Czy ograniczam swój związek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ograniczam swój związek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy ograniczam swój związek?

Witam!

Chciałam się podzielić swoim problemem, gdyż mam wrażenie że jestem egoistką.

Są wakacje. Jestem w związku od pół roku z mężczyzną starszym ode mnie. Ja studentka, on posiadający stałą pracę.
Jak to wakacje, mój M. wziął część urlopu i chce gdzieś wyjechać. Problem w tym, że mnie nie stać na jakiekolwiek wyjazdy. Nie pracuję, pieniądze biorę od rodziców. Mieszkam w innym mieście niż studiuję, a M. mieszka w moim mieście akademickim. Tęsknię za rodziną, więc próbuję część czasu pobyć tu a część tu w czasie wakacji, ale jak wiadomo aby być przy M. żyję z pieniędzy rodziców, o które mi głupio prosić gdyż gdybym była u siebie w domu to nie musieliby mi ich dawać. Znalazłam pracę, żeby nie siedzieć na 4. literach w innym mieście na koszt rodziców. Ale zacznie się ona dopiero od kolejnego miesiąca, a mój M. chce bym z nim pojechała parę dni na wakacje.

Mówię, że mnie nie stać, ale on się upiera że to on mnie zaprasza więc nawet gdyby to nie ma problemu. Ale problem w tym że ja nie umiem pojechać za jego pieniądze sad źle bym się czuła gdyby po niespełna pół roku bycia chłopak stawiał mi cały wakacyjny wyjazd. Nie umiem tego zmienić. Gdybyśmy byli dłużej razem to pewnie bym się zgodziła. Chciałabym zarobić teraz, odłożyć i za swoje pieniądze móc z nim gdzieś wyjechać na parę dni w to samo miejsce choćby w październiku, a nawet wrzesniu. Ale mam wrażenie że mój M. nie rozumie tego. Bo potem pogoda nie ta, a nie wie czy to czy tamto.. A może to ja nie rozumiem? Może ograniczam swoim zachowaniem nasz związek i odbieram przyjemność?

M. mówi że chciałby to zrobić dla Nas, że po wyjeździe mogę nawet pojechać do domu jak tęsknię.

Mam wrażenie że robię mu przykrość. Ale czy z drugiej strony mam zrobić coś z czym mogę się źle czuć?
Nie wiem co robić sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ograniczam swój związek?

On ci mówi, że kasa to nie jest problem.

Dla faceta problemem i nieszczęściem są samotne wakacje... Nie ma to jak pracować cały rok i potem na urlop jechać samemu...

Poważnie chcesz mu odmówić? On pewnie chce się zrelaksować z kobietą, spędzić miło czas.

Krzywdę mu robisz tongue

3

kwiatek11 napisał/a:

Witam!

Nie wiem co robić sad

Przestać smędzić na forum i wymyślać sztuczne problemy, a następnie ruszyć dupę na wakacje z facetem. JEŻELI jesteś aż tak honorowa, to po pierwszej wypłacie możesz mu oddać całość lub część kwoty, którą wydał na Ciebie (o ile przyjmie) lub np. zrewanżować się w inny sposób (zapraszając do dobrej restauracji, kupując coś fajnego).

4

Bosh Babo big_smile:D:D:D Faceci są prości w konstrukcji jak budowa cepa :DD Facet jak mówi tak to znaczy tak big_smile:D:D Nie to co my mówimy ogródkami big_smile Więc skoro on mówi ze kasa to nie jest problem to widocznie to nie jest problem big_smile

Skoro ma pieniądze stać go na to i chce z Tobą jechać to dla czego miałabyś nie jechać?? Tym bardziej że mu mówiłaś ze się krepujesz że nie masz kasy. On o tym wie i mimo wszystko chce Cię zabrać smile Więc dla czego miałabys nie jechać??

Sama robisz z igły widły smile Zamiast tu siedzieć i wymyślać niestworzone problemy to powinnaś sie zgodzić i jechać na wakacje i się cieszyć wspólnie spędzonym czasem smile żebyś potem przypadkiem nie żałowała smile

5

Nie smęć tylko jedź z nim i baw sie dobrze. Nie ma nic gorszego niz samotne wakacje, wiem, bo sam mam takie, pierwsze od kilku lat.

6

Dobra, dobra smile Nie kryguj się już tak. Od rodziców Ci głupio nie jest kasę ciągnąć cały czas, a od chłopaka nagle głupio?! Bo się pół roku znacie, on nalega o powtarza, że nie ma problemu, ale nie... honorowa jesteś... Jakbyś była, to byś na garnuszku u rodziców NIE siedziała, studiowałabyś i pracowała, więc taki kity to nie nam, moja droga smile

Jedź na te wakacje, i mu kase oddasz, skoro już tę pracę znalazłaś. Proste jak budowa cepa.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ograniczam swój związek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024