Pilna pomoc - usuwanie tatuażu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pilna pomoc - usuwanie tatuażu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Pilna pomoc - usuwanie tatuażu

Witam wszystkie Kobiety. Piszę do was bo mam mega problem. Moja kobieta, przyjaciółka zwał jak zwał ponad miesiąc temu poszła na makijaż permanentny i niestety jest źle zrobiony co ważne była ona tylko raz a więc nic nie było wypełniane itd itd z początku jakoś sobie radziła lecz niestety widzę że jest w depresji z tego wszystkiego tym bardziej że miała operacje prostowania przegrody nosowej i niestety też operacja została zrąbana bo nosek ma delikatnie krzywy a dokładniej to sam czubek dla mnie to nieistotna kwestia ale dla niej bardzo. Jest mega załamana - nikogo nie kocha, chce być sama, żadnych związków, mam ją zostawić i poszukać sobie innej, ogólnie nagle zmieniła się w totalnego demona (powaga) ale wiem że jest to wynik tego że ma bardzo negatywna samą ocenę i strasznie chcę jej pomóc nawet jeśli traktuje mnie teraz jak szmatę, wyzywa itd itd ale zostawić jej nie mogę.
Szukam dobrej kliniki lub lekarza który usuwa tatuaże - mieszkamy w Kołobrzegu więc jeśli znacie jakąś klinikę sprawdzoną to dajcie namiary nawet jeśli by to miał być szczecin ważne jest to by pojechać i od razu zrobić zabieg żeby uwierzyła że wszystko jest na dobrej drodze.

Proszę o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez TakaOtoJa (2014-07-09 15:21:42)

Odp: Pilna pomoc - usuwanie tatuażu

Twoja kobieta ma zrobiony tatuaż/makijaż trwały czy czasowy ? Jeśli czasowy to po jakiem czasie (w sumie to nawet latach) sam zejdzie bo naskórek po prostu się złuszczy i tatuaż razem z nim..( bo czasowy jest robiony płytko) ale oczywiście przy częstych pilingach i dermabrazjach.
Stały to już grubsza sprawa bo ciało samo barwnika się nie pozbędzie.. Najskuteczniejszy jest zabieg laserem takim jak Q-Switch.
Taki zabieg można wykonać u Dr. Marka Wasiluka, zajmuje się Medycyną Estetyczną..(znajdź go w internecie)
Słyszałam że jest bardzo dobry i jest polecany..
Niestety takie usunięcie nie kończy się na jednym spotkaniu a na kilku a każde jak wiadomo jest kosztowne.. Niestety jak chce się mieć zrobione coś porządnie to trzeba ładnie płacić..

Czemu Twoja dziewczyna nie upewniła się wcześniej co do kompetencji owej 'Pani' która wykonywała jej ten makijaż ? Zawsze trzeba się dokładnie upewnić przed dokonaniem takim rzeczy.

Pozdrawiam

3

Ma zrobiony makijaż permanentny taki który ponoc schodzi po paru latach. Tam gdzie była to poszła tylko dla tego że inne kobiety miały dobrze zrobione a tu nagle takie coś masakra jakaś. Ok lekarz i może dobry ale jest w Warszawie więc to troszkę daleko od Kołobrzegu

4

Czyli czasowy ma.. nic innego jak usuwanie laserem, jeśli tak jej się śpieszy bo same pilingi itp nie wystarczą..
No to miała dziewczyna pecha że trafiła na gorszy dzień Pani ..
Poszukaj w internecie podobnych klinik, poczytaj opinii na ich temat a na pewno coś znajdziesz.. bo dużo jest podobnym miejsc gdzie można przeprowadzić taką czynność ..

Pozdrawiam.

5

Da się to uratować! Miałam podobną sytuacje i pomoże tutaj zwykłe, laserowe usuwanie tatuażu. W moim przypadku makijaż permanentny zniknął po jednej wizycie. Przy takim zabiegu pigment osadzany jest bardzo płytko pod skórą, dlatego też jego usunięcie nie powinno być problemem. Warto to wiedzieć na przyszłość.

6

Ja może troszke odświeżę wątek. Tatuaż powinien być bardzo przemyślaną decyzją, a nie robioną pod wpływem znajomych, emocji itd. A już nie wspomnę o tatuowaniu sobie imiona partnera... dla mnie to trochę głupie. Co do laserowego usuwania tatuażu, dobrą opcją jest laser picosure https://klinikamurano.com/oferta/dermat … very-pico/ z tego co pamiętam, to laser radzi sobie nawet z kolorowymi tatuażami, tak przynamniej czytałam.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pilna pomoc - usuwanie tatuażu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024