Oddawanie krwi. ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Oddawanie krwi. ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Oddawanie krwi. ?

Chciałabym we wtorek oddać krew ale wtedy będzie mijał 3 dzień od okresu a pan doktor mówil, że nie można oddać 3 dni po miesiączce dopiero w 4 dzień. I stąd moje pytanie czy moge oddać? okresu nie mam obfitego raczej taki normalny i w ostatni dzień mam tylko takie plamienie. To wydaje mi się, że mogłabym oddać. Co o tym uważacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oddawanie krwi. ?
zabcia21 napisał/a:

(...)pan doktor mówil, że nie można oddać 3 dni po miesiączce dopiero w 4 dzień. (...)

Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.

Jeśli nie wierzysz swemu lekarzowi, znajdź stronę jakiejkolwiek stacji krwiodawstwa, przeczytasz tam o wszelkich przeciwwskazaniach, również czasowych (w tym spowodowanych miesiączką).

3

Sam oddaje krew systematycznie od kilku lat smile
(tu miał byc link, ale nie mogę jeszcze wklejać)
pkt. 12 w linku, to odpowiedź na Twoje pytanie.

Nie możesz oddawać krwi w trakcie miesiączki i 3 dni po niej.

4

No ale niby co to przeszkadza. Rozumiem podczas miesiączki albo jak ktoś ma obfitą miesiączkę.

5

Miesiączka to utrata krwi i osłabienie. Kto zagwarantuje, że podczas oddawania sporej ilości krwi w tak krótkim czasie po menstruacji, nie zasłabniesz? Dlaczego chcesz lekceważyć swoje zdrowie?

6

Ale ja mam naprawde skąpe miesiączki. I w ostatni dzień mam tylko plamienie.
Nie chce lekceważyć

7

zabcia21 napisał/a:

Ale ja mam naprawde skąpe miesiączki. I w ostatni dzień mam tylko plamienie.
Nie chce lekceważyć

a w inny  dzień nie możesz oddać ? nikt bez powodu nie wymyślił zaleceń/przeciwskazań do oddawania.

8

zabcia21 napisał/a:

Chciałabym we wtorek oddać krew ale wtedy będzie mijał 3 dzień od okresu a pan doktor mówil, że nie można oddać 3 dni po miesiączce dopiero w 4 dzień. I stąd moje pytanie czy moge oddać? okresu nie mam obfitego raczej taki normalny i w ostatni dzień mam tylko takie plamienie. To wydaje mi się, że mogłabym oddać. Co o tym uważacie?

A dlaczego koniecznie we wtorek a nie we środę lub piątek? Krew jest potrzebna zawsze, stacje krwiodawstwa otwarte też we większość dni więc czemu koniecznie i uparcie we wtorek? Wątpię by cokolwiek ci się stało, ale jeśli nie jest to kwestia we wtorek lub nigdy to po co?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Oddawanie krwi. ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024