mi się, że powinno być ok

a poprosiłaś o feedback po rozmowie żeby dowiedzieć się co było nie tak? To bardzo ważne, aby uczyć się na błędach w rozmowach kwalifikacyjnych.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jestem w rozsypce...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024