Potrzebuje waszej Opini - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebuje waszej Opini

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Potrzebuje waszej Opini

Jestem z moja dziewczyna 2.4 lata.

Jest ona o wszystko chorobliwie zazdrosna o nawet dziewczyny które ida ulica a ja sie tylko po patrze na nia " Juz sa teksty typu, podoba ci sie, no idz frajerze do niej, idz ja z ruchaj.
Nawet gdy nie po patrze i patrze sie w dól to ona szuka juz chyba dziewczyn i tylko jak idzie jakas widze ze caly czas sie obraca jak by miala sobie zlamac kark..

Staram sie robic wszystko co w mojej mocy zeby unikac kontaktu wzrokowego z dziewczynami no ale trudno isc przez ulice z glowa w dól nie spojrzec na zadna dziewczyne i inen rzeczy w podobnym stylu.

Tak samo jest o filmy jak i o gry! ( Bylo nawet o LOLA postacie dziewczyn )
Ostatnia sytuacja to byla taka ze w Plemionach trzeba stworzyc plemie i tak sie wygrywa w ta gre oczywiscie dziewczyna stworzyla plemie moja dziewczyna to zobaczyla i juz tekstu, co piszesz z nia usuwasz wiadomosci filtrujesz z nia, idz do niej ! idz do swojej idz ja ruchaj.

Chce wiedziec co mam zrobic chce zebyscie dali Opinie jakbyscie byli w takiej sytuacji zachowali w takim dlugo trwalym zwiazku.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-07-28 18:23:57)

Odp: Potrzebuje waszej Opini

Za ten tekst o frajerze to bym ją chyba w tyłek kopnął. Pozwalasz sobie na takie teksty? Nie unikaj kontaktu, masz prawo patrzeć na co Ci sie podoba.

Wyślij ją na leczenie bo ewidentnie ma jakiś problem.. duży..

Masz gębe to sie odezwij, powiedz jej, że sobie nieżyczych takich tekstów i niech sie ogarnie bo dłużej tak nie wytrzymasz i ją zostawisz. Chyba, że jesteś jakiś zdesperowany i trzymasz sie jej na siłe.

3 Ostatnio edytowany przez jestemzaszybki (2014-07-28 18:27:41)

Jak chcialem z nia isc do psychologa nawet i ja chcialem ale ona mówi co mi psycholog pomoze, to ty sie patrzysz przestan sie patrzyc.. no kurde po co ja mam oczy odrazu mówie nigdy przy niej sie nie odwracam za dziewczynami nie wiem o co chodzi w tym bo patrzenie przed siebie mimo gdy jest dziewczyna i jej nie ma nie powinna tak robic chyba, ale czekam az sie rozkreci temat chce zobaczyc opinie innych.

Tu nie chodzi tylko o teksty, chodzi o jej zazdrosc chodzi o wszystko! Jak sie z tym uporac?

4

Twoja dziewczyna jest chorobliwie zazdrosna a przyczny mogą być różne,albo kiedyś ktoś ją mocno zranił albo w dzieciństwie rodzice ją nie doceniali i teraz ma zaniżoną samoocenę i brak zaufania itd. Myśle że powinieneś z nią porozmawiać zapewnić o swoim oddaniu i zapytać czego od ciebie oczekuje i dlaczego ci nie ufa,spróbuj może się uda;)

5

Gadalem z nia, tak mozna powiedziec ze trafilas w tym i w tym ale to nie daje zadnego powodu o traktowania chlopaka tak jak traktuje. Bicie za to ze ide z nia ulica, fochy, wyzwiska?
Za te bicie wiem ze ja jej zrobie nie chcaca krzywde bo sie wqurwie i juz nie bedzie mnie bic po twarzy bo najczesciej to jest miejsce gdzie mnie bije ale tez dlatego bo jak ona mnie udezy ja juz sie nie patrze i juz mowie jej glupie slowa no ale za darmo bym tego nie robil.

Gadalem z nia o tym chcialem z nia dojsc do ladu.. ale trudno jest kilka sekund bedzie normalna i znów zmiana i jubudu i tak powie na koncu lub sobie bedzie przypominala jak ja patrzylem sie na inna dziewczyne.

6 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-07-28 18:35:08)

jestemzaszybki napisał/a:

Tu nie chodzi tylko o teksty, chodzi o jej zazdrosc chodzi o wszystko! Jak sie z tym uporac?

No ale te teksty to sie biorą z tej chorej zazdrości właśnie. Nie reagując, przyzwalasz na to. Pogadaj z nią, może tak jak pisze koleżanka wyżej miała jakkeś problemy, przeżycia kiedyś. Jak to nic nie da, to cięższy kaliber, postrasz ją rozstaniem, albo czymś podobnym. Pytałeś czemu taka jest?

Doczytałem,

Weź Ty ją stary zostaw..

Tu chyba tylko lekarz od głowy pomoże..

7

ja bym chyba nie wytrzymala z kims takim
frajerze ? idz ja wyruch... po pierwszym takim odezwaniu sie do mnie juz bym wiedziala ze trzeba dac sobie z tym spokój.

jak dlka mnie kolejny chory zwiazek.

8

Cóż jeśli ci naprawde na niej zależy a rozmowa nie pomaga to powiedz jej że nie ma prawa i podstaw by cie osądzać i tak traktować i jak tak dalej będzie to będziecie sie musieli rozstać w końcu czasem trzeba sięgnąć po mocniejsze środki jak po dobroci nic nie dociera

9

Ale ja z nia nie chce zrywac 2.4 lata.. na marne?

Co jej powiedziec, jak zrobic zeby nie byla zazdrosna jak idzie ulica i sama sie nie gotwala jak zobaczy jakas dziewczyne w spodenkach/dekoltem lub nawet normalnie ubrana? Jak to zrobic zeby to ucichlo.. mowila daj czas.. ale dalej to samo.

10

Ale ja z nia nie chce zrywac 2.4 lata.. na marne?

Co jej powiedziec, jak zrobic zeby nie byla zazdrosna jak idzie ulica i sama sie nie gotwala jak zobaczy jakas dziewczyne w spodenkach/dekoltem lub nawet normalnie ubrana? Jak to zrobic zeby to ucichlo.. mowila daj czas.. ale dalej to samo.

Jeśli ona nie chce sie zmienić i nadal wie swoje,a twoje starania i  zapewnienia nic nie dają to zastanów sie czy dalej chcesz to ciągnąć,bo z tego co napisałeś to wyraźnie widać że ty już sie z nią męczysz a związek nie daje wam już żadnej satysfakcji wręcz przeciwnie

11

Ja nie bardzo to rozumiem. Jestes z dziewczyna 24 lata ? Ona się zawsze tak zachowywała czy od jakiegoś czasu ?
To o czym piszesz jest straszne. Zazdrość, agresja ... To nie jest dobre. Pomyśl sobie teraz , ze macie dziecko. Dziecko jak to dziecko broi. I co wtedy ? Dostaje po "pysku" bo niegrzeczne było ?
Musisz z nią porozmawiać i sprawę jakoś załatwić. Powinna pójść do psychologa.
Odrobina zazdrości nie zaszkodzi. Wręcz przeviwnie, ale sytuacje, ktore opisujesz są chore.

12

kanouga napisał/a:

Ja nie bardzo to rozumiem. Jestes z dziewczyna 24 lata ?

2 lata i 4 miechy raczej tongue Tam kropka jest tongue

13

Nastepnym razem odpowiedz Jej ze juz biegniesz tamta zruchac i poszedl w swoja strone i wiecej sie nie kontaktowal. Jakby sie odezwala to odpowiedz Jej ze przeciez sama Ci kazala.

14

Jacenty89 napisał/a:

Nastepnym razem odpowiedz Jej ze juz biegniesz tamta zruchac i poszedl w swoja strone i wiecej sie nie kontaktowal. Jakby sie odezwala to odpowiedz Jej ze przeciez sama Ci kazala.

dobre

15

Co ta dziewczyna z Tobą zrobiła! Dlaczego sobie pozwalasz na takie teksty i bicie po twarzy? (to jej przydał by się 'liść' na uspokojenie). Wybacz, ale ja nie nazwałabym tego związkiem. Skoro już były rozmowy na ten temat (dziwne, że sama się nie zorientowała, że zachowuje się patologicznie), a dalej jest tak samo, to pewnie się nie zmieni.

16

ona87 napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

dobre

I do tego skuteczne, na takie dziewczynki, ktore maja nierowno pod sufitem.
Bierz w garsc to co zostalo z Twoich jaj (jesli cos zostalo) i uciekaj jak najdalej od niej.

17

Majki napisał/a:
kanouga napisał/a:

Aha .... To ja sztuczna inteligencja nie zrozumialam ;-)

18

kanouga napisał/a:
Majki napisał/a:
kanouga napisał/a:

Aha .... To ja sztuczna inteligencja nie zrozumialam ;-)

Nie szkodzi tongue

19

Twoja dziewczyna zauważyła, że jej na wszystko pozwalasz. Postaw się jej, albo z nią zerwij innej opcji nie widzę.

20

Bicie za to ze ide z nia ulica, fochy, wyzwiska?

Ale jak to bicie?
Idziecie razem ulicą, mija was jakaś dziewczyna, ty nie zasłaniasz oczu i nie uciekasz przed nią z krzykiem, więc Twoja dziewczyna nagle luuu Cię w pysk? Ewentualnie w wersji lajtowej, jak ma dobry humor, to są te wyzwiska i fochy?
Tak to wygląda?

21

2.4 miechy na marne...ludzie po 20 latach sie rozwodza bo sie zle dopasowali za mlodu albo liczyli na zmiane albo cos wygaslo..ciesz sie ze to dop 2 lata i pokazuje swoje oblicze. Zwiewaj czlowieku od wariatki jak najdalej tym bardziej ze posuwa sie do rekoczynow. Kiedys nie wytrzymasz i oddasz i bedzie akcja..zeby prZestac tak robic musialo by jej przestac zalezec na Tobie. Choc znam ludzi ktorzy nie kochaja a i tak sa zazdrosni.

22

Anik38 napisał/a:

Bicie za to ze ide z nia ulica, fochy, wyzwiska?

Ale jak to bicie?
Idziecie razem ulicą, mija was jakaś dziewczyna, ty nie zasłaniasz oczu i nie uciekasz przed nią z krzykiem, więc Twoja dziewczyna nagle luuu Cię w pysk? Ewentualnie w wersji lajtowej, jak ma dobry humor, to są te wyzwiska i fochy?
Tak to wygląda?

Kiedys za same patrzenie za zobaczenie mozna powiedziec, nie moge z nia ogladac filmow nie ktorych bo sa tam pól nagie dziewczyny, robi mi awantury ze doszedlem do kogos plemienia tylko bo niby tam jest dziewczyna.
O gre nawet League of Legends.. co na serio dobrze gram to ona mowi co podobaja ci sie te dziewczyny z lola dlatego pewnie w to grasz.

Ona jest nawet zazdrosna o byle jaka dziewczyna ktora nagle i przyjdzie do nas do naszego towarzystwa ale gdy sa sami chlopacy jest luz i spokuj.

Ja chce to rozwiazac bo jej pokaze potem opinie innych ale jak?

23

To jest nie do rozwiazania, bo siedzi w jej psychice. Masz dwa wyjscia: zostac pantoflarzem i pogodzic sie z tym co ona z Toba robi albo uciekac gdzie pieprz rosnie.

24

A moze ja kiedys zdradziles???? Albo faktycznie straszny z ciebie babiarz?? Kto wie

25

Nie zdradzilem.. i nie jestem zadnym babiarzem.
Ja nawet nie pisze z dziewczynami, napisalem w grze o przyjecie mnie do klanu naprawde rzecz, jest zemnie babiarz taki ze szok.

Nie pisze, nie gadam z zadnymi dziewczynami, unikam ich a ona ma dalej pretensje.
Tak jak mówilem pokaze jej to co napisalem tutaj niech zobaczy opinie innych.

26

Lalka lalka napisał/a:

A moze ja kiedys zdradziles???? Albo faktycznie straszny z ciebie babiarz?? Kto wie

Nawet to nie usprawiedliwiało by jej karygodnego zachowania

27

Nie zdradzilem.. i nie jestem zadnym babiarzem.
Ja nawet nie pisze z dziewczynami, napisalem w grze o przyjecie mnie do klanu naprawde rzecz, jest zemnie babiarz taki ze szok.

Nie pisze, nie gadam z zadnymi dziewczynami, unikam ich a ona ma dalej pretensje.
Tak jak mówilem pokaze jej to co napisalem tutaj niech zobaczy opinie innych.

Pokaz jej , ale pewnie Cie objedzie ze piszesz z babami i ze pewnie na boku sie umawiasz. Chorobliwa zazdrosc doprowadzic moze do tragedi. Dziewczyna ma nierowno pod sufitem albo ma niskie poczucie wlasnej wartosci. Tak czy inaczej pokazanie jej tej tu konwersacji na niewiele sie zda. Co ona sama na to mowi jak ja pytasz czemu mowi takie slowa i czemu bije po twarzy? Jest jej wstyd? Wyraza chec poprawy?

28

Jacenty89 napisał/a:

Najlepsza rada z wszystkich do tej pory.
2.4 lat na darmo? Lepiej to niż 2.5.

29

Partnerka stosuje wobec Autora przemoc fizyczną, a niektórzy radzą, zeby on z nią pogadał, wytłumaczył sytuacje. Gdyby to kobieta pisała, ze facet daje jej plaskacze w twarz, gdy ta sie obejrzy za jakimkolwiek facetem, to by było "zostaw go, to śmieć, szanuj się" itp.

Przykre jest to, że cały czas w społeczeństwie jest przyzwolenie na przemoc fizyczną ze strony kobiet. Przemoc fizyczna równa się zerwanie związku. Tyle w temacie.

30

Ona-wariatka
a Ty za miekki, postaw sie,nie daj sie ponizac i bic, bez przesady.

31

Poszukaj sobie słabszej partnerki, bardziej uległej. Z tą nie dasz rady, za ciapowaty jesteś.

32

Piszesz, że jesteś z nią 2 lata i 4 miesiące, a jak było wcześniej? jak się poznaliście też była taka zazdrosna? od kiedy to się zaczęło?  dla mnie jej zachowanie jest nie do przyjęcia!

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzebuje waszej Opini

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024