Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze...

Jestem już 31 lat mężatką. Moje małżeństwo to fikcja, nigdy nie powinno być zawarte. Mąż lubił wypić , będąc jeszcze kawalerem. Myślałam, że się zmieni po ślubie. Niestety, urodziłam dwoje dzieci, a mąż po  pracy pił codziennie. Znikąd pomocy. Było jeszcze gorzej, bo wychowywanie dzieci było na mojej głowie, tak jak dbanie o mieszkanie. Czasami miałam dość. Byłam zmęczona i sfrustrowana. Nie dorobiliśmy się domu, mieszkamy w bloku razem z 27 letnim, pracującym synem, który się do niczego nie dokłada. Córka pojechała do dużego miasta na studia, tam poznała przyszłego męża. Dziś są szczęśliwą rodziną, mają roczną córkę. Postawili dom, do listopada chcą się wprowadzić do niego. A ja gdybym miała stała prace, już dawno rozwiodłabym się z mężczyzną, który według prawa jest moim mężem, a z którym nic mnie nie łączy, prócz dwójki dorosłych dzieci. Jesteśmy sobie obcy, nie rozmawiamy w ogóle, nie możemy patrzeć na siebie, jedno drugiemu na nerwy działa, więc z chodzimy sobie z drogi. W moim przypadku najgorsze jest to, że nie mam  pracy i pieniędzy.Szukam ale jest jej jak na lekarstwo dla kobiet w moim wieku. Nie wiem co mam dalej robić? Wiem jedno - szukać pracy, a o nią nie jest łatwo.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze...

Pracę znajdziesz na pewno ! Ale musisz się postarać. Wiek tutaj nie ma nic do rzeczy. Wiadomo łatwiej o pracę mają ludzie młodzi ale to nie znaczy, że Ty nie możesz pracy dostać. Najpierw szukaj jakiejkolwiek pracy, żeby tylko zarobić tyle, by móc się utrzymać.
Dobrze, że widzisz, że Wasz związek nie ma sensu i że chcesz się rozstać. Lepiej późno niż wcale smile Nawet w tym wieku co jesteś możesz znaleźć prawdziwą miłość, wszystko jest możliwe.

A w ogóle to jeśli się rozwiedziecie, to nie przysługują Ci jakieś alimenty od męża?

3

Odp: Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze...

współczuję takiej sytuacji bądź dzielna smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Małżeństwo, które istnieje tylko na papierze...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024