Nie mogę pozbierać się po rozstaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę pozbierać się po rozstaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nie mogę pozbierać się po rozstaniu

Tydzień temu rozstałam się z moim chłopakiem, którego bardzo kochałam i co gorsza nadal kocham... Nie mogę się w ogóle po tym pozbierać. Ciągle o nim myślę. Nie mogę jeść ani spać, zawaliłam połowę egzaminów na studiach przez niego. Całymi dniami tylko płaczę i potwornie za nim tęsknię. Dodam, że rozstaliśmy się, ponieważ źle  mnie traktował i w kłótni nazwał mnie "szmatą". Dlatego z nim zerwałam. A teraz tak strasznie mi go brakuje...Przywiązałam się do niego...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie mogę pozbierać się po rozstaniu

No właśnie. To przywiązanie. Z czasem ono zniknie. Z czasem przestaniesz tęsknić (choć to zajmuje sporo czasu). Jeśli źle Cię traktował, to znaczy, że nie zasługiwał na Ciebie. Spróbuj teraz postawić sobie nowe cele. Na początku skup się na nauce, nie na myślach o byłym. Jak wpadniesz w naukowy trans, to od razu dzień szybciej zleci a i może jakieś lepsze wyniki wyciągniesz z reszty egzaminów.

3

Rozstanie z powodu złego traktowania jest równie ciężkie jak w momencie, gdy jedna strona kocha, a druga nagle odchodzi. W obu przypadkach poczucie winy i spadku wartości, cierpienie. Trzeba sie odciąć, przeczekać, znaleźć sens życia poza byciem kochanym przez jedną osobę.

4 Ostatnio edytowany przez nula87 (2014-06-21 22:33:53)

Wiem jak się czujesz... Wszyscy mi powtarzali, ze on nic nie jest wart, że powinnam się nie odzywać, że jak ja mogę tęsknić za kimś takim, że minie czas i będzie dobrze, że tego kwiatu to pól światu (stały tekst wszystkich) itp. i tak w kółko a ja cały czas  płakałam, nie jadłam, nie spałam, przeżyłam załamanie i myślałam, że oni nie mają racji "co mi niby czas pomoże jak ja go tak bardzo kocham????????????????? nigdy już nie spotkam takiego faceta nigdy!!!!" mija rok od kiedy się rozstaliśmy i co?? i myślę, że to było najlepszego co mogłam zrobić big_smile zrezygnować z niego big_smile i wierz mi czas czas i czas jest najważniejszy!!!
może on zrozumie i będzie chciał to naprawić i wszystko się ułoży ale do tego niestety też potrzeba czasu big_smile wszystko się może jeszcze odmienić 
i to co mogę Ci polecić to bieganie big_smile bardzo pomaga w takich sytuacjach big_smile znaczy mi pomogło i mojej koleżance big_smile biegałam i w głowie powtarzałam " niech on spier... ten chu... i ku.., jestem wspaniała silna dam radę, niech on spier... ten chu.. i ku..., jestem wspaniała i silna dam radę" może wyda się to chore, ale mi pomagało big_smile
Życzę Ci siły i cierpliwości, żebyś przetrwała ten trudny okres w Twoim życiu big_smile Powodzenia big_smile

5 Ostatnio edytowany przez ja_zołzaa (2014-06-21 23:22:23)

Wiesz, ja też to przeżywam teraz z tym, że to ja zawaliłam, więc pewnie jest trochę inaczej, bo mam jeszcze poczucie winy i sama sobie sprowokowałam tą sytuację. Powiem Ci tak, że każdy może dawać jakieś rady,ale to mało pomoże..tak jak napisała nula87, potrzeba  czasu. Nie raz byłam świadkiem jak moje koleżanki rozstawały się z facetami, bo je porzucił, albo zdradził i siedziały załamane, a ja sobie myślałam..."rany czym one się przejmują, przecież są atrakcyjne,mądre zaraz sobie kogoś znajdą". Widocznie tak to jest, że trzeba swoje odcierpieć,a potem jest lepiej. Każda z nich się ogarnęła i teraz już z kimś innym jest. Egzaminy zdasz w innym terminie na szczęscie jest wrzesień,a do tego czasu powinnaś przejść tą najgorszą fazę płakania, analizowania i zamykania się w domu.

6

Daj sobie czas nikt nie przestaje kochać z dnia na dzień. Pewnie i tak do niego wrócisz i raz jeszcze..i jeszcze raz..sama będziesz musiała przekonać się o tym że hmm.. no właśnie żebyś potem nie musiała powiedzieć że nie warto było zawracać bo teraz chyba jeszcze tego nie wiesz.

7

Nie można opierać związku na przywiązaniu poza tym jeśli źle cię traktował to w takim razie za czym ty tęsknisz ? rozumiem że to nie łatwe ale powinnaś postarać się dać sobie z nim spokój skoro raz nazwał cię " szmatą " co by zrobił następnym razem pomyśl o tym i wtedy dojdziesz do wniosku że zrobiłaś dobrze. Postaraj się czymś zająć swoją głowę żeby o nim nie myśleć , wychodź ze znajomymi albo znajdź sobie jakieś hobby. Z czasem zobaczysz że te chwile na płaczu za nim były tylko stratą czasu.

8

Dokładnie. Ciesz się że miałaś tyle szczęścia że odkrył swoją twarz przed ślubem.

9

Teraz tylko wspominasz dobre chwile, idealizujesz go. Przypomnij sobie czemu się rozstaliście. I przede wszystkim całkowicie się od niego odetnij, nie szukaj przypadkowego kontaktu. Wiem , że to ciężkie ale dasz sobie radę.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie mogę pozbierać się po rozstaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024