Wysokość kwoty wypłacanej na L4 ciążowym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wysokość kwoty wypłacanej na L4 ciążowym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Wysokość kwoty wypłacanej na L4 ciążowym

Witam Was,

więc tak, jestem świadoma tego, że L4 w ciąży jest 100% płatne, jednak zastanawia mnie wysokość kwoty wyliczana przez ZUS, ponieważ, jak słyszałam, pierwszą wypłatę, pierwszego miesiąca na zwolnieniu wypłaca pracodawca, jednak kolejne już ZUS. Obiło mi się o uszy, że ZUS wylicza jakąś średnią zarobków czy coś w tym stylu.

Od czerwca 2013 roku byłam zatrudniona w firmie na umowę zlecenie do 04.11.2013. Tego właśnie dnia podpisałam już umowę o pracę na miesiąc, następnie kolejną umowę o pracę, na kolejny miesiąc oraz w grudniu ponownie jeszcze jedną umowę na miesiąc. Od stycznia 2014 obowiązuje mnie umowa o pracę na czas określony do ostatniego dnia czerwca 2020 roku. Co miesiąc otrzymywałam najniższą krajową. Jak myślicie, jakie są Wasze przypuszczenia bądź spostrzeżenia odnośnie mojej comiesięcznej wypłaty z ZUS-u na L4 w ciąży? W jaki sposób będzie wyliczana ta tzw średnia wynagrodzenia? Na podstawie czego?

Mam nadzieję, że otrzymam z Waszej strony jakąkolwiek pomoc, ponieważ, że tak powiem, w tych sprawach jestem "zielona", a w tych czasach trzeba być zorientowanym, żeby nie stracić smile.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wysokość kwoty wypłacanej na L4 ciążowym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024